skip to Main Content

“RAHA” is een Swahili-woord dat geluk betekent. Deze safari begint bij Jomo Kenyatta International Airport of Nairobi Hotel maar kan ook in Mombasa beginne met aanpasing. U bezoekt Masai Mara Lake Nakuru, Amboseli en Tsavo East National Park. Gasten hebben een grote kans om de big five te spotten tussen andere wilde animale en verschillende vogelsoorten. Bij Amboseli hebt u kans om de top besneewd van Mt. Kilimanjaro- het hoogste berg in Afrika 5894m als het niet bewolkt is.

DAG 1: NAIROBI HOTEL NAAR MASAI MARA NATIONALE RESERVE

Welkom in Kenia! Uw avontuur begint met een welkomstbijeenkomst bij uw hotel in Nairobi om 0700uur of luchhaven. Na de bijeenkomst zullen we 280 km rijden naar de bekende Masai Mara wild safari, waarbij u zult worden vervoerd in een uitstekende 4×4 jeep. U zult in uitstekende handen zijn gedurende de trip, omdat u zult reizen met onze chauffeursgids. Wij hebben een korte tussenstop bij het Great Rift Valley View point. Deze prachtige vallei is te zien vanaf de maan! De Rift Valley begint in Noord-Syrië en steekt uiteindelijk de Dode Zee en de Rode Zee over naar Ethiopië, dat helemaal tot Mozambique loopt en ongeveer 4820 km aflegt. Als je op de vloer van de vallei rijdt, zie je Mt. Longonot 2600m -een uitgestorven vulkaan op de bodem van de Rift! Vanaf dit punt kunnen wij op zoek gaan naar enkele gezellen-soorten, zebra’s en giraffen terwijl ze rondzwerven in de acacia drepanolobiumstruiken, ook bekend als de ”Whistling acacia”! Je volgende stop is voor het tanken in Narok – de laatste stad voordat wij naar het Mara-ecosysteem gaan.

U zult in de middag arriveren en er zal lunch worden geserveerd in Mara serena lodge Om 15.45 uur zal de wildsafari in het bekende Masai Mara van start gaan. Dit natuurreservaat staat bekend om de vele wilde dieren die er te zien zijn: ongeveer 95 soorten zoogdieren, amfibieën en reptielen en meer dan 400 vogelsoorten.

Nergens in Afrika zijn er meer wilde dieren op één plek te vinden dan in dit natuurreservaat, waardoor een bezoeker bijna nooit de ‘big five’ zal missen. (Buffel, olifant, luipaard, leeuw en neushoorn)

Daarnaast zijn er tijdens de safari ook nijlpaarden, cheeta’s, Gazelles, impala’s, topi’s, antilope, giraffes en de woestijnvos.

Wilde dieren zijn verreweg de meest dominante inwoners van de Masai Mara, naar schatting meerdere miljoenen. De grote migratie start elk jaar in Juli waarbij meer dan een miljoen wilde dieren zich verplaatsen van de Serengeti vlaktes in Tanzania naar de verse weides in het noorden, waar zij grazen en op zoek zijn naar water.

Masai Mara is een Masai-woord dat ‘gespot’ betekent, dit komt omdat als ueen panoramisch foto maakt, u een massa eindeloze Savannah-graslanden ziet die worden gespot door karige struiken van crouton-dichotomieën! Het reservaat is toevallig de noordelijke voortzetting van het Serengeti nationale park van Tanzania, van waaruit de dieren vrij rondlopen op zoek naar groenere weiden. Elk jaar tussen juli en oktober vindt het groot dieren trek – de gnoes-migratie plaats in dit reservaat. Gedurende deze tijd komen bijna 2 miljoen gnoes, gevolgd door ongeveer een half miljoen zebra’s en ongeveer 250.000 gazellen aan in het reservaat, waar ze het Mara rivier vol krokodillen oversteken waar krokodillen vaak liggen te wachten om erop te springen! het lijkt echt op een lopende buffet voor de leeuwen en krokodillenOvernachting in uw gekozen accommodatie.

Premium accommodaties: Mara Serena or Ashnil Mara or Keekorok lodge or Kilima Camp

Basic accommodaties:, Osero Camp or Figtree

Tegen extra betaling  Sentinel Camp or Neptune Mara Luxury camp

DAG 2: MASAI MARA NATIONALE RESERVE

Voor en na het ontbijt zullen er twee wildsafari’s plaats vinden. Na de lunch zal er een moment van rust zijn voordat in de middag wildsafari van start zal gaan om 15.30 uur.

