skip to Main Content

Spirit of Kenya Safari

Deze Safari begint vanaf Nairobi Hotel of Jomo Kenyatta International Airport en eindigt bij Nairobi. Deze zesdaagse safari brengt u naar Masai Mara National Reserve, Lake Nakuru en Amboseli National Park. Gasten hebben groot kans om de grote VIJF te spotten tussen andere wilde dieren en verschillende vogels soorten.

DAG 1: NAIROBI HOTEL OF JOMO KENYATTA AIRPORT NAAR MASAI MARA

Welkom in Kenia! Uw avontuur begint met een welkomstbijeenkomst bij uw hotel in Nairobi om 0700uur of luchhaven. Na de bijeenkomst zullen we 280 km rijden naar de bekende Masai Mara wild safari, waarbij u zult worden vervoerd in een uitstekende 4×4 jeep. U zult in uitstekende handen zijn gedurende de trip, omdat u zult reizen met onze chauffeursgids. U gaat even stoppen bij de Rift valley view point.

U zult in de middag arriveren en er zal lunch worden geserveerd in Mara serena lodge Om 15.45 uur zal de wildsafari in het bekende Masai Mara van start gaan. Dit natuurreservaat staat bekend om de vele wilde dieren die er te zien zijn: ongeveer 95 soorten zoogdieren, amfibieën en reptielen en meer dan 400 vogelsoorten.

Nergens in Afrika zijn er meer wilde dieren op één plek te vinden dan in dit natuurreservaat, waardoor een bezoeker bijna nooit de ‘big five’ zal missen. (buffel, olifant, luipaard, leeuw en neushoorn)

Daarnaast zijn er tijdens de safari ook nijlpaarden, cheeta’s, Gazelles, impala’s, topi’s, antilope, giraffes en de woestijnvos.

Wilde dieren zijn verreweg de meest dominante inwoners van de Masai Mara, naar schatting meerdere miljoenen. De grote migratie start elk jaar in Juli waarbij meer dan een miljoen wilde dieren zich verplaatsen van de Serengeti vlaktes in Tanzania naar de verse weides in het noorden, waar zij grazen en op zoek zijn naar water. Overnachting in uw gekozen accommodatie.

Premium accommodaties: Mara Serena or Ashnil Mara or Keekorok lodge

Basic accommodaties: Kilima Camp, Osero Camp or Figtree

Tegen extra betaling  Sentinel Camp or Neptune Mara Luxury camp

DAG 2: MASAI MARA NATIONALE RESERVE

Voor en na het ontbijt zullen er twee wildsafari’s plaats vinden. Na de lunch zal er een moment van rust zijn voordat in de middag wildsafari van start zal gaan om 15.30 uur.

Om 18.30 uur zullen wij weer terug gaan naar de verblijfplaats voor het diner en een overnachting

DAG 3: MASAI MARA NATIONALE RESERVE NAAR LAKE NAKURU NATIONALE PARK

Na het ontbijt zal de check out plaats vinden en zullen we vertrekken naar Lake Nakuru Natinoal Park waar we rond de middag zullen lunchen bij uw accommodatie

Na de lunch zullen we om 1530 uur tijdens de middag wildsafari op zoek gaan naar honderden flamingo’s en andere soorten vogels. Lake Nakuru neemt ongeveer een derde van de gehele oppervlakte van het park in. Het water uit het meer helpt bij het groeien en bloeien van de blauw-groene Cyanophyte Spirulina hoogvlakte waardoor het zijn kleur behoudt en een grote voedsel bron is voor de flamingo’s. Bij het meer zijn er meer dan 400 soorten vogels te spotten, waardoor het een andere grote bezienswaardigheid van Kenia is. Naast de vogels leven er in het park ook veel buffels, waterbokken, impala’s, giraffes en luipaarden. Een gedeelte van het park is nu ingedeeld als neushoorn verblijf en dit zorgt ervoor dat Nakuru de beste plek in Kenia is om neushoorns te spotten.

Om 18.30 uur zullen we terugkeren naar uw gekozen accommodatie

Premium accommodaties: Sopa Nakuru Lodge or Sarova Lion Hill

Basic accommodaties: Lake Nakuru Lodge or Flamingo Lion Hill

DAG 4: LAKE NAKURU NATIONALE PARK NAAR AMBOSELI NATIONALE PARK

Vroeg ontbijt daarna game drive richting uitgang. Wij zullen reizen naar Amboseli met lunch op de weg. Namiddag Safari in Amboseli.

Premium accommodaties: OLtukai Lodge or Amboseli Serena

Basic accommodaties: ‘Sentrim Amboseli or Kilima Camp

Tegen extra betaling Tawi Lodge, Satao Elerai Camp or Tortilis Camp

DAG 5: AMBOSELI NATIONALE PARK

Ochtend en namiddag safari in Amboseli. Het park staat bekend om het feit dat je zo dichtbij olifanten levend in vrijheid kunt komen. Het park bied een spectaculair uitzicht over de Kilimanjaro. Amboseli bestaat uit 390.26 Km2 drassig gebied waarbij dit uitzicht, de grote hordes olifanten, de Big Four en de observatie heuvel de belangrijkste attracties zijn. De observatie heuvel biedt een uitzicht over het hele park waarbij vele wilde diersoorten te zien zijn, namelijk: olifanten, buffels, nijlpaarden, cheeta’s, wilde honden, giraffes, zebra’s, leeuwen, krokodillen, klipdassen, Dik-diks, kleine koedoes, meer dan 600 soorten vogels en een variëteit van water vogels zoals pelicanen en Egyptische ganzen. Overnachting in gekozen accommodatie.

DAG 6: AMBOSELI NATIONALE PARK NAAR NAIROBI

We zullen op een vroege safari bij AMBOSELI park maken waarbij we de prachtige met sneeuw bedekte Kilimanjaro zullen bekijken. Deze berg is de hoogste in Afrika. Na het ontbijt zullen we naar Nairobi rijden

INBEGREPEN:

 • Safari in een privé safari 4×4 land cruiser / jeep.
 • Safari gidsen met meer dan 8 jaar ervaring.
 • Onbeperkt water/cola/fanta/sprite in de safari 4×4.
 • Safari checklist.
 • Overnachting volgens het programma.
 • Alle maaltijden op safari beginnend met lunch op de eerste dag en eindeligend met Lunch op de laatste dag.
 • Park entrees.
 • Belastingen van de regering.
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis

NIET INBEGREPEN:

 • Dranken in de lodges en in de kampen op safari.
 • Alle persoonlijke bezittingen.
 • Extra optionele activiteiten volgens het programma
 • Masai Dorpje
 • Fooien

PREMIUM KOSTEN

DatumPersoonVervoer op safarikosten P/P
1 Juli 2020- 31 Maart 202124×4 Land CruiserUSD 2325
1 Juli 2020- 31 Maart 202144×4 Land CruiserUSD 1910
1 Juli 2020- 31 Maart 202164×4 Land CruiserUSD 1775

BASIC KOSTEN

DatumPersoonsVervoer op safariKosten P/P
1 Juli 2017- 31 Maart 202024×4 Land CruiserUSD 2030
1 Juli 2017- 31 Maart 202044×4 Land CruiserUSD 1605
1 Juli 2017- 31 Maart 202064×4 Land CruiserUSD 1465

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top