Masai Mara Safari

Kenia's meest beroemde park

Ga op safari in de Masai Mara met Oranje Safari.

safari expert kenya

Onze super gidsen leiden je door de Masai Mara en vertellen je alles over de dieren.
We hebben de mooiste accomodaties om in te verblijven. Reis comfortabel op de Keniaanse manier van Nairobi naar de Masai Mara in onze 4x4. Je kan ook een binnenlandse vlucht nemen naar de Masai Mara!


Contact

Hoeveel dagen wil jij verblijven in de Masai Mara ?.

Neem contact op met ons team van safari experts.

Mail mij voor al je safari vragen.
Wat kost een safari ? welke parken zijn het meest geschikt voor mij ? is een strandvakantie iets voor mij ? of wil je een offerte:
Je kan het formulier gebruiken !


Harry Teamleader


Contactform:

1000 characters left

De beste safari accomodaties


Van Nairobi naar de Masai Mara

 • Begin je Safari in je Nairobi Safari Hotel

  Begin je Safari in je Nairobi Safari Hotel

  Begin je Safari in een van de prachtige hotels die gelegen zijn in de omgeving van Nairobi
  Het Giraffe Manor Hotel !
  ! Een mooi authentiek koloniaal hotel gelegen op een groot landschap met bos. Waar je s'ochtends bij het ontbijt word begroet door de giraffen. Neem contact met ons op als je dit hotel wilt combineren met je safari of een ander hotel!
 • De weg naar Masai Mara - Lake Nakuru

  De weg naar Masai Mara - Lake Nakuru

  Op de route naar de Masai Mara vanuit Nairobi kom je langs Lake Nakuru. Een mooie plek waar je een fantastisch uitzicht hebt over de roze flamingos van Lake Nakuru. Je vind hier ook wildlife en mooie lodges waar je in kunt verblijven.
 • De weg naar Masai Mara - Rif Valley

  De weg naar Masai Mara - Rif Valley

  Op je Reis naar de Masai Mara kom je langs Masai Kraampjes .. Curio Shops en heb je mooi uitzicht over het Rif Valley.
 • Masai Mara !

  Masai Mara !

  Welkom in de Masai Mara. Grote kans dat je de Big Five spot . Verblijf in mooie lodges. En kombineer je safari met een vlucht in een hete lucht ballon over de Masai Mara !


  We recommend:

  The Masai Mara Flamingo Safari

  Flamingo Safari

  From USD1010
  Tour Code: Oes 002
  Masai Mara, Lake Nakuru
  4 days safari

  View all our safaris to Kenya


  Reistijden naar Masai Mara voor uw safari: Nairobi naar Masai Mara - 250-300km (afhankelijk van waar je in Mara gaat) duurt ongeveer 5 uur.

  Als u voor een binnenlandse vlucht gaat, is er een goed netwerk. Oranje Safari helpt u bij het plannen van uw binnenlandse vlucht en safari tour. Het duurt ongeveer 45 minuten naar 1 uur om van Nairobi (Wilson) naar Masai Mara, Tsavo, Amboseli en Samburu te vliegen.


  Masai Mara Safari

  Het Maasai Mara Nationaal Reservaat (oftewel Masai Mara en door de lokale mensen De Mara genoemd) is een groot wild reservaat in Narok County, Kenia; aangrenzend aan Serengeti Nationaal Park in Mara Region, Tanzania.

  Safari Masaai Mara 

  De grote migratie

  Elk jaar tussen eind Juni en begin Augustus arriveren de gnoes op zoek naar voedsel vanaf de droge vlaktes in de Serengeti in Tanzaia. Ze betreden het reservaat en lopen langs de rivier, waar krokodillen en andere roofdieren vanuit het water toekijken.

  Deze tocht, de grote migratie - een van de wereldwonderen - is een fase in een cirkel van het nomadische grasland zoeken, paren, eten en weer op zoek naar grasland. Het hangt af van de seizoens regens, stijgen en dalen van het rivier water en de groei van het gras en de weiden. 

  Alhoewel gnoes vaak een lijn vormen wanneer ze reizen, en elkaars voetsporen volgen, is er geen specifieke migratie route. Grote aantallen steken de Mara rivier in Tanzania over richting het westelijke deel van het Maasai Mara Nationaal Reservaat (De Mara Driehoek), vanaf waar ze rechts keren en de Mara opnieuw oversteken in de Musiara of Sekenani gedeeltes van het reservaat. Anderen trekken richting het noorden richting het Maasai Mara Sekenani gebied over de Sand River, en dan links om vervolgens de Mara of Talek rivier over te steken. De kuddes trekken ver naar het noorden waar ze zich verspreiden over het gebied en ze steken de rivieren over, omringd met verse grassen. Ze zijn gedreven door hun instinct en de dreiging van roofdieren, vooral de zwakke en jonge dieren.