Om 18.30 uur zullen wij weer terug gaan naar de verblijfplaats voor het diner en een overnachting

DAG 3: MASAI MARA NATIONALE RESERVE NAAR LAKE NAKURU NATIONALE PARK

Na het ontbijt zal de check out plaats vinden en zullen we vertrekken naar Lake Nakuru Natinoal Park waar we rond de middag zullen lunchen bij uw accommodatie

Na de lunch zullen we om 1530 uur tijdens de middag wildsafari op zoek gaan naar honderden flamingo’s en andere soorten vogels. Lake Nakuru neemt ongeveer een derde van de gehele oppervlakte van het park in. Het water uit het meer helpt bij het groeien en bloeien van de blauw-groene Cyanophyte Spirulina hoogvlakte waardoor het zijn kleur behoudt en een grote voedsel bron is voor de flamingo’s. Bij het meer zijn er meer dan 400 soorten vogels te spotten, waardoor het een andere grote bezienswaardigheid van Kenia is. Naast de vogels leven er in het park ook veel buffels, waterbokken, impala’s, giraffes en luipaarden. Een gedeelte van het park is nu ingedeeld als neushoorn verblijf en dit zorgt ervoor dat Nakuru de beste plek in Kenia is om neushoorns te spotten.

Lake Nakuru National Park werd opgericht in 1961. Het heeft nu een oppervlakte van 188 km² (69,5 vierkante mijl) en is gelegen in de Great Rift valley

Het meer van 40 vierkante kilometer is ondiep omgeven door moerassen, bossen en graslanden. Er zijn enkele rotsachtige ontsluitingen en het grootste bos van Euphorbia in Afrika aan de oostkant. Het meer wordt gevoed door drie hoofdrivieren; de Njoro, de Makalia en de Enderit rivieren, evenals verschillende bronnen en heeft een aantal uitstekende uitzichtpunten met uitzicht op het meer bijvoorbeeld Baboon Cliff en Lion Hill.

Het meer ondersteunt de blauwgroene Cyanophyte Spirulina Platensis, de belangrijkste voedselbron voor de schitterende roze flamingo’s die aan de rand van het meer zich waden. Soms kunnen er tot twee miljoen grotere en kleinere flamingo’s en tienduizenden andere vogels zijn. De voedselomstandigheden veranderen periodiek en het aantal vogels fluctueert soms afhankelijk van de alkaliteit van het water!

Lake Nakuru National Park biedt ook een toevluchtsoord voor enorme aantallen inheemse Afrikaanse dieren, waaronder waterbokken, wrattenzwijnen, impala’s, buffels, Rothschild-giraffen, elanden, bedreigde zwarte neushoorns, witte neushoorns en, af en toe, luipaarden. Een grote kudde nijlpaarden heeft een territorium in het noordelijke deel van het meer, wat zorgt voor interessant bekijken van wild.

Op deze game drive gaat u ook het Nakuru Malia waterfall bezoeken  Om 18.30 uur zullen we terugkeren naar uw gekozen accommodatie

Premium accommodaties: Sopa Nakuru Lodge or Sarova Lion Hill

Basic accommodaties: Lake Nakuru Lodge or Flamingo Lion Hill

DAG 4: LAKE NAKURU NATIONALE PARK NAAR AMBOSELI NATIONALE PARK

Na het ontbijt game drive maken richting uitgang. Het rit naar Ambosei. Namiddag Safari in Amboseli.

Premium accommodaties: OLtukai Lodge or Amboseli Serena

Basic accommodaties: ‘Sentrim Amboseli or Kilima Camp

Tegen extra betaling Tawi Lodge, Satao Elerai Camp or Tortilis Camp

DAG 5: AMBOSELI NATIONALE PARK

Ochtend en namiddag safari in Amboseli. Het park staat bekend om het feit dat je zo dichtbij olifanten levend in vrijheid kunt komen. Het park bied een spectaculair uitzicht over de Kilimanjaro het hoogste berg in Afrika op 5894m. Amboseli bestaat uit 390.26 Km2 drassig gebied waarbij dit uitzicht, de grote hordes olifanten, de Big Four en de observatie heuvel de belangrijkste attracties zijn. De observatie heuvel biedt een uitzicht over het hele park waarbij vele wilde diersoorten te zien zijn, namelijk: olifanten, buffels, nijlpaarden, cheeta’s, wilde honden, giraffes, zebra’s, leeuwen, krokodillen, klipdassen, Dik-diks, kleine koedoes, meer dan 600 soorten vogels en een variëteit van water vogels zoals pelicanen en Egyptische ganzen. Overnachting in gekozen accommodatie.

