Vereiste documenten

kenia vakantie voorbereiding

Een paspoort is vereist dat nog ten minste zes maanden na de datum van vertrek geldig is. Een visum is vereist en kost ongeveer 50 USD per persoon. U kunt alleen online een visum aanvragen via deze link https://account.ecitizen.go.ke/visitor-registration of uw visum bij aankomst krijgen.

Kijk voor meer informatie over de Keniaanse ambassade in uw regio op kenya.embassyhomepage.com

Geld

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse Shilling. U kunt contant euro’s, ponden, Amerikaanse dollars of Canadese dollars meenemen en deze op de luchthaven of in uw hotel of lodge inwisselen voor Keniaanse Shillings. Op veel plaatsen zoals in uw accommodatie of in souvenirwinkels is het geen probleem om in euro’s of Amerikaanse dollars te betalen, maar krijgt u wisselgeld in Shilling tegen een ongunstige koers. Op de meeste plaatsen worden betalingen met kredietkaart aanvaard. In grote steden als Mombasa/Diani/Nairobi zijn er ook mogelijkheden om geld te halen uit een ATM machine, in de parken heeft u geen mogelijkheid om een ATM machine te gebruiken dus wij adviseren u vriendelijk om geld te halen voordat u naar de parken gaat. Bij het kopen van een souvenir in Kenia is het gebruikelijk om met de verkoper te onderhandelen over een goede prijs.

Vaccinaties

Als u naar Kenia reist, zijn er geen verplichte vaccinaties, maar u wordt wel aangeraden er een aantal te halen.

De volgende vaccinaties worden aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Gele Koorts, Hepatitis A. Het wordt ook steeds meer aangeraden om Hepatitis B op uw vaccinatielijst te zetten. Heel Kenia geldt ook als malariagebied en ter preventie kunt u verschillende soorten anti-malariamedicijnen nemen. De aanbevelingen kunnen veranderen en het is belangrijk met een specialist te spreken voor de exacte informatie die op u van toepassing is.

De beste manier om malaria te voorkomen is ervoor te zorgen dat muggen je niet bijten. Wij raden u aan een goede antimuggenmiddel mee te nemen. Voor de tours die wij organiseren is het niet nodig om een klamboe mee te nemen omdat alle accommodaties een klamboe hebben. Mocht u er geen op uw kamer hebben dan kunt u bij de receptie om een klamboe vragen.

Kleding

Tijdens de safari is het gebruikelijk informele vrijetijdskleding te dragen, bij voorkeur van katoen in een groene of bruine kleur. Overdag is een korte broek een goede keuze en na zonsondergang wordt een lange broek aanbevolen om muggenbeten te voorkomen. Een trui of jas kan zeer aangenaam zijn voor de vroege ochtenden en koelere avonden. Bovendien worden comfortabele schoenen aanbevolen. Veel accommodaties hebben een zwembad, dus vergeet uw zwemkleding niet. Kenia ligt direct op de evenaar en de zon kan zeer krachtig zijn. Het is verstandig om een hoed of pet, alsmede zonnebrandcrème met hoge bescherming en een zonnebril mee te nemen op safari.

Communicatie

kenia vakantie voorbereiding

Internet: Kenia is een land waar op veel plaatsen internet beschikbaar is en ook in het dagelijks leven is het gebruik van het web geïntegreerd. In verschillende accommodaties kunt u gebruik maken van een computer met internet, maar de snelheid is niet altijd wat u gewend bent. Wanneer u echt op safari bent, moet u er rekening mee houden dat u vaak geen gebruik kunt maken van internet. Mobiele telefoons: in Kenia zijn er 3 verschillende netwerken (Safaricom, Orange en Zain), die samen een vrij sterk netwerk hebben gecreëerd. Het is verrassend dat je zelfs in de Masai Mara of in andere afgelegen gebieden per mobiele telefoon bereikbaar bent. Als u echter naar afgelegen gebieden reist, reken dan niet op een beschikbaar netwerkbereik. In en rond steden heb je meestal uitstekende mogelijkheden om mobiel te bellen. Bij aankomst in Kenia kunt u op de luchthaven een telefoonkaart kopen en voor een goede prijs bellen in Oost-Afrika. Internationale gesprekken: wanneer u tijdens uw bezoek aan Kenia naar het buitenland wilt bellen, kan dit behoorlijk duur zijn, vooral in de hotels. De hotels waar u kunt bellen rekenen zeer hoge tarieven en vaak is het beter om met uw eigen mobiele telefoon te bellen.

Eten en drinken

Vermijd het drinken van kraanwater en wees voorzichtig met het gebruik van ijsblokjes. Gekookt water en water in verzegelde flessen zijn prima te drinken. Het is belangrijk om veel te drinken, vooral in droge en hete gebieden. Oranje exclusive safaris maakt alleen gebruik van diensten en accommodaties van goede kwaliteit, zodat u veilig kunt eten van alles wat in de accommodaties wordt aangeboden.

Fotografie en Video

Een reis door Oost-Afrika is een kennismaking met een andere cultuur en een ontmoeting met andere mensen. Je wilt deze ontmoetingen zeker vastleggen op foto of video. Soms wordt dit door de plaatselijke bevolking als vervelend ervaren. Respect tonen, een niet te opdringerige houding en vragen of je een foto mag maken voordat je je camera tevoorschijn haalt, zorgt voor veel ‘goodwill’. Zo wordt het contact met de lokale bevolking een grotere ervaring dan wanneer je alleen maar foto’s van een afstand maakt. U kunt de batterijen van uw apparatuur op de meeste plaatsen opladen, maar houd er rekening mee dat sommige accommodaties niet de hele dag stroom hebben.

Spanning

kenia vakantie voorbereiding

De accommodaties in Kenia hebben een voltage van 220-240 volt. De spanning kan sterk variëren, wees voorzichtig met gevoelige apparatuur. Bovendien heb je een driepotige stekker nodig. Als u dit niet hebt, is het een goed idee om een wereldstekker te kopen. Hierdoor kunt u het wereldwijd gebruiken.

Kantelen

kenia vakantie voorbereiding

Het is in Kenia heel gebruikelijk om iemand te belonen met een goede fooi, maar natuurlijk alleen als je vindt dat de persoon in kwestie het verdient. De salarissen in Kenia zijn relatief laag en wat u als een kleine fooi beschouwt, kan voor de ontvangende persoon een groot bedrag zijn. Voor iemand die uw bagage naar uw kamer brengt wordt een fooi tussen KSH 200 en KSH 250 zeer op prijs gesteld en is een goede richtlijn. In een restaurant is een fooi van ongeveer 10% van het totale bedrag ook gebruikelijk. Als u in een accommodatie verblijft waar alle diensten inbegrepen zijn, kunt u vaak de fooienpot gebruiken om een leuk gebaar te maken. Voor uw chauffeur-gids tijdens de safari is een richtlijn voor een goede fooi ongeveer 7 tot 10 USD per persoon per dag, maar een persoonlijker geschenk zoals een goed boek of een nieuw paar schoenen zal zeker ook zeer gewaardeerd worden.