  Masai Mara Migration Safari

  De migratie is een wonderbaarlijke ervaring. De Maasai Mara is een erg druk bevolkt gebied met meer dan 100 kampen, met een totale oppervlakte van 3,000km². In het migratie seizoen, van Juli tot Oktober, zijn de kampen en lodges volgeboekt en vinden er veel safari's plaats. Om het meeste uit een bezoek te krijgen is het noodzakelijk niet alleen op de migratie tijd te focussen: een Maasai Mara safari is gedurende het hele jaar een fantastische ervaring.

  Het Maasai Mara Nationaal Reservaat 

  Het grootste deel van het 1,500km² gebied van het Maasai Mara Nationaal Reservaat bestaat uit korte grasvlaktes, onderbroken door de meanderende Mara en Talek rivieren, die het reservaat verdelen in drie sectoren, zoals hieronder beschreven. De Mara rivier heeft twee bruggen en geen andere punten waar voertuigen kunnen oversteken, terwijl de kleine Talek rivier een paar punten heeft. Ochtend en avond safari's worden meestal dichtbij de lodges of kampen gehouden. Veel kampen organiseren de hele dag door safari's met een picnic lunch om een andere sector te bezoeken, vooral gedurende de jaarlijkse migratie.

  De Maasai Mara is maar een deel van het Serengeti-Mara eco systeem dat zicht uitstrekt tussen de Mau klif boven Kenia's slenk naar de Ngorongoro krater in Tanzania. In Kenia is het Maasai Mara Nationaal Reservaat verdeeld in drie gebieden, verdeeld door de Mara en Talek rivieren: de Mara driehoek, tussen de Oloololo klif en de Mara rivier; de Musiara sector, tussen de Mara en Talek rivieren; en de Sekenani sector zuid-oost van de Talek en Mara. De Mara driehoek is onder de hoede van een geweldige handhaving en de rest van het reservaat door Narok County Council.

  Buiten het Maasai Mara Nationaal Reservaat liggen de open gebieden. Experts in Afrika bieden een selectie van Safari kampen in beiden gebieden: denk eraan dat geen enkele omringd is door een hek. De paar hekken in het Mara gebied zijn bedoeld om de mensen en het vee veilig te houden, niet om de wilde dieren in te bakenen. 

  Maasai Mara Safari's

  Safaris in de Mara – en vooral safari's in het Maasai Mara Nationaal Reservaat - moeten heel precies worden gepland om de ervaring zo bijzonder mogelijk te maken: de dagen kunnen verloren gaan wanneer je vanaf Nairobi rijdt of vliegt naar een landingsstrook in het gebied en volledig je eigen ding gaat doen. Hoe dan ook, u hoeft uzelf niet begrensd te voelen gedurende een bezoek aan de Mara: in een regio net zo groot als Dorset of Lanarkshire, worden een paar duizend bezoekers makkelijk opgenomen in de omgeving. Het punt is wel dat met één activiteit - zoals het bekijken van gnoes die de grote rivier Mara of Talek oversteken - het niet te voorkomen is om in een grote groep andere voertuigen terecht te komen. Wanneer het voor u mogelijk is om voor of na het migratie seizoen (midden juli tot midden oktober) het park te bezoeken, maar nog steeds in de migratie tijd (midden juni tot midden december), zullen er minder bezoekers zijn, zullen de prijzen lager zijn en er zal nog steeds een kans zijn om de wilde dieren te zien oversteken.

  Wanneer u kunt accepteren dat u niet elk moment voor uzelf zult hebben tijdens het piek seizoen, dan kunt u uw kans om de dieren te zien oversteken vergroten door in een tenten kamp te verblijven dichtbij de rivier - we bieden drie Governors' kampen op de Mara en Rekero en Naibor op de Talek, dichtbij de samenvoeging met de Mara. Als een alternatief kunt u een kamp uitkiezen in een van de waterschappen - een klein stukje verder van alle drukte - en op wild safari gaan in het reservaat en naar de rivier oversteek plaatsen waarbij u grote groepen wilde dieren zult zien zoals grote groepen gnoes gedurende met migratie seizoen.

  Tenslotte komt tijdens een wild safari het indelen van de tijd aan op u en uw mede passagiers. Wanneer u uw voertuig in eigen bezit hebt, wat vaker voor komt buiten het piek seizoen, is het belangrijk om aan de gids door te geven wat u graag zou willen zien en waar u heen wilt gaan. Alle gidsen zullen u een goede hoeveelheid wilde dieren laten zien, maar u moet uzelf niet bezwaard voelen om verzoeken in te dienen om specifieke diersoorten of locaties te zien. Een privé voertuig zal wat extra geld kosten, maar veel kampen zullen bereid zijn u een privé voertuig te lenen, wanneer het kamp niet vol zit, zodat u van alle vrijheid kunt genieten.

