Met zijn 5.199 meter is Mount Kenya de op één na hoogste berg van Afrika. Het landschap van het Mount Kenya National Park dat dit als werelderfgoed aangewezen gebied omringt, is adembenemend. Het is een ongerepte wildernis met meren, bergmeren, gletsjers, dichte bossen, minerale bronnen en een selectie van zeldzame en bedreigde diersoorten, aan de hoogte aangepast wild uit de vlakte en unieke montane en alpine vegetatie. Bezoekers kunnen genieten van bergbeklimmen, kamperen en speleologie met de ruige, met gletsjers bedekte bergtoppen als perfecte achtergrond.

Tot de wilde dieren behoren olifanten, boomhyrax, witstaartmangoesten, suni’s, duikers, molratten, bushbokken, waterbokken en Elands. Dieren die zelden worden gezien zijn luipaard, bongo, gigantisch boszwijn.

Meer dan 130 vogelsoorten zijn geregistreerd

Mount Kenya is de hoogste berg van Kenia en de op één na hoogste van Afrika, na de Kilimanjaro. Het ligt in de Great Rift Valley, ongeveer 150 kilometer ten noorden van Nairobi. De berg is een populaire bestemming voor wandelaars en klimmers, en het is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden en zebra’s.

Mount Kenya bestaat uit drie pieken: Batian, Nelion en Lenana. Batian is met 5.199 meter de hoogste top. Nelion is met 5.188 meter de op één na hoogste top. Lenana is met 4.985 meter de op twee na hoogste top.

De beste tijd om Mount Kenya te beklimmen is tijdens het droge seizoen, dat loopt van juli tot september en van december tot februari. De berg kan het hele jaar door worden beklommen, maar het is belangrijk op de hoogte te zijn van de weersomstandigheden. Het weer kan snel veranderen op de Mount Kenya, en het is belangrijk om op alle omstandigheden voorbereid te zijn.

Er zijn verschillende routes naar de top van Mount Kenya. De populairste route is de Naro Moru Route. De Naro Moru Route is een relatief gemakkelijke route, en het is een goede keuze voor mensen die voor het eerst gaan klimmen.

Als u van plan bent de berg Kenia te beklimmen, is het belangrijk dat u in goede fysieke conditie bent. Je moet ook voorbereid zijn op de hoogteziekte. Hoogteziekte kan een ernstig probleem zijn, en het is belangrijk de symptomen te kennen en te weten hoe het te behandelen.

Mount Kenya is een prachtige en uitdagende berg. Het is een geweldige plek om de schoonheid van Afrika en de uitdaging van het beklimmen van een hoge berg te ervaren.

MOUNT KENYA NATIONAL PARK ACCOMODATIES

SERENA MOUNTAIN LODGE

Zeil als een ark tussen de oerwouden van de hoogste berg van Kenia, Mount Kenya. Serena Mountain Lodge hotel biedt champagne-heldere berglucht, weidse uitzichten over de boomkruinen, sprankelende forelstroompjes en rustige boswandelingen. Gelegen op 2.134 meter boven de zeespiegel, op de lagere hellingen van de berg. Mount Kenya lodge is koel, rustig en stil voor […]

error: Content is protected !!