Taita Hills Sanctuary is een wildreservaat in Kenia. Het ligt in de Taita Hills, een reeks heuvels in het zuidoosten van Kenia. Het reservaat is het thuis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, luipaarden, cheeta’s, giraffen en neushoorns.

Taita Hills Sanctuary werd opgericht in 1976 en is een van de oudste wildreservaten in Kenia. Het reservaat wordt beheerd door de Kenya Wildlife Service, en het is een populaire toeristische bestemming.

De beste tijd om Taita Hills Sanctuary te bezoeken is tijdens het droge seizoen, dat loopt van juni tot oktober. Het heiligdom kan het hele jaar door worden bezocht, maar het is belangrijk rekening te houden met de weersomstandigheden. Het weer kan snel omslaan in het heiligdom, en het is belangrijk om op alle omstandigheden voorbereid te zijn.

Er zijn verschillende dingen te doen in Taita Hills Sanctuary, waaronder:

  • Game drives: Game drives zijn de meest populaire manier om het wild in het reservaat te zien. U rijdt door het reservaat in een open voertuig, zodat u de dieren optimaal kunt zien.
  • Wandelen: Er zijn een aantal verschillende wandelroutes in het reservaat, variërend van gemakkelijk tot uitdagend.
  • Vogels kijken: In het reservaat leven verschillende vogelsoorten, waardoor het een geweldige bestemming is voor vogelaars.
  • Kamperen: Er zijn verschillende campings in het reservaat, waar u onder de sterren kunt kamperen.

Taita Hills Sanctuary is een prachtig en divers reservaat. Het is een geweldige plek om de schoonheid van Afrika te ervaren en de wilde dieren die het heiligdom hun thuis noemen.

Hier zijn enkele van de unieke kenmerken van het heiligdom:

  • In het reservaat leven een aantal bedreigde diersoorten, waaronder de zwarte neushoorn en de Grevy’s zebra.
  • Het reservaat is gelegen in een uniek ecosysteem, en het is de thuisbasis van een verscheidenheid aan verschillende planten- en diersoorten.
  • Het reservaat zet zich in voor het behoud, en werkt aan de bescherming van de wilde dieren en het milieu.

Als u op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke safaribeleving, dan is Taita Hills Sanctuary de perfecte bestemming.

Taita Hills Sanctuary is een particulier wildreservaat in Kenia. Het ligt in Taita-Taveta County op ongeveer 220 kilometer van Mombasa. Het reservaat heeft een oppervlakte van 110 km2 en grenst aan het Tsavo West National Park en het LUMO Community Wildlife Sanctuary. Het herbergt leeuwen olifanten buffels giraffen en andere kleinere dieren, waaronder een grote diversiteit aan vogels.

TAITA HILLS SANCTUARY ACCOMMODATIES

LIONS BLUFF TAITA HILLS KENYA

Lions Bluff Taita hills en duurt ongeveer 4 uur om de lodge te bereiken vanuit Mombasa en 5 uur vanuit Nairobi, afhankelijk van het verkeer. De lodge ligt op een heuvelachtige plek, waardoor je een schitterend uitzicht hebt op de vlaktes en de Kilimanjaro. De lodge heeft 12 semitentoonbanken. die geweldig zijn, en elke kamer […]

SAROVA SALTLICK LODGE

Sarova Saltlick Lodge ligt in de Taita heuvels en het Taita Hills Wildlife Sanctuary. Het is ongeveer 400 km van Nairobi en het duurt ongeveer 6 uur om de lodge over de weg te bereiken. Vanaf Mombasa is het ongeveer 200 km en duurt het ongeveer 4 uur over de weg, afhankelijk van het verkeer. […]

error: Content is protected !!