Mombasa is de tweede grootste stad in Kenia. De stad heeft vier stranden, namelijk Nyali Beach, Bamburi Beach, Shanzu Beach en Kikambala Beach.

Het warme water biedt goede en veilige mogelijkheden voor liefhebbers van zwemmen en snorkelen. Omdat het openbare stranden zijn, zult u tijdens een wandeling over het strand veel verschillende plaatselijke bewoners tegenkomen die souvenirs en rondleidingen met een glasboot verkopen.

Je kunt altijd onderhandelen voor de beste prijs.

Op safari vanuit Mombasa of Bamburi beach?

Hier zijn verschillende beroemde parken en reservaten die u kunt bezoeken vanuit uw hotel in Mombasa of Bamburi Beach.

Shimba Hills 1 dag safari

Shimba hills National reserve ligt op ongeveer 2u30 rijden van Mombasa of Bamburi beach.

Wij raden een bezoek aan Shimba alleen voor een dagtocht aan, omdat het park een klein kustregenwoud is met slecht zicht door de dichte begroeiing.

De hoogtepunten van dit park zijn een bezoek aan de Sheldrick watervallen en het enige park waar je kans hebt om de sabelantilopen te spotten.

U kunt kiezen voor een wandeling naar de Sheldrick watervallen, ongeveer 2 km lopen naar beneden en vervolgens 2 km naar boven. De wandeling is niet ideaal voor oude klanten. Lees hier meer over shimba hills national park

2 Dagen Tsavo oost safari van Mombasa/Bamburu strand

Tsavo east National park vanaf Mombasa of Bamburi beach is ongeveer (120 km van Mombasa of Bamburi beach).

Wij raden een bezoek aan Tsavo oost voor één nacht of langer ten zeerste aan, vanwege de tijd die het kost om het park te bereiken en de omvang van het park lees hier meer over Tsavo oost.

Eén dag Tsavo oost is mogelijk, maar je besteedt meer tijd aan rijden dan aan het daadwerkelijk spotten van dieren. In Tsavo oost heb je kans om de rode olifanten en big 4 te zien. Je hebt geen kans om de neushoorns te zien.

3 Dagen Tsavo west en oost safari vanuit Mombasa/Bamburi Beach

Driedaagse safari vanuit Mombasa of Bamburi beach naar de nationale parken Tsavo oost en Tsavo west. Deze parken geven u een grote kans op het spotten van de grote 5 (neushoorn, luipaard, leeuw, olifanten en buffels en veel verschillende vogelsoorten).

U bezoekt ook de Mzima bronnen in Tsavo west, waar u een korte natuurwandeling maakt met een gewapende Ranger.

Bij de bronnen ziet u krokodillen en nijlpaarden liggen. In een onderwaterkijkkamer krijgt u de kans om verschillende vissoorten te zien.

Een deel van de beroemde film Out of Africa is hier opgenomen. Tsavo west is heuvelachtig en bossig.

4 Dagen Tsavo oost, Tsavo west en Amboseli Safari

Vier dagen safari naar Tsavo West National Park, Amboseli National Park en Tsavo East National Park.

Voor deze safari vertrekt u vanuit Mombasa of Bamburi beach naar Tsavo west National park voor een game drive en het spotten van dieren met overnachting in de door u gekozen accommodatie.

Van Tsavo west ga je verder naar Amboseli National park met een stop bij de beroemde Shetani lavastroom, de meest recente vulkanische activiteit.

Amboseli is beroemd om de grote kuddes olifanten en het magische uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika (5894 meter).

Vanuit Amboseli gaat u verder naar Tsavo east National park voor een game drive op de savanne en overnachting in de door u gekozen accommodatie.

Voor deze safari kunnen we het aanpassen zodat een deel ervan per trein reist, waarbij u minder hoeft te rijden omdat een deel van uw reis per trein gaat en snel is.

Vliegende Masai Mara safari vanaf het strand van Mombasa

U kunt kiezen om Masai Mara te bezoeken vanuit Mombasa of Bamburi beach. Voor gasten die Masai Mara willen bezoeken vanuit Diani is de enige optie om van Mombasa of Bamburi beach naar Masai Mara National Reserve te vliegen. Dat is ongeveer 850 km en duurt ongeveer 2 uur in de kleine 18-zits vliegtuigen.

Als u liever over de weg gaat, raden wij u aan een safari van 7 nachten te boeken vanuit Diani waarbij u andere parken en Masai Mara bezoekt, dan wordt het mogelijk.

Gasten die kiezen voor een vlucht vertrekken om 0730 uur, de 2 uur durende vlucht is zeer interessant omdat u vanuit de lucht verschillende parken ziet, als het niet bewolkt is ziet u rechts de beroemde besneeuwde top van de Kilimanjaro- de hoogste berg van Afrika.

