skip to Main Content

De populariteit van Meru Nationaal Park is terug van weggeweest. Het is bekend geworden door het boek en de film Born Free, door George en Joy Adamson, waar opgevoede leeuwen weer in het wild worden vrijgelaten. U kunt de plek bezoeken waar Joy Adamson’s as is uitgestrooid. Het park is klein voor de Keniaanse standaard maar het is het thuisfront van veel wilde dieren.

Hoogtepunten en attracties van Meru Nationaal Park 

Bezoek Joy en George Adamson’s huis van Born Free fame, het graf van Elsa de leeuw in Adamson Falls en aanschouw de zwarte en witte neushoorns in het neushoorn verblijf.

Elsa’s Kopje heeft een speciale vergunning om nacht safari’s te organiseren in het park. Het zal op deze momenten lijken alsof je het hele park voor jezelf hebt.

De ervaring
Op wildsafari gaan en het prachtige landschap bezichtigen zijn de hoofd activiteiten in Meru Nationaal Park. Sommige bezoekers houden een pelgrimstocht door de plekken te bezoeken die in Joy Adamson’s boek worden genoemd. Een van de dingen om te doen is het bezoeken van het graf van Elsa de leeuw en Joy Adamson bij de Adamson Falls in het Nationale park.

Het park is erg schilderachtig met het mt.Kenya gebergte op de achtergrond en de Nyambeni heuvels in het westen. Het park is dor maar bevat veel hyphaene thebaica (boomsoort) en een paar Baobab bomen wat het een uniek gevoel geeft. Hoewel het park voor het grootste deel erg droog is, zijn er 13 rivieren die er stromen omringd door bossen.

Het park staat ook bekend om de vele diersoorten die er leven. Zo zijn er elanden, zebra’s, generoeken, struisvogels, giraffes en kleine koedoes te zien. Als u geluk heeft ziet u cheetah’s en luipaarden. Leeuwen zijn zichtbaar maar minder makkelijk te spotten dan in andere Keniaanse gebieden. De Tana rivier is een goede plek om nijlpaarden te zien.

Een deel van het reservaat is omringd door een hek om een verblijf te creëren voor 40 witte neushoorns en 20 zwarte neushoorns, wat het een van de beste plaatsen maakt om deze bedreigde diersoorten te zien.

Klimaat
Meru Nationaal Park is gesitueerd in een bijna dorre zone van Kenia met onregelmatige regenval, netals de rest van Kenia heeft het twee natte seizoenen van juni tot april en november tot december. De dagen zijn meestal heet en de nachten warm. Er is geen enorm verschil in temperatuur door het jaar omdat het park grenst aan de evenaar.

Vliegveld – Er zijn twee landingsbanen, de belangrijkste is Kina, Mulika naast de Meru Mulika lodge. De andere is de Elsa’s Kopje landingsbaan.

MERU NATIONALE PARK ACCOMODATIES

IKWETA SAFARI KAMP

Back To Top