Ol Pejeta Conservancy is een 90.000 hectare groot wildreservaat in Kenia. Het is het thuis van een grote verscheidenheid aan Afrikaanse wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, zebra’s en vele andere dieren.

Ol Pejeta Conservancy werd in 1974 opgericht door wijlen Ian Craig en zijn vrouw Lois. De Craigs waren gepassioneerd door natuurbehoud, en ze werkten onvermoeibaar om de wilde dieren op hun land te beschermen. Vandaag is Ol Pejeta Conservancy een van de meest succesvolle wildlife conservancies in Afrika.

Ol Pejeta Conservancy herbergt een aantal bedreigde diersoorten, waaronder de noordelijke witte neushoorn. De noordelijke witte neushoorn is de meest bedreigde neushoornsoort ter wereld, met nog slechts twee overgebleven exemplaren in de wereld. Ol Pejeta Conservancy werkt hard om de noordelijke witte neushoorn te redden, en ze hebben enig succes gehad. In 2019 verwelkomde Ol Pejeta Conservancy de geboorte van een kalf van de noordelijke witte neushoorn, het eerste kalf dat in meer dan 40 jaar in het wild werd geboren.

Ol Pejeta Conservancy is ook het thuis van een aantal andere bedreigde diersoorten, waaronder de zwarte neushoorn, de Grevy’s zebra en het jachtluipaard. Ol Pejeta Conservancy zet zich in voor de bescherming van al het wild op hun land, en ze werken hard om ervoor te zorgen dat deze soorten overleven.

Ol Pejeta Conservancy is een populaire toeristische bestemming, en het biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor bezoekers, waaronder game drives, bush walks en vogelobservatie. Ol Pejeta Conservancy is ook een toonaangevend onderzoekscentrum, en zij werken eraan om meer te weten te komen over de wilde dieren op hun land en hoe deze te beschermen.

Als u op zoek bent naar een onvergetelijke safaribeleving, dan is Ol Pejeta Conservancy de perfecte bestemming. U krijgt de kans om een grote verscheidenheid aan Afrikaanse dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, en u steunt een natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor de bescherming van deze dieren.

. Ol Pejeta werkt aan de bescherming van zijn leefgebieden.

Bezoek Ol Pejeta tijdens uw wildlife tour met Oranje Safari, de kans om leden van de Big 5 te zien is groot.

Te spotten dier

leeuw, buffel, olifant, luipaard en zowel de zwarte als de witte neushoorn, evenals de hartebeesten en grevy’s zebra’s.

Een ander wildlife project is het chimpansee reservaat, het enige in Kenia. Neem contact op

OL PEJETA CONSERVANCY ACCOMMODATIES

OL PEJETA HUIS

Ol Pejeta House is een prachtig privéhuis gelegen in de ongerepte rust van het zweetwaterreservaat/conservaat op een uitgestrekt terrein met een schitterend uitzicht op Mount Kenya. Het reservaat, waar alle leden van de “Big 5” leven, heeft een hogere wildstand dan welk Keniaans nationaal park ook. Ol Pejeta House ligt op de Laikipia vlakte op […]

Sweetwaters Serena Luxury Camp

Sweetwaters Serena Luxury Camp ligt rond de waterpoel en in de ongerepte rust van zijn eigen privé-reservaat. Het kamp ligt in de Ol pejeta conservancy in Kenia. Serena Sweetwater’s kamp biedt ook een charmante mix van een sfeer onder tentdoek en Keniaanse safariluxe. Sweetwaters Serena Luxury Camp bevat 56 luxe tenten, met 16 tweepersoonstenten, 23 […]

error: Content is protected !!