skip to Main Content

Mount Kenya Safari

Deze safari begint bij Nairobi hotel of Jomo Kenyatta International Airport en eindigt bij Nairobi hotel of vliegveld. Tijdens deze vijfdaagse safari u gaat Aberdare National Park, Samburu National Reserve en Meru National Park bezoeken. Gasten op deze safari hebben een grote kans om verschillende soorten wilde dieren en verschillende soorten vogels te spotten. Op deze safari bestaat de kans om Mount Kenya te bekijken.

DAG1: NAIROBI NAAR ABERDARE NATIONALE PARK

Na het ontbijt zullen we vertrekken naar Aberdare Nationale Park, waar we op tijd voor de lunch zullen arriveren bij de lodge, waar we ook zullen inchecken. De Ark Lodge heeft een prachtig uitzicht op een drinkplaats waar veel dieren komen water drinken. Namiddag rustig blijven bij de accommodatie.

DAG2: ABERDARE NATIONALE PARK NAAR SAMBURU

Vroeg ontbijt daarna het rit naar Samburu.  We op tijd zullen arriveren voor de lunch in uw gekozen accommodatie . Na de lunch is er een moment van rust tot 15.30 uur, waarna we op avond safari zullen gaan. U zult de kans krijgen om giraffes, beisa’s, generoeken, Somaliaanse struisvogels en grévyzebra’s te zien. Samburu wild reservaat is de thuisbasis van verschillende vogelsoorten. Het diner en de overnachting zullen plaats vinden in uw gekozen accommodatie.

Premium Accommodatie: Ashnil Samburu Camp

Tegen extra betaling Samburu Elephant Bedroom Camp

 

DAG 3: SAMBURU NATIONALE PARK

Tea of koffie drinken. We zullen de hele dag spenderen in Samburu Wild Reservaat met ochtend en middag wild safari’s. Het diner en de overnachting zal plaats vinden in uw gekozen accommodatie.

Het reservaat van 165 vierkante kilometer is rijk aan dieren in het wild met roem voor overvloed in zeldzame noordelijke specialistische soorten zoals de Grevy Zebra, Somalische Struisvogel, Reticulated Giraffe, Gerenuk en de Beisa Oryx (ook wel Samburu Special genoemd). Het reservaat is ook populair met minimaal 900 olifanten. Bekende roofdieren zoals de leeuw, luipaard en jachtluipaard zijn een belangrijke attractie in deze park (Kamunyak de Miracle leeuwin die heeft een kind van Oryx geadopteerd is een inwoner van het reservaat). het spotten van wilde honden zijn ook een veel voorkomende attractie voor dit unieke beschermde gebied. Het vogelleven is overvloedig met meer dan 450 soorten geregistreerd. Vogels van het dorre noordelijke bushland worden aangevuld met een aantal rivierbossen. Kleine Torenvalk en de Taita-valk zijn soorten die wereldwijd worden beschermd en beiden wonen in het reservaat. Vijf soorten gecategoriseerd als kwetsbaar hebben geregistreerd in het reservaat. Dit zijn Afrikaanse heidelibel, grote zilverreiger, witkopgier, martial eagle en de geselnavelpoot. Kritisch bedreigde diersoort onder CITES – Pannenkoekschildpad (malacochersus tornieri) is te vinden in het reservaat.

DAG 4: SAMBURU NATIONALE RESERVE NAAR MERU NATIONALE PARK

Vroeg ontbijt in uw gekozen accommodatie daarna het rit naar Meru nationale park. Lunch daarna relaxen in uw gekozen accommodatie voor het namiddag safari.

Meru National Park is een bijzonder mooi park van Kenia, verspreid over de evenaar en in tweeën gedeeld door 13 rivieren en talloze bergstromen. Het heeft een gevarieerd landschap van bossen op 1.036 m hoogte op de hellingen van het Nyambeni-gebergte, ten noordoosten van Mt. Kenia, tot wijd open vlaktes met meanderende rivieroevers bezaaid met doumbalmen.

U hebt groot kans om deze dieren te spotten: leeuw, olifant, jachtluipaard, luipaard zwarte neushoorn, zebra, gazelle, oryx en enkele zeldzamere antilopen, Kleine Kudu en duiker, ook de meest voorkomende Dik Dik, een van de kleinste antilopen van Afrika. Grote leeuwen zijn te zien en enkele van de grootste kuddes buffels in Kenia. De rivieren zijn rijk aan nijlpaarden en krokodillen, vissen van barbus en meerval is toegestaan ​​bij campings en langs de Tana . In het midden van de jaren tachtig leed het park onder stroperij, maar door KWS bewapende natuurveiligheidspatrouilles hebben de stropers verdreven en de olifantenpopulatie heeft zich gestabiliseerd met zich vestigende kuddes.

Meer dan 300 soorten vogels zijn geregistreerd, waaronder: Roodhalsvalk, Heuglins grovere, bruine rugspecht, sunbirds Peter’s Finfoot, bewoond door de rivieren Murera en Ura; Pel’s visuil, ijsvogels, rollers, bijeneters, spreeuwen en wevers

U gaat rond 1800uur terugrijden naar uw accommodatie om te dineren

Premium Accommodation: Ikweta kamp

Tegen veel extra betaling Elsja kopje

DAG 5: MERU NATIONALE PARK NAAR NAIROBI HOTEL

Het ontbijt daarna het park verlaten en terug rijden naar Nairobi.

INBEGREPEN:

 • Vervoer volgens het programma
 • Safari in een Exclusieve privé safari 4×4
 • Gids met meer dan acht jaar ervaring
 • Onbeperkt water/cola/fanta/sprite in de safari 4×4 jeep
 • Safari checklist
 • Overnachtingen volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigend met ontbijt op de laatste dag
 • Park entrees
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis

NIET INBEGREPEN:

 • Fooien
 • Drankjes in de lodges en kampen op safari
 • Alle persoonlijke uitrusting
 • Extra optionele activiteiten volgens het programma.
 • Bezoek aan Masai Dorpje USD15 per persoon
DatePersonsMode of transportPrice P/P
1 July 2017- 31 March 202024×4 Land CruiserUSD 1740
1 July 2017- 31 March 202044×4 Land CruiserUSD 1380
1 July 2017- 31 March 202064×4 Land CruiserUSD 1237

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top