DAG 6 AMBOSELI NATIONAALE PARK NAAR TSAVO EAST NATIONAL PARK

Vroeg in de ochtend zullen we ontbijten en op wildsafari gaan waarbij we de prachtige met sneeuw bedekte Kilimanjaro zullen bekijken. Deze berg is de hoogste in Afrika We verlaten Amboseli nationale park voor een tocht van ongeveer 4uur richting Tsavo East. Wanneer we het park betreden kunt u de wilde dieren meteen spotten, zo krijgt u de kans om de volgende dieren te zien: leeuwen, luipaarden, cheeta’s, zebra’s, giraffes, Servaalse katten, hartenbeesten, koedoe’s, oryxen, impala’s, striped hyena’s, gazelles, buffels en de rode olifanten (gekleurd bij het rode stof). Rond de 500 soorten vogels zijn gespot in het park, inclusief struisvogels en meerdere soorten trekvogels. Tsavo East staat bekend om het thuisfront te zijn voor de grootste hordes olifanten in Kenia. De olifanten, en meerdere dieren in het park, hebben een rode kleur die is veroorzaakt door het rode stof waar ze zichzelf mee bedekken tegen de insecten.

De leeuwen van Tsavo hebben hun naam te danken aan het boek en de film ‘The Man-eaters of Tsavo’, waarbij de leeuwen meerdere spoorweg werknemers opaten tijdens de 20e eeuw. De leeuwen werden later neergeschoten. Het blijkt dat de leeuwen de mensen aanvielen door hun slechte tanden, wat het onmogelijk voor hen maakten om buffels of gazelles te eten. We zullen lunchen in de safari lodge of het safari camp naar keuze. Na de lunch is er een moment van rust tot 16.00 uur waarna we op avond safari zullen gaan tot 18.30 uur. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in de accommodatie naar keuze.

Premium accommodaties: Ashnil Aruba lodge

Basic Accommodaties: Voi wildlife lodge or Zomeni lion hill or Voi safari lodge

Tegen extra betaling USD 100 per persoon Satao camp

DAG 7: TSAVO EAST NATIONALE PARK NAAR DIANI BEACH/MOMBASA STRAND

Vroeg in de ochtend voor het ontbijt zullen we op wildsafari gaan. Op deze ochtend safari hebben we een grote kans om nachtdieren te spotten als zij teruggaan naar hun schuilplaatsen.  Na het ontbijt een laatste safari richting de park entree waarna we terug zullen keren naar Mombasa/Diani/malindi beach hotel.

INBEGREPEN:

 • Retour transfers volgens het programma.
 • Safari in een privé-safari 4×4 Landkruiser.
 • Chauffeursgids met meer dan acht jaar ervaring.
 • Onbeperkt water / cola / fanta / sprite in de safari 4×4.
 • Safari-checklist.
 • Overnachting volgens het programma.
 • Alle maaltijden op safari beginnend met lunch eindigend met het ontbijt Laatste dag.
 • Park entree kosten.
 • Overheidsbelastingen.
 • Wifi.

NIET INBEGREPEN:

 • Fooien
 • Drankjes in de lodges en kampen op safari
 • Alle persoonlijke uitrusting
 • Extra optionele activiteiten volgens het programma.
 • Bezoek aan Masai Dorpje USD15 per persoon
         PREMIUM KOSTEN VOOR 7 DAAGSE SAFARI KENIA (MARA GROTE TREK PERIOD)
DatumReizigers in 4×4Safari VervoerKosten P/P
1 Juli 2021- 31 Oktober 202124×4 Land CruiserUSD 2545
1 Juli 2021- 31 Oktober 202144×4 Land CruiserUSD2140
1 Juli 2021- 31 Oktober 202164×4 Land CruiserUSD1998
         BASIC KOSTEN VOOR 7 DAAGSE SAFARI KENIA (MARA GROTE TREK PERIOD)
DatumReizigers in 4×4Safari vervoerKosten P/P
1 Juli 2021- 31 Oktober 202124×4 Land CruiserUSD 1985
1 Juli 2021- 31 Oktober 202144×4 Land CruiserUSD1565
1 Juli 2021- 31 Oktober 202164×4 Land CruiserUSD1440

         PREMIUM KOSTEN VOOR 7 DAAGSE SAFARI   

DatumReizigers in 4×4Safari vervoerKosten P/P
1 November 2021-31 Maart 202224×4 Land CruiserUSD 2165
1 November 2021-31 Maart 202244×4 Land CruiserUSD 1755
1 November 2021-31 Maart 202264×4 Land CruiserUSD1620

         BASIC KOSTEN VOOR 7 DAAGSE SAFARI

DatumReizigers in 4×4Safari VervoerKosten P/P
1 November 2021- 31 Maart 202224×4 Land CruiserUSD 1840
1 November 2021- 31 Maart 202244×4 Land CruiserUSD 1420
1 November 2021- 31 Maart 202264×4 Land CruiserUSD1285

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top