Het Meru National Park en het Kora zusterpark zijn van grote omvang en worden gekenmerkt door weelderige jungle, stromende rivieren, groen moeras, kaki graslanden en graat.

Weinig bezocht en niet verwend, weinig plaatsen zijn vergelijkbaar met de afgelegen en ruige sfeer die hier te vinden is.

Wildlife

Bezoekers kunnen Grevy’s zebra’s, olifanten, Bohor rietbokken, hartebeesten, pythons, pofadders, cobra’s, buffels en meer dan 427 geregistreerde vogelsoorten zien.

Het Meru National Park is een nationaal park in Kenia, ongeveer 250 kilometer ten noorden van Nairobi. Het park herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, zebra’s, giraffen en neushoorns. In het park leven ook verschillende vogelsoorten, waaronder adelaars, haviken en uilen.

Meru National Park werd opgericht in 1948, en is een van de oudste nationale parken van Kenia. Het park is genoemd naar Mount Meru, de op één na hoogste berg van Kenia. Mount Meru is een populaire bestemming voor wandelaars en klimmers, en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

De beste tijd om Meru National Park te bezoeken is tijdens het droge seizoen, dat loopt van juni tot oktober. Het park kan het hele jaar door worden bezocht, maar het is belangrijk rekening te houden met de weersomstandigheden. Het weer kan in het park snel omslaan, en het is belangrijk om op alle omstandigheden voorbereid te zijn.

Er zijn verschillende dingen te doen in Meru National Park, waaronder:

  • Game drives: Game drives zijn de meest populaire manier om het wild in het park te zien. Je rijdt door het park in een open voertuig, zodat je de dieren optimaal kunt zien.
  • Wandelen: Er zijn een aantal verschillende wandelroutes in het park, variërend van gemakkelijk tot uitdagend.
  • Vogels kijken: In het park leven verschillende vogelsoorten, waardoor het een geweldige bestemming is voor vogelaars.
  • Kamperen: Er zijn een aantal verschillende campings in het park, waar u onder de sterren kunt kamperen.

Meru National Park is een prachtig en divers park. Het is een geweldige plek om de schoonheid van Afrika te ervaren en de wilde dieren die het park hun thuis noemen.

MERU NATIONAL PARK ACCOMODATIES

iKWETA SAFARI CAMP

Ikweta Safari Camp is een klein intiem safarikamp. Gelegen op slechts 2 km van de Murera poort naar het Meru National Park. Het biedt een groot zoutwaterzwembad, satelliet-tv en gratis WiFi. iKWETA SAFARI CAMP.Elke tent heeft een eigen veranda, maar elke tent is ontworpen met een aparte en suite badkamer met een moderne douche en […]