  De Maasai

  Masai Mara Safari

  De Mara rivier is een hart van de Maasai cultuur in Kenia. Traditionele vee houders migreerden naar deze regio vanaf Zuid Soedan in de 17e of 18e eeuw. De Maasai jaagden amper, behalve het doden van een leeuw als een teken van mannelijkheid. Alle generaties leefden in harmonie met de wilde dieren en trokken door zuid-west Kenia met hun kuddes. Met bevolkings en lands druk en de aanwezigheid van safari tourisme, heeft de cultuur hun economie opnieuw moeten bepalen en terwijl het houden van vee een centraal aspect is van de Maasai cultuur, zijn veel Maasai safari gidsen en kamp managers geworden. U zult voldoende kansen krijgen om te spreken met de Maasai gidsen en personeel, en dorp en school bezoeken zijn meestal een optionele activiteit, misschien als een alternatief voor een middag safari. De meeste kampen hebben positieve relaties met de lokale gemeenschap en de meeste betaalde tarieven voor zulke bezoeken gaan direct naar de dorpsraad.

  Maasai met een andere naam...

  Hoe de naam 'Maasai' gespeld hoort te worden, is een debat wat vaak wordt gevoerd tijdens de safari. Naast misverstanden zoals 'Massamara' en 'Massimari', denken sommige mensen dat er meerdere spellingen bestaan voor de bevolking en het reservaat. Het is een feit dat wanneer het reservaat voor het eerst was begrensd in 1940, de bekendste spelling 'Masai' was - sinds dat Joseph Thomson als eerste het Masai land betrede in 1883, omdat een spelling met dubbele a onbekend was in Engeland. Tegenwoordig is de dubbele a spelling de standaard norm, is het een simpele gewoonte, en niet meer juist dan het spellen van colour met een 'u'.

  Ballon vlucht in de Masaai Mara

  Het nemen van een ballon safari is iets wat veel mensen zouden willen, en zeker een bijzondere ervaring is. Hoe dan ook is het geen ideale manier om wilde dieren te spotten of te fotograferen. De hete lucht ballonnen, die opstijgen bij zonsopgang, brengen een dozijn passagiers in ongeveer een uur naar het zuiden over het reservaat, op hoogtes van een paar meter tot honderden meters boven de vlaktes. De beste vluchten volgen de koers van de Mara of Talek rivier, wat u de kans biedt om vlak over het bos te vliegen, langs gieren nesten en apen vroeg in de ochtend te spotten. Om 07.30 uur, dalen de ballonnen op de vlaktes voor een bush ontbijt en bubbelwijn, waarna we terug zullen keren naar het kamp via een wild safari. De prijs begint van 500 dollar per persoon en vluchten zijn het beste te boeken op voorhand.

  Balloon Safari Kenya

  Wildlife safari's in de Maasai Mara

  Wanneer u op safari bent in de Maasai Mara, zult u normaal twee keer per dag op wild safari gaan, op zoek naar wilde dieren om te bekijken en te fotograferen. De beste tijd om op safari te gaan zijn twee uur na zonsopgang en twee uur voor zondondergang, omdat dat de beste momenten zijn om dieren te spotten met hierbij het beste licht.

  De grote kat

  Een groep leeuwen vinden (er leven ongeveer 400 leeuwen in het reservaat) is erg makkelijk - en hoog op de wenslijst van bezoekers. Luipaarden en cheetahs zijn ook veel te zien. De volwassenen van de drie grote katten hebben een eigen naam gekregen door de gidsen, omdat zij de territoria vaak bezoeken. Ze worden uit elkaar gehouden door gezichts trekjes en bakkebaard kenmerken.

  Andere roofdieren

  Andere roofdieren zoals gevlekte hyena's, gestreepte jakhalzen en grootoorvossen zijn ook te zien. Als u geluk heeft ziet u ook servaalse katten, bekwaam om kleine zoogdieren en vogels te vangen. 

  Het zeldzaamste roofdier van de Maasai Mara, de wilde hond, is een prachtig nomadisch dier. Op een gegeven moment bijna uitgestorven te zijn geweest in deze regio, worden een of een paar van deze dieren gezien in bepaalde gebieden, maar nog niet regelmatig. 

  Olifanten en neushoorns

  In de Mara leven honderden olifanten en het is uitzonderlijk om op een of twee wild safari's te gaan zonder hen te spotten. Grote aantallen (momenteel ongeveer 1500) zijn een recent fenomeen, wat teruggaat tot 1930 toen de koloniale regering hen grotendeels uitroeiden uit het gebied bij Lake Victoria en de overlevenden migreerden oost richting de Mara waar zij het landschap openden en grasland creëerden: er waren vroeger veel dikkere bossen te vinden dan nu.

  In tegenstelling tot de grote aantallen olifanten zijn zwarte neushoorns erg schaars sinds 1970. Door hun lange broed tijd en nerveuze gesteldheid kan het herstel decennia duren. Er zijn ongeveer 30-40 neushoorns te vinden in het nationaal reservaat, waarvan de meesten in de beboste gebieden dichtbij de rivier.

  Safari op de vlaktes

  Het open gebied van de Mara vlaktes, gegroefd door bossen of seizoens stromen, is de plek waar je de klassieke oost Afrikaanse panorