Serengeti National Park is een Tanzaniaans nationaal park in het Serengeti ecosysteem in de Mara en Simiyu regio’s. Het is beroemd om zijn jaarlijkse migratie van meer dan 1,5 miljoen witbaardende gnoes en 250.000 zebra’s, die zich verplaatsen tussen de Serengeti en het Maasai Mara National Reserve in Kenia. Het park herbergt ook een verscheidenheid aan andere dieren, waaronder leeuwen, olifanten, luipaarden, cheeta’s, giraffen en neushoorns.

Serengeti National Park werd opgericht in 1951 en is een van de oudste nationale parken van Tanzania. Het park is genoemd naar het Maasai woord “serengeti”, wat “eindeloze vlakte” betekent. Het park herbergt verschillende habitats, waaronder graslanden, bossen en savannes.

De beste tijd om Serengeti National Park te bezoeken is tijdens het droge seizoen, dat loopt van juni tot oktober. Het park kan het hele jaar door worden bezocht, maar het is belangrijk rekening te houden met de weersomstandigheden. Het weer kan in het park snel omslaan, en het is belangrijk om op alle omstandigheden voorbereid te zijn.

Er zijn verschillende dingen te doen in het Serengeti National Park, waaronder:

  • Game drives: Game drives zijn de meest populaire manier om het wild in het park te zien. Je rijdt door het park in een open voertuig, zodat je de dieren optimaal kunt zien.
  • Luchtballonsafari’s: Luchtballonsafari’s bieden een uniek perspectief op het park. Je zweeft over het park, waardoor je in vogelvlucht de dieren en het landschap kunt zien.
  • Wandelsafari’s: Wandelsafari’s zijn een geweldige manier om het wild van dichtbij en persoonlijk te zien. Je loopt door het park met een gids, die je helpt de dieren te spotten.
  • Kamperen: Er zijn een aantal verschillende campings in het park, waar u onder de sterren kunt kamperen.

Weinig mensen vergeten hun eerste ontmoeting met het Serengeti National Park. Het uitzicht vanaf de top van Naabi Hill bij de ingang van het park, van waaruit de open graslanden van de Serengeti zich uitstrekken Of het zien van mannelijke leeuwen die over de open vlaktes sluipen, hun manen verwaaid door de wind Of het kan de epische migratie zijn van dieren in hun miljoenen “Zeven Nieuwe Wonderen van de Wereld” Wat het ook is, welkom op een van de wildste plaatsen, een van de grootste wildlife-watching bestemmingen op aarde. Het 14.763 vierkante kilometer grote Serengeti National Park staat ook bekend om zijn roofdieren, vooral de leeuwen die naast de leeuwen jagen op cheeta’s, luipaarden, hyena’s, jakhalzen en meer. Deze doen zich tegoed aan zebra’s, giraffen, buffels, Thomson’s en Grant’s gazellen, topi’s, elanden, hartebeesten, impala’s, klipspringers, duikers en nog veel meer. Grote kans om een deel van de grote vijf te zien!
Het is ook een ongelooflijke vogelbestemming, met meer dan 500 soorten. Serengeti grenst aan Masai Mara en vormt het grootste dierenrijk

SERENGETI NATIONAL PARK ACCOMMODATIES

SERENGETI KATI KATI KAMP

Serengeti Kati Kati Camp is een mobiel vriendelijk klein kamp gelegen in het hart van Serengeti en ongeveer 335 km van Arusha in Tanzania. In het midden van het kamp staat een gezellige mess-tent waar de maaltijden worden geserveerd. Een kampvuur staat elke avond klaar voor hapjes en snacks voor het diner. Het kamp heeft […]

SERENGETI SERENA LODGE

SERENGETI SERENA LODGE Serengeti Serena lodge heefteen Afrikaanse architect en ligt in het centrum van het Serengeti National Park op de top van een heuvel met een adembenemend panoramisch uitzicht op de Serengeti-vlakten. De Lodge ligt op ongeveer 335 km van Arusha. De lodge heeft traditioneel gesneden, koepelvormige eetzaal, individuele ‘rondel’ kamers met eigen balkon, […]

SERENGETI SOPA LODGE

Serengeti Sopa lodge ligt aan de rand van een escapement in het zuidwestelijke deel van het nationale park Serengeti. De Lodge heeft 69 standaardkamers, alle met 2 queensize bedden, voorzien van vloerbedekking en smaakvol ingericht met lokale stoffen en afbeeldingen. Een binnenkomst in de kamer is een lounge met een minibar. Aan de voorkant is […]

error: Content is protected !!