skip to Main Content

Mombasa en Bamburi strand safaris

Mombasa is de tweede grootste stad van Kenia. De stad heeft vier stranden namelijk Het Nyali strand, Het Bamburi strand, het Shanzu strand en Kikambala strand.

Het helder warme oceaan water biedt een goede en veilige gelegenheid voor zwemmen en snorkelen  liefhebbers. Als openbare stranden zult u tijdens het wandelen op het strand veel verschillende lokale bewoners ontmoeten die souvenirs en glazen boottochten verkopen. U kunt altijd onderhandelen voor de beste prijs die rond een derde van het gevraagd kosten.

Op zoek naar safari vanuit Mombasa of Bamburi strand hotels?

Hier zijn verschillende beroemde parken en reservaten die u kunt bezoeken vanuit uw strandhotel in Mombasa nyali of Bamburi.

1-daagse safari Shimba Hills

Shimba Hills National Reserve ligt op ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden vanuit Mombasa of Bamburi strand hotels.We raden een bezoek aan Shimba ten zeerste aan voor een dagt uitstapje, omdat het park een klein regenwoud is met slecht zicht vanwege de dichte begroeiing.De hoogtepunten van dit park zijn een bezoek aan de Sheldrick-watervallen en het enige park waar u kans hebt om de sabelantilopen te spotten.

U kunt ervoor kiezen om naar de Sheldrick-watervallen te lopen met een boswachter. Het lopen is aanbeetje zwaar met 2 km naar beneden lopen daarna weer 2 km terug klimmen. Gasten verzamelen op een start punt om 1000uur voor het lopen safari naar het waterval. Lees hier meer over het Shimba Hills National Park

2-daagse Tsavo oost-safari vanuit Mombasa / Bamburi-strand

Tsavo east National park vanuit Mombasa of Bamburi beach ligt op ongeveer (120 km van Mombasa of Bamburi beach).

We raden ten zeerste aan om Tsavo East een nacht of langer te bezoeken wegens de tijd die het kost om bij het park te komen en de grootte van het park.Lees hier meer over Tsavo East.

1-daagse Tsavo East is mogelijk, maar u besteedt meer tijd aan het rijden dan aan het daadwerkelijk spotten van dieren. In Tsavo oost hebt u kans om de rode olifanten en grote 4 te spotten. U hebt geen kans om de neushoorns te spotten.

3-daagse Tsavo west- en oost-safari vanuit Mombasa / Bamburi strand

Driedaagse safari vanuit Mombasa of Bamburi beach waarbij u zowel Tsavo East als Tsavo West National Park bezoekt. Deze parken geven u een grote kans om de big 5 (neushoorn, luipaard, leeuw, olifanten en buffels en veel verschillende soorten vogels) te spotten.

U bezoekt ook de Mzima-bronnen in Tsavo west, waar U een korte begeleide natuurwandeling maakt met een gewapende boswachter.

Bij de bronnen ziet u krokodillen en nijlpaarden zonnebaden. Bij een onderwater kijkkamer krijgt u de kans om verschillende soorten vis te zien.Een deel van de beroemde film uit Afrika is hier gefilmd. Tsavo west is heuvelachtig en bossig.

4-daagse Tsavo oost, Tsavo west en Amboseli Safari

Vierdaagse safari naar Tsavo west National Park, Amboseli National Park en Tsavo East National Park vanuit mombasa en bamburi strand hotels.

Voor deze safari vertrek u van Mombasa of Bamburi naar Tsavo west National park voor game drive en het spotten van dieren met overnachting in uw gekozen accommodatie.

Vanuit Tsavo west ga u verder naar Amboseli National park met een stop bij de beroemde Shetani lavastroom, de meest recente vulkanische activiteit.

Amboseli Staat bekend om de grote kuddes olifanten en het magische uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika – 5894 meter.Vanuit Amboseli gaat u verder naar Tsavo East National Park voor een game drive op de savanne en een overnachting in uw gekozen accommodatie.

Voor deze safari kunnen we het aanpassen voor een deel ervan om met de trein te reizen, waarbij u minder hoeft te rijden omdat een deel van uw reis in de trein zit en snel is.

Vliegende Masai Mara-safari vanaf het strand van Mombasa

U kunt ervoor kiezen om Masai Mara te bezoeken vanuit Mombasa of Bamburi beach. Voor gasten die Masai Mara vanuit Mombasa of Bamburi strand willen bezoeken kan alleen via vliegen. Masai mara ligt ongeveer 850 km vanuit Mombasa en ongeveer 2 uur vliegen in de kleine 18-persoons vliegtuigen.

Als u liever over weg safari wilt, raden we u aan om een ​​safari van 7 nachten vanuit Diani te boeken met andere parken te bezoeken inclusief Masai mara dan wordt het mogelijk.

Voor gasten die ervoor kiezen om te vliegen, vertrekt de vlucht om 07.30 uur, de vlucht van 2 uur is erg interessant omdat u ziet verschillende parken vanuit de lucht. Als het niet bewolkt is, ziet u aan uw rechterkant de beroemde met sneeuw bedekte piek van de Kilimanjaro – de hoogste berg in Afrika .

