skip to Main Content

Savannah Discovery Safari

Deze programma is ideale safari voor gasten die een korte vrije tijd in Nairobi hebben. Het programma geeft u de kans om de schatten van het beroemde nationale natuurreservaat Maasai Mara te ontdekken, waar het grootste natuurspektakel – de jaarlijkse migratie van gnoes (het 7de nieuwe Wereldwonder) plaatsvindt tussen juli en oktober!

DAG 1: NAIROBI HOTEL NAAR MASAI MARA

U wordt heel vroeg opgehaald en rijden naar Masai Mara.  Wij hebben een korte tussenstop in het viewpoint van de Great Rift Valley. Deze prachtige vallei is te zien vanaf de maan! De Rift Valley begint in Noord-Syrië en steekt uiteindelijk de Dode Zee en de Rode Zee over naar Ethiopië, dat helemaal tot Mozambique loopt en ongeveer 4820 km aflegt. Als je op de vloer van de vallei rijdt, zie je Mt. Longonot 2600m -een uitgestorven vulkaan op de bodem van de Rift! Vanaf dit punt kunnen wij op zoek gaan naar enkele gezellen-soorten, zebra’s en giraffen terwijl ze rondzwerven in de acacia drepanolobiumstruiken, ook bekend als de ”Whistling acacia”! Je volgende stop is voor het tanken in Narok – de laatste stad voordat wij naar het Mara-ecosysteem gaan.

wij komen op tijd voor de lunch. Check-in in uw gekozen accommodatie – hoog op de hellingen van de Oloololo-helling met een ongeëvenaard uitzicht op de Mara-vlaktes onder of accommodatie bij het Mara rivier ! Na de lunch is het tijd om te ontspannen van de rit voordat wij aan uw eerste safari in het reservaat beginnen tot zonsondergang.

Dieren die wij kunnen spotten; The Big Five; Leeuw, olifant, neushoorn, buffel en de luipaard. Andere grote zoogdieren in het ecosysteem zijn kuddes wildebeesten, zebra’s, gazellen, impala’s, masai giraffen en andere soorten Afrikaanse dieren in het wild. Bij zonsondergang terug rijden voor het diner en overnachting in uw gekozen accommodatie

Premium accommodaties: Mara serena lodge or Ashnil mara or Keekorok lodge

Basic accommodaties:Kilima camp or Figtree lodge or ‘Sentrim Mara or Osero lodge

Tegen extra kosten Sentinel camp or Neptune Mara Rianta luxury camp.

DAG 2: MASAI MARA NATIONALE RESERVE

U begint de dag heel  vroeg met Thee of Koffie daarna opstap om de dieren te spotten dan terug naar de accommodatie om te lunch. Na de lunch rijden wij om 1600uur Masai mara park weer. Als u geluk heeft tussen juli en september ziet u de jaarlijkse migratie van de miljoenen gnoes en zebra’s die op zoek zijn naar begrazing en drinkwater. Aan het eind van de dag keert u weer terug naar het camp /lodge van uw keuze.

Masai Mara is een Masai-woord dat ‘gespot’ betekent, dit komt omdat als ueen panoramisch foto maakt, u een massa eindeloze Savannah-graslanden ziet die worden gespot door karige struiken van crouton-dichotomieën! Het reservaat is toevallig de noordelijke voortzetting van het Serengeti nationale park van Tanzania, van waaruit de dieren vrij rondlopen op zoek naar groenere weiden. Elk jaar tussen juli en oktober vindt het groot dieren trek – de gnoes-migratie plaats in dit reservaat. Gedurende deze tijd komen bijna 2 miljoen gnoes, gevolgd door ongeveer een half miljoen zebra’s en ongeveer 250.000 gazellen aan in het reservaat, waar ze het Mara rivier vol krokodillen oversteken waar krokodillen vaak liggen te wachten om erop te springen! het lijkt echt op een lopende buffet voor de leeuwen en krokodillen

DAG 3: MASAI MARA NATIONALE RESERVE NAAR NAIROBI

Vroeg ontbijt bij de accommodatie daarna het rit naar Nairobi

INBEGREPEN:

 • Safari in een privé safari 4×4 Land cruiser
 • Gidsen met meer dan 8 jaar ervaring.
 • Onbeperkt water/cola/fanta/sprite in de safari 4×4 Land Cruiser
 • Safari checklist
 • Overnachting volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigend met lunch op de laatste dag.
 • Park entrees
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis

NIET INBEGREPEN:

 • Fooien
 • Dranken in de lodges en op de kampen op safari
 • Alle persoonlijke bezittingen
 • Extra optionele activititeiten naast het programma

PREMIUM KOSTEN

DatumPersoonVervoer op safarikosten P/P
1 Juli 2020- 31 Maart 202124×4 Land CruiserUSD 1200
1 Juli 2020- 31 Maart 202144×4 Land CruiserUSD 920
1 Juli 2020- 31 Maart 202164×4 Land CruiserUSD 835

BASIC KOSTEN

DatumPersoonVervoer op safariKosten P/P
1 Juli 2020- 31 Maart 202124×4 Land CruiserUSD 1130
1 Juli 2020- 31 Maart 202144×4 Land CruiserUSD 890
1 Juli 2020- 31 Maart 202164×4 Land CruiserUSD 785

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top