Zodra u landt in Masai Mara wordt u opgewacht door een inwonende chauffeur-gids die u naar de door u gekozen accommodatie brengt.

Gasten op deze safari hebben een grotere kans op het spotten van de big 5 en andere vogelsoorten. Lees hier meer over deze vliegsafari.

U kunt hier meer lezen over de safari’s vanaf het strand van Mombasa en de nationale parken van Kenia.

Mombasa/ Bamburi tours

  1. Mombasa Stadstour

Tijdens deze excursie bezoeken de gasten de stad Mombasa, de tweede grootste stad van Kenia met een schat aan historische bezienswaardigheden. U bezoekt de olifantentand, het symbool van Mombasa, gebouwd in 1952 ter herinnering aan een bezoek van prinses Margret.

De Tusks zijn gelegen aan de Moi avenue. U bezoekt Fort Jesus, een historische site gebouwd door de Portugezen. U zult ook de oude stad en de oude haven bezoeken.

Een lokale houtsnijderij is iets wat je nooit mag missen. Op een lokale Keniaanse markt kunt u vergelijken met uw markt thuis. U kunt kiezen voor een hele of halve dag stadsbezoek.

  1. Dhow snorkelen en dolfijnentochten

Deze tour is een volledige dag tour die u meeneemt naar Kisite marine park. Vroege pick-up voor het ontbijt en dan verder naar Shimoni, rijdend door lokale dorpen voordat u de haven van Shimoni bereikt, enkele uren cruise op een traditionele Dhow naar het marine park. Breng enkele uren door met snorkelen en dolfijnen spotten en vaar dan naar een eiland voor de lunch. Na de lunch vaart u terug naar het vasteland en keert u terug naar uw Mombasa of Bamburi beach hotels.

Er zijn verschillende bedrijven die de cruise tour aanbieden, maar wij bevelen Pili pipa dhow tours ten zeerste aan, die deze tour al jaren aanbieden met een onberispelijke dienstverlening. Wij kunnen voor uw familie ook een privé tour organiseren om uw wens te vervullen.

3 Tamarind Dhow Mombasa Tour

U kunt varen en dineren op deze romantische en bijzondere avondcruise. Bij een kleurrijke zonsondergang vaart uw traditionele dhow over de kalme kust terwijl zachte muziek de cocktails en uw gastronomisch diner begeleidt.

Tamarind is een van de toprestaurants in Mombasa Kenia en hun gerenommeerde keuken maakt een perfecte avond compleet.

Haller Park Bamburi Tour

U wordt na het ontbijt opgehaald bij uw hotel en naar Haller Park gebracht, vroeger bekend als Bamburi Nature Trails, gelegen ten zuiden van de Bamburi cementfabriek langs de Mombasa-Malindi snelweg.

Dit is de inspanning die Bamburi Cement Company sinds 1971 levert om het kale landschap van niet meer gebruikte kalksteengroeven om te vormen tot een levendig en divers ecosysteem van bossen, graslanden en vijvers.

In het Hallerpark kunt u verschillende soorten dieren zien. Als u om 1100 of 1500 uur in het park bent, kunt u een uniek gevoel krijgen door de giraffen te voeren.

Mombasa en Bamburi Bar en Restaurant

Als u in de buurt van Mombasa of Bamburi Beach verblijft, hebt u veel verschillende restaurants en bars die u kunt bezoeken voor uw maaltijden en drankjes. De restaurants hebben vriendelijke prijzen en heerlijke maaltijden.

Tamarinde restaurant

Een beroemd zeevruchtenrestaurant in Nyali met uitzicht op de oude haven. Het restaurant is geopend voor lunch of diner in een romantische omgeving.

Engels punt restaurant

In dit vijfsterrenhotel kunt u heerlijk eten in een van hun restaurants met uitzicht op de oude stad.

Yuls bamburi strand restaurant

Naast Bamburi beach hotel vindt u Yuls restaurant. Dit restaurant biedt de beste pizza’s en de beste cocktails in Mombasa. In het weekend is het restaurant meestal overvol.

The Moorings drijvend restaurant

Gelegen aan een baai biedt Moorings een uitstekende plek voor lunch of diner.

Sarova white sands restaurant

U kunt dit viersterrenhotel bezoeken en genieten van uw diner in hun vijfsterrenrestaurant.

Waar kunt u winkelen?

Tijdens uw vakantie wilt u misschien uw persoonlijke boodschappen doen in nabijgelegen supermarkten en winkelcentra, maak u daar geen zorgen over. Mombasa is een stad en biedt u een verscheidenheid aan plaatsen waar u uw persoonlijke bezittingen of zelfs drankjes kunt kopen.

  1. Nyali Centrum
  2. Mombasa winkelcentrum
  3. Nakumatt nyali winkelcentrum
  4. City Mall