Shimba Hills National Park is een nationaal park in Kenia, gelegen op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Mombasa. Het park herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, luipaarden, cheeta’s, giraffen, zebra’s en neushoorns. In het park leven ook verschillende vogelsoorten, waaronder adelaars, haviken en uilen.

Shimba Hills National Park werd opgericht in 1948, en is een van de oudste nationale parken in Kenia. Het park is genoemd naar de Shimba Hills, een reeks heuvels die tot 1.230 meter boven de zeespiegel uitsteken. De heuvels vormen een unieke habitat voor de wilde dieren in het park en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving.

De beste tijd om het Shimba Hills National Park te bezoeken is tijdens het droge seizoen, dat loopt van juni tot oktober. Het park kan het hele jaar door worden bezocht, maar het is belangrijk rekening te houden met de weersomstandigheden. Het weer kan in het park snel omslaan, en het is belangrijk om op alle omstandigheden voorbereid te zijn.

Er zijn verschillende dingen te doen in het Shimba Hills National Park, waaronder:

  • Game drives: Game drives zijn de meest populaire manier om het wild in het park te zien. Je rijdt door het park in een open voertuig, zodat je de dieren optimaal kunt zien.
  • Wandelen: Er zijn een aantal verschillende wandelroutes in het park, variërend van gemakkelijk tot uitdagend.
  • Vogels kijken: In het park leven verschillende vogelsoorten, waardoor het een geweldige bestemming is voor vogelaars.
  • Kamperen: Er zijn een aantal verschillende campings in het park, waar u onder de sterren kunt kamperen.

Shimba Hills National Park is een prachtig en divers park. Het is een geweldige plek om de schoonheid van Afrika te ervaren en de wilde dieren die het park hun thuis noemen.

Hier zijn enkele van de unieke kenmerken van het park:

  • In het park leven een aantal bedreigde diersoorten, waaronder de zwarte neushoorn en de Grevy’s zebra.
  • Het park ligt in een uniek ecosysteem, en het is de thuisbasis van een verscheidenheid aan verschillende planten- en diersoorten.
  • Het park zet zich in voor het behoud, en werkt aan de bescherming van de wilde dieren en het milieu.

Als u op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke safari-ervaring, dan is het Shimba Hills National Park de perfecte bestemming.

Als een van de grootste kustbossen in Oost-Afrika na Arabuko-Sokoke Forest, is dit reservaat rijk aan flora en fauna en herbergt het de hoogste dichtheid van Afrikaanse olifanten in Kenia. Andere diersoorten die in het gebied voorkomen zijn de sabelantilope, de olifantsspitsmuis, de bosmangoest en andere kleine zoogdieren zoals fruitvleermuizen. Het bos is een belangrijk vogelgebied en is begiftigd met bosvogels, terwijl de graslanden plaatselijke soorten herbergen zoals roodhals-Spoorhoenders, Croaking Cisticola en Zanzibar Red Bishop. De schilderachtige Sheldrick watervallen en het dichte Mwaluganje bos zijn hier ook te vinden, samen met vier campings.

SHIMBA HILLS NATIONAL PARK ACCOMODATIES

SHIMBA HILLS LODGE

De Shimba Hills Lodge is de enige ‘boomlodge‘ binnen de kustregenvijver van Kenia. Een bekroond ontwerp toen het in 1986 werd gebouwd. Het werd besteld als kustalternatief voor de beroemde Tree Tops. Bij de bouw lag de nadruk op natuurlijke materialen, waarbij cederhout de boventoon voerde, wat resulteerde in een warm en ontspannend interieur. Shimba […]

error: Content is protected !!