skip to Main Content

Tsavo bestaat uit 2 aparte parken, Tsavo East Nationaal Park en Tsavo West Nationaal Park, gelegen aan de kust van Kenia tussen Nairobi en Mombasa. Tsavo is ongeveer 22,000km2 groot, wat het het grootste nationale park in Kenia maakt en een van de grootste ter wereld. Het park is verdeeld in tweeën door het spoor van Mombasa naar het midden van Kenia.

Tsavo East Nationaal Park is 13,747km2 groot. Het is gelegen in de Taru Woestijn en opende in April 1948. Het ligt dichtbij Voi in de Taita-Taveta gemeenschap van de voormalige kust provincie. Het park is verdeeld in een oostelijk en westelijk deel door de A109 weg en een spoor. De Tsavo rivier stroomt van west naar oost door het nationale park, waardoor het Chyulu Hills Nationaal park en Mkomazi Wild Reservaat in Tanzania begrensd.

Het park kan worden betreed door 3 poorten, vanaf Voi door de Manyani poort, vanaf Mombasa door de Bachuma poort of vanaf Malindi door de Sala poort. Deze park is zeker een must bezoeken voor gasten vanuit Mombasa op safari Ook zijn er meerdere landingsbanen in het park te vinden. In het park voegen de Athi en Tsavo rivier samen om de Galana rivier te vormen. Het grooste deel van het park bestaat uit grasland en savanne. Het wordt gezien als een van de gebieden met de grootste biodiversiteit van de wereld. Het staat het meest bekend om de grote diversiteit aan wilde dieren, inclusief de bekende ‘big five’: de leeuw, zwarte neushoorn, buffel, oliant en luipaard. Het park is het thuisfront van een grote diversiteit van vogels zoals de zwarte wouw, grijze kroonkraan, dwergpapagaai en de heilige ibis. Op kws pagina in het Englels kunt u veel meer lezen over deze Tsavo East nationale park

TSAVO EAST NATIONALE PARK ACCOMMODATIES

ZOMENI LION HILL LODGE

VOI WILDLIFE LODGE

VOI SAFARI LODGE

SENTRIM CAMP TSAVO EAST

SATAO CAMP

MANYATTA CAMP

GALDESSA CAMP

ASHNIL ARUBA LODGE

Back To Top