Zodra u in Masai Mara landt, wordt u opgewacht door een lokale chauffeursgids die u naar uw accommodatie zal brengen.

Gasten op deze safari hebben een grotere kans om de big 5 te zien tussen andere verschillende soorten vogels en dieren. Lees hier meer over deze Masai mara vliegsafari.

Je kunt hier meer lezen over de safari’s vanuit het strand van Mombasa en de Kenya Wildlife National Parks hier

Mombasa / Bamburi strand Rondleidingen

Mombasa stadstour

Tijdens deze tour zullen gasten de stad Mombasa bezoeken, de op een na grootste stad van Kenia met een schat aan historische bezienswaardigheden. U bezoekt de olifantenslagtanden – Het monument van Mombasa, gebouwd in 1952 om een ​​bezoek van prinses Margret te herdenken.

De Tusks bevinden zich op Moi Avenue. U bezoekt Fort Jesus, een historische site gebouwd door de Portugezen. U bezoekt ook de oude stad en de oude haven.

Een lokale houtsnijwerkfabriek mag U nooit missen. Een lokale Keniaanse markt stelt u in staat om te vergelijken met uw markt thuis. U kunt kiezen voor een stadsbezoek voor een hele of een halve dag.

Dhow snorkelen dolfijnentours

Deze tour is een dagtour die u naar het Kisite Marine Park brengt. Vroeg ophalen voor het ontbijt en vervolgens naar Shimoni rijden, door lokale swahili dorpen rijden voordat we naar de haven van Shimoni komen, enkele uren varen op een traditionele Dhow naar het mariene park. Breng een paar uur door met snorkelen en dolfijnen spotten en cruise dan naar een eiland voor de lunch na de lunchcruise terug naar het vasteland en ga terug naar je strandhotels in Mombasa of Bamburi.

We hebben verschillende bedrijven die de cruisetour aanbieden, maar we raden Pili pipa dhow-tours ten zeerste aan die deze tour al jaren aanbieden met onberispelijke services. We kunnen ook een privétour voor uw gezin organiseren om uw wens te vervullen

 3 Tamarind Dhow Mombasa Tour

U kunt zeilen en dineren op deze romantische en bijzondere avondcruise. Op een kleurrijke zonsondergang vaart uw traditionele dhow over de rustige kust terwijl zachte muziek de cocktails en uw gastronomisch diner begeleidt.

Tamarind is een van de high-end restaurants in Mombasa Kenya en hun gerenommeerde keuken maakt een perfecte avond compleet.

Haller Park Bamburi Tour

u wordt na het ontbijt uit uw hotel opgehaald en naar Haller Park gebracht, voorheen bekend als Bamburi Nature Trails, ten zuiden van de Bamburi-cementfabriek langs de snelweg Mombasa-Malindi.

Dit is de inspanning van Bamburi Cement bedrijf sinds 1971 om het dorre landschap van niet meer gebruikte kalksteengroeven om te vormen tot een levendig en divers ecosysteem van bossen, graslanden en vijvers plus veel verschillinde sorten dieren.

Bij Haller Park hebt u de mogelijkheid om verschillende soorten dieren te zien. Als u om 11.00 uur of om 1.500 uur in het park bent, kunt u een uniek gevoel hebben de giraffen te voeren.

Mombasa en Bamburi Bar en Restaurant

Als u in de buurt van Mombasa of Bamburi strand verblijft, heb u veel verschillende restaurants en bars die u kunt bezoeken voor uw maaltijden en drankjes. De restaurants hebben vriendelijke prijzen en verrukkelijke maaltijden.

Tamarinde restaurant

Een beroemd visrestaurant in Nyali met uitzicht op de oude haven. Het restaurant is geopend voor lunch of diner in een vrij romantische setting.

English point resataurant

In dit vijfsterrenhotel hebt u de mogelijkheid om heerlijke maaltijden te nuttigen in een van hun restaurants met uitzicht op de oude stad.

Yuls bamburi strandrestaurant

Naast het Bamburi strandhotel vindt u restaurant Yuls. Dit restaurant biedt de beste pizza’s en de beste cocktails in Mombasa. In het weekend is het restaurant meestal druk.

Het Moorings floating restaurant The Moorings

Moorings ligt aan een baai en biedt een uitstekende plek voor lunch of diner.

Sarova whitesands restaurant

U kunt dit viersterrenhotel bezoeken en genieten van uw diner in hun vijfsterrenrestaurant.

Waar u boodschappen kunt doen

Tijdens uw vakantie wilt u misschien uw persoonlijke boodschappen doen in nabijgelegen supermarkten en winkelcentra, maak u geen zorgen dat Mombasa een stad is en u verschillende plaatsen biedt waar u uw persoonlijke bezittingen of zelfs drankjes kunt kopen, hier zijn enkele van de Joints waar u langs kunt komen.

  1. Nyali Center
  2. Mombasa winkelcentrum
  3. Nakumatt Nyali winkelcentrum
  4. Stads-winkelcentrum
Back To Top