Het Ngorongoro Conservation Area als geheel heeft veel te bieden, maar de parel in de kroon is de krater. De rand van de krater ligt 2286 meter boven de zeespiegel.

De bodem bevat een klein sodameer, genaamd Lake Magadi en er leven naar schatting 30 000 dieren in de krater.

Werelderfgoed

Daarom werd het in 1978 uitgeroepen tot werelderfgoed. U heeft kans om gnoes, zebra’s, buffels, nijlpaarden, olifanten en zwarte neushoorns te zien.

Een andere belangrijke attractie van dit park is de dichte populatie roofdieren, waaronder leeuwen, hyena’s, jakhalzen, jachtluipaarden en het altijd ongrijpbare luipaard.

Ngorongoro Conservation Area is een UNESCO werelderfgoedlocatie in Tanzania. Het is het thuis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, zebra’s, giraffen en neushoorns. In het gebied liggen ook een aantal Maasai dorpen, die al eeuwenlang in het gebied wonen.

Het gebied is een van de populairste toeristische bestemmingen in Tanzania. Bezoekers kunnen wildritten maken, Maasai dorpen bezoeken en wandelen in de krater. Het gebied is ook een geweldige plek om te leren over het behoud van wilde dieren en de Maasai cultuur.

Hier zijn enkele van de dingen die u kunt doen in het Ngorongoro Conservation Area:

    • Ga op gamedrive: Game drives zijn de populairste manier om het wild in het Ngorongoro Conservation Area te zien. U rijdt door de krater in een open voertuig, zodat u de dieren optimaal kunt zien.
Game drive in Ngorongoro Conservation Area
    • Bezoek een Maasai dorp: In het Ngorongoro Conservation Area liggen een aantal Maasai dorpen. U kunt een Maasai dorp bezoeken om te leren over hun cultuur en manier van leven.
Maasai dorp in Ngorongoro Conservation Area
    • Wandelen in de krater: De Ngorongoro krater is een geweldige plek om te wandelen. U kunt kiezen uit een aantal verschillende routes, van gemakkelijk tot uitdagend.
Wandelen in Ngorongoro Conservation Area
  • Leren over natuurbehoud: Het gebied is een geweldige plek om te leren over het behoud van wilde dieren. Er zijn verschillende organisaties die in het gebied werken om de dieren en hun habitat te beschermen.

Als u op zoek bent naar een onvergetelijke safaribeleving, dan is het gebied de perfecte bestemming. Het Ngorongoro Conservation Area heeft met zijn ongelooflijke wilde dieren, prachtige landschap en rijke cultuur iedereen iets te bieden.

NGORONGORO CONSEVATION AREA ACCOMODATIES

BOUGAINVILLEA SAFARI LODGE.

Bougainvillea Safari Lodge ligt aan de rand van de stad Karatu, ongeveer halverwege tussen Lake Manyara en de Ngorongoro krater. De lodge is gestart door een lokale boer en een kok die het potentieel zagen voor budgetvriendelijke accommodatie in Karatu. De Lodge is ideaal voor gasten met een budget die Ngorongoro en Lake Manyara willen […]

NGORONGORO NEPTUNE LODGE

Ngorongor Neptune Lodge ligt in 50 hectare ongerepte Tanzaniaanse bush in het vulkaanlandschap van Ngorongoro. Deze retraite met houten blokhutten met alle suites ligt op een steenworp afstand van de poort van het wildreservaat en op 20 minuten rijden van de Ngorongorokrater, waarvan wordt gezegd dat het de dichtste concentratie wilde dieren van Afrika heeft. […]

NGORONGORO SOPA LODGE

Ngorongoro Sopa lodge ligt op het hoogste punt van de hele kraterrand van Ngorongoro. De lodge staat ruim een halve kilometer boven de kraterbodem en biedt een ongeëvenaard uitzicht over deze enorme vulkaaninstorting. De lodge is opgebouwd rond traditioneel ronde Afrikaanse huizen met kegelvormige daken, en versierd met voorbeelden van Afrika’s rijke tapijt van artistieke […]

error: Content is protected !!