Samburu, Shaba en Buffalo Springs zijn 3 reservaten die aan elkaar grenzen in het droge landschap van Noord-Centraal Kenia. De wilde dieren verzamelen zich rond de Ewaso Ngiro rivier die door het reservaat loopt. Naast het wildleven (olifant, giraffe, luipaard, zebra, struisvogels met blauwe poten) is een hoogtepunt van elk bezoek de ontmoeting met de Samburu-bevolking. Bij de meeste lodges worden kameelsafari’s aangeboden.

Het reservatencomplex dat wordt gevormd door Samburu, Buffalo Springs en Shaba is een van de interessantste plaatsen in Kenia en kan om verschillende redenen als uniek worden bestempeld. Het zijn de meest toegankelijke en bezochte van de beschermde gebieden in het ruige noorden van het land, aan de rand van wat vroeger het Northern Frontier District (NFD) heette. Of, met andere woorden, ze zijn de meest afgelegen onder de meest populaire reservaten. Het is ook de plek om enkele diersoorten te zien die zeldzaam zijn in Kenia of moeilijk te zien in andere parken, zoals Grevy’s zebra, reticulated giraffe en beisa oryx.

SAMBURU WILDRESERVAAT ACCOMODATIES

ASHNIL SAMBURU SAFARI CAMP

Het kamp is geplaatst in het buffelbronnen wildreservaat, in het Samburu National Reserve dat ook grenst aan de Ewaso Nyiro rivier. Het Ashnil Samburu safari kamp heeft 30 tenten, verdeeld over 18 tweepersoonsbedden, 9 tweepersoonsbedden en 3 driepersoonsbedden. Ze bieden een prachtig uitzicht op de Ewaso Nyiro rivier en ook het perfecte over het landschap. […]

SAMBURU ELEPHANT BEDROOM CAMP KENYA

Samburu Elephant Bedroom Camp biedt luxe in een omgeving van adembenemende schoonheid. Het kamp ligt langs de oevers van de Ewaso Nyiro rivier en in de schaduw van doum-palmbomen. Het Samburu wildreservaat ligt in een gebied met een spectaculair landschap. De droge vlakte wordt doorsneden door een meanderende rivier met de val van Afrika’s dramatische […]

SAMBURU SOPA LODGE

Samburu Sopa lodge is een van Kenia’s beroemdste wildgebieden. De thuisbasis van het zeldzame noordelijke deel van Kenia. “Soorten” van Beisia Oryx, gerenuk, gravy’s zebra’s. De lodge is ongeveer 165 km groot en ligt in het voorouderlijke land van de Samburu, die een gesloten relatie hebben met de Masai. De lodge bevat 15 cottages, elk […]

SENTRIM SAMBURU KAMP

Sentrim samburu luxury camp ligt in het samburu wildreservaat in het noorden van Kenia. De lodge ligt in een open landschap met schaarse acaciabomen en inheemse struiken. Samburu game reserve is een natuurlijke habitat voor luipaard, olifanten, cheetah, buffel, gravy zebra, gravy giraffe, Oryx en vogelsoorten ook beschikbaar. Het Sentrim samburu luxury camp heeft 21 […]

Samburu Game Reserve is een wildreservaat van 106.000 hectare in het noorden van Kenia. Het is gelegen in de Great Rift Valley, en het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan Afrikaanse wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, zebra’s, giraffen en vele andere dieren.

Samburu Game Reserve staat bekend om zijn unieke landschap, dat wordt gekenmerkt door droge rivierbeddingen, doornig struikgewas en ruige heuvels. In het reservaat leven ook een aantal endemische soorten, waaronder de Grevy’s zebra en de reticulated giraffe.

Samburu Game Reserve is een populaire toeristische bestemming, en het biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor bezoekers, waaronder game drives, bush walks en vogels kijken. Het reservaat is ook een vooraanstaand onderzoekscentrum, en het werkt eraan om meer te weten te komen over de wilde dieren op zijn land en hoe deze te beschermen.

Hier zijn enkele van de unieke kenmerken van het reservaat:

  • In het reservaat leven een aantal endemische soorten, waaronder de Grevy’s zebra en de reticulated giraffe. Dit zijn twee van de meest iconische dieren in Afrika, en ze komen slechts op enkele plaatsen in de wereld voor.
  • Het reservaat ligt in de Great Rift Valley, en herbergt een verscheidenheid aan landschappen, waaronder droge rivierbeddingen, doornig struikgewas en steile heuvels. Deze verscheidenheid aan landschappen zorgt voor een interessantere en gevarieerde safaribeleving.
  • Het reservaat is een populaire toeristische bestemming, en het biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor bezoekers, waaronder game drives, bush walks en het spotten van vogels. Dit betekent dat er genoeg mogelijkheden zijn om uit te kiezen en dat u uw safaribeleving kunt afstemmen op uw interesses.

Als u op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke safaribeleving, dan is Samburu Game Reserve de perfecte bestemming. U krijgt de kans om een grote verscheidenheid aan Afrikaanse dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, en u steunt een natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor de bescherming van deze dieren.

Dit zijn enkele van de dingen die u kunt doen tijdens een safari in Samburu Game Reserve:

    • Game drives: Game drives zijn de meest populaire manier om het wild in het reservaat te zien. U rijdt door het reservaat in een open voertuig, zodat u de dieren optimaal kunt zien.
Game drive in Samburu Game Reserve
    • Boswandelingen: Bush walks zijn een geweldige manier om de wilde dieren van dichtbij te zien. Je wandelt door het reservaat met een gids, die je helpt de dieren te spotten.
Boswandeling in Samburu wildreservaat
    • Vogels kijken: Samburu Game Reserve is de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels, waaronder adelaars, haviken en uilen. Vogels kijken is een geweldige manier om deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.
  • Kamperen: Er zijn verschillende campings in het reservaat, waar u onder de sterren kunt kamperen. Kamperen is een geweldige manier om de schoonheid van Afrika en de wilde dieren die er wonen te ervaren.

Samburu Game Reserve is een geweldige plek om de schoonheid van Afrika en de wilde dieren die het continent hun thuis noemen, te ervaren. Als u op zoek bent naar een onvergetelijke safaribeleving, dan is Samburu Game Reserve de perfecte bestemming.

error: Content is protected !!