skip to Main Content

Alhoewel Tsavo West en Tsavo East eerst één park vormden, zijn ze decennia geleden gescheiden, in een grens samenvallend met de Mombasa snelweg – en ze voelen als afzonderlijke nationale parken met verschillende ecosystemen: de open en vlak golvende vlaktes van Tsavo East Nationaal Park en het meer heuvelachtige en vulkanische landschap, met dramatische zwarte lava stromen, Tsavo West Nationaal Park.

Tsavo East heeft zijn belangrijkste gedeelte in het zuiden en Tsavo West in het noorden, ook wel bekend als het ontwikkelde deel – een relatief klein, 1000 km2 groot gebied  ten noorden van de Tsavo rivier, met prachtige landschappen en een groot netwerk van zand en grind park paden. De vruchtbare vulkanische grond biedt een goede bodem voor bossen en savanne voor de wilde dieren.

Ten zuiden van Tsavo West, de Lumo Community Wildlife Sanctuary, direct grenzend aan de bekende Taita Hills Game Sanctuary, is een van Kenia’s meest succesvolle innovatieven. Als u geïnteresseerd bent in Lumo safari’s zult u erachter komen dat er één lodge is in het dijkgraafschap wat grenst aan Taita Hills Sanctuary.

TSAVO WEST NATIONALE PARK ACCOMMODATIES

VOYAGER ZIWANI CAMP

SEVERIN SAFARI CAMP

RHINO VALLEY LODGE TSAVO WEST KENYA.

NGULIA SAFARI LODGE

KILAGUNI SERENA LODGE

FINCH HATTONS.

Back To Top