kenya safari tours

Keniaanse Neushoorn Safari

Vanaf USD 2035 / Euro 1895 per persoon
Masai Mara, Lake Nakuru, Amboseli, Tsavo West, Tsavo East.
8 dagen 7 nachten safari vanaf Nairobi naar Mombasa.
Min Persons 2
Max Persons 6 Tour Code: Oes014.

Content

Dag 1: Nairobi – Masai mara.

U zult vroeg in de ochtend worden opgehaald vanaf uw Nairobi Hotel of het vliegveld Jomo KenyattaYou om te vertrekken richting Masai Mara. U zult genieten van de tocht door het vruchtbare land van de hooglanden, richting de Great Rift Valley met het geweldig landschap wat uiteindelijk overloopt in de savannah waar de Masai wonen. Het zal geweldig zijn om de diversiteit van het land te zien en de manier waarop mensen in Keniaanse dorpen leven. 

U zult in de middag inchecken in uw safari kamp of lodge. Na de lunch zullen we op middag safari gaan vanaf 15.30 uur tot 18.30 uur in het bekende Masai Mara wild reservaat. U zult de kans krijgen om leeuwen te zien. Ofwel zijn ze op jacht, ofwel rusten ze bij hun familie: Leeuwen zijn een hele bekende bezienswaardigheid in het reservaat. Cheeta's, hyena's en andere kleine roofdieren zoals jakhalzen komen ook erg veel voor.

Een safari door de Mara geeft bezoekers een kijkje in meerdere omgevingen in één dag. Op de wijde graslanden kun je grote kuddes zebra's, giraffes en gazelles spotten. De roofdieren zijn altijd aanwezig nabij de kuddes. Rond het water van de Musiara zijn veel olifanten te vinden die aan het afkoelen zijn van de hitte.

 • De Big Five

  De Big Five .. Grote kans dat je ze spot in de Masai Mara. De term is gemaakt door big game jagers and is wijst naar de vijf moeilijkste dieren om te jagen. Afrikaanse Leeuw, Afrikaanse Olifant, Water Buffel, Afrikaanse luipaard en de Neushoorn.
 • Tenten Campen

  De Masai Mara biedt prachtige accomodaties aan om in te verblijven. De tenten campen zijn een combinatie van luxe, relaxatie en het bekijken van wildlife. Dicht bij de natuur en de dieren.
 • The Great Migration

  Tijdens de migratie trekken meer dan 2 miljoen wildebeast en zebra van de Serengeti naar de Masai Mara in Kenia. Dit gebeurt tussen Julie en Oktober. Een echt wonder van de natuur !
 • Ballon Safaris

  Wereld beroemd zijn de balon safaris in de Masai Mara. Ervaar de Masai Mara alsof je een vogel bent die vliegt over de vlaktes van Afrika. Geruisloos vliegend over de savanne zal een ervaring voor het leven zijn!


Wanneer we langs de oevers van de Mara en Talek rijden is er een prachtig uitzicht van de nijlpaarden en krokodillen in het water en de vele vogelsoorten en apen in de aangrenzende bossen. We zullen terugkeren voor het diner en een overnachting in de safari lodge of het safari kamp naar keuze.

Dag 2: Masai mara wild reservaat

In de ochtend zullen we voor het ontbijt op safari gaan waar u de kans krijgt om vele vogels te zien zoals de struisvogel en de kleine kardinaalwever. Zo ook de witbuiktoerako, de maskertoerako en de specht. De Mara is daarnaast een van de beste plekken om de bergkwartel te spotten, een zeldzame Afrikaanse mirgrant. We zullen terugkeren naar de safari lodge of het safari kamp voor de lunch. Na de lunch is er een moment van rust totdat we op middag safari gaan tot 18.30 uur waarna we terugkeren naar de accommodatie voor het diner en een overnachting.

 

Dag 3: Masai mara –Lake Nakuru.

Na het vroege ontbijt zullen we vertrekken vanaf het bekende Masai Mara Wild Reservaat voor een tocht van ongeveer 4,5 uur naar Lake Nakuru National Park. U zult lunchen in de safari lodge of het safari kamp naar keuze. Na de lunch zullen we om 15.30 uur op middag safari gaan in Lake Nakuru National Park. 

Het meer, omringt door begroeide graslanden bevat een brede ecologische diversiteit met flamingo's en andere water vogels die de grootste bezichtiging zijn van het gebied. Het ecosysteem bevat 56 verschillende soorten zoogdieren inclusief de bedreigde witte neushoorn, buffels en ongeveer 450 soorten vogels. Rond 18.30 uur zullen we terugkeren naar het safari kamp of de safari lodge naar keuze voor het diner en een overnachting. 

Dag 4: Lake Nakuru - Nairobi

Voor het ontbijt zullen we op ochtend safari gaan. Daarna vertrekken we om vervolgens 160 km te rijden richting een Nairobi City Hotel naar keuze voor de lunch. In de middag is er een moment van rust met een optionele Nairobi City tour of een bezichtiging in het Nairobi National museum.  

Dag 5: Nairobi – Amboseli national park.

Na een vroeg ontbijt zullen we vertrekken en ongeveer 5 uur rijden naar Amboseli. U zult lunchen in het safari kamp of de safari lodge naar keuze. Na de lunch is er een moment van rust tot 15.30 uur waarna we op avond safari zullen gaan. Het park is de beste plaats in Afrika om zo dichtbij loslopende olifanten te komen. Een andere bezienswaardigheid in het park is het spectaculaire uitzicht van Mount Kilimanjaro. Amboseli is 390.26 Km2 groot en bevat een observatie heuvel wat uitzicht biedt oveer het hele park. Het gebied onder de heuvel is het thuisfront van olifanten, buffels, nijlpaarden, luipaarden, cheeta's, wilde honden, neushoorns, olifanten, giraffes, zebra's, leeuwen, krokodillen, mangoestes, klipdassen, Dik-Diks, kleine koedoes en een variëteit aan water vogels zoals pelicanen, Egyptische ganzen. Daarnaast zijn er meer dan 600 vogelsoorten te zien. Rond 18.30 uur zullen we terugkeren naar de safari lodge of het safari kamp voor een overnachting. 

Dag 6:  van Amboseli naar Tsavo west.

We gaan op ochtend safari voor het ontbijt. Hierna zullen we ongeveer 2 uur rijden richting Tsavo West. U zult lunchen in het safari kamp of de safari lodge naar keuze. Na de lunch gaan we op middag safari vanaf 15.30 uur in Tsavo West, waar u de kans krijgt om veel wilde dieren te spotten zoals: olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, cheeta's, luipaarden, buffels, diverse plant en vogel soorten inclusief de bedreigde kwartelkoning en de beina bedreigde basrakarekiet. De vulkaan, lava stromen en het bekijken van de nijlpaarden en vissen vanuit een onderwater kamer in Mzima Springs zijn dingen die je niet moet missen. Rond 18.30 uur zullen we terugkeren naar de safari lodge of he safari kamp naar keuze.  

Basic Accomodations

Ngulia lodge Rhino Valley Lodge


Dag 7: Tsavo west – Tsavo east

Vroeg in de ochtend gaan we op wildsafari in Tsavo West waarna we zullen vertrekken richting Tsavo East, een tocht van ongeveer 45 min. We zullen lunchen in de lodge naar keuze waarna we op middag safari zullen gaan in Tsavo East waar u de kans krijgt om vele wilde dieren te zien, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta's, zebra's, giraffes, servaalse katten, hartenbeesten, koedoe's, oryxen, impala's, gestreepte hyana's, gazelles, buffels en de rode olifanten (gekleurd door het rode stof). Daarnaast zijn er ongeveer 500 vogelsoorten gespot in het park, waaronder struisvogels en meerdere soorten trekvogels. Tsavo East staat bekend om de grootste olifanten kuddels in Kenia. De olifanten hebben een rode kleur, net als andere dieren in het park, door het rode stof waarmee zij zichzelf bedekken tegen insecten. De leeuwen van Tsavo hebben hun naam te danken aan het boek en de film 'The Man-eaters of Tsavo', waarbij de leeuwen meerdere spoorweg werknemers opaten in de 20e eeuw. De leeuwen werden later neergeschoten. De reden dat ze de mensen aanvielen was door hun slechte tanden, wat het onmogelijk voor hen maakte om buffels of gazelles te eten. Rond 18.30 uur zullen we terugkeren naar de lodge of het kamp voor het diner en een overnachting.


Dag 8: van Tsavo east naar Mombasa/Diani/Malindi beach hotel

Vroeg in de ochtend voor het ontbijt gaan we op wildsafari. Na het ontbijt een laatste safari naar de park entree waarna we vertrekken richting Mombasa/Diani/malindi beach hotel.

Keniaanse Neushoorn Safari

Gallery


The best service

Safari Experts

Reizen met Oranje Safari betekent dat je reist met de beste safari gidsen! Locals met vele jaren ervaring in het veld ,wij kennen de Safari Parken en zijn wildlife experts!
Ons team van Safari Experts staan ​​klaar om al uw vragen te beantwoorden!

 

Tripadvisor Reviews

 • "Amazing Experience"

  rating

  Harry assisted us with organizing our vacation from start to finish. We booked transfers, flights, the safari and hot air balloon ride at Governor's Camp in Masai Mara all through Oranje. Upon our arrival to JKO, a representative with Oranje was present to assist us. We had several flights booked and a rep with the company was there for each departure and arrival. We had an amazing time and enjoyed every moment in Nairobi, Masai Mara, and Diani.
  -Willem Jan, Netherlands

  tripadvisor
 • “Spectacular Safari”

  “Spectacular Safari”

  rating

  Just had an incredible 4 day safari with Oranje through Tsavo East, West and Amboseli. The highlights were mating elephants and mating lions, and three hunting cheetahs seen at close quarters. We saw hundreds of other animals including hippos, and crocodiles eating a baby hippo at Mizumi Springs. Our Driver Alex was very knowledgable and a skilled driver who made us feel safe at all times. We had excellent service from him and Harry who were regularly checking that everything was OK, and they chose superbly located lodges near watering holes where we saw an array of animals every night. We had a private safari in a huge land rover so the trip was spacious and there were cold drinks on board and frequent toilet stops. Everything ran on time, and Oranje is also well covered with flying doctor insurance. I highly recommend a safari with Oranje.

  tripadvisor
 • “9 days safari perfectly organised”

  “9 days safari perfectly organised”

  rating

  Harry, the owner of Oranje Safari, was a good help in planning our trip to Kenya. By visiting the diiferent parks, we did not only see a lot of wildlife, but did also see all kinds of different and beautful landscapes. Our guide Alex was top!. He has eyes like a hawk and knows a lot about the wildlife, and is specialised in birds.

  At first we were a little worried about working directly from Belgium with a local agency. But Oranje Safaris dit not only offer a personal service, but also reacted promptly on any question. What a difference compared to the travel agencies in Belgium. We recommend Oranje Safari to everyone who wants to go on safari in Kenya without any worries.

  tripadvisor
WE AIM TO PROVIDE THE BEST SERVICE !

Contact

 • mail harry:
 • +254 720 96 0096
 • Location: 900m from Southern Palms Hotel Diani Kenia

Booking:
Want to book a safari from our website? Please mail us for a quote !