skip to Main Content

Mombasa Kenya Dag Tour

Ga mee op stadstour door Mombasa en ontdek de historische stad Mombasa met zijn prachtige architectuur.

Proef de sfeer van vroeger en maak kennis met de verschillende culturele invloeden van Mombasa.

In deze levendige havenstad treft u een mengelmoes van Afrikaanse stammen aan, maar ook Arabieren, Indiërs en Europeanen.

Tijdens de stadstour bezoekt u (optioneel, entree ter plaatse te voldoen) Fort Jesus, een Portugese vestiging uit 1593, met het op één na grootste museum van Kenia. Slenter door de nauwe straatjes en proef de sfeer van vervlogen tijden. U ziet er huizen met prachtige houten kozijnen en deuren. Maak een wandeling door “Old Town” onder leiding van een gids. Zie hoe men een vrachtboot met mankracht uitlaadt in de oude Dhow haven van Mombasa.

Tijdens de stadstour brengt u uiteraard ook een bezoek aan de lokale markt, waar exotische vruchten en groenten te koop zijn. Bewonder de enorme olifantenslagtanden op Moi Avenue, die als ereboog voor Princes Margret diende tijdens haar staatsbezoek in 1952.

Mombasa Hele dag Tour

U verlaat het eiland Mombasa en u brengt een bezoek aan houtsnijderij Akamba. Maak contact met de lokale bevolking, en leer meer over de cultuur en het werk dat ze doen. Nadat u deze mensen aan het werk heeft gezien en een babbeltje heeft gemaakt kunt u uiteraard ook de winkel bezoeken en eventueel houtsnijwerk aanschaffen.

Lunchen doet u in het Tamarind restaurant. Na de lunch wordt u naar Hallerpark gebracht waar u verschillende diersoorten zult zien. Dit natuurpark behoorde tot de “Bamburi Cement Factory”. De Zwitserse landbouwdeskundige Rene Haller heeft er een prachtig park van gemaakt.  Hij heeft laten zien dat het mogelijk is om een dode steenwoestijn tot leven te wekken.

INBEGREPEN:

  • Safari in a prive air condition Auto.
  • Water.
  • Gids
  • Entree Fort Jesus.
  • Lunch voor gasten die hele dag boeken.

NIET INBEGREPEN:

  • Fooien

 

kosten per persoon USD 120 hele dag en USD55 per persoon halve dag

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

Uw naam (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Uw bericht (verplicht)

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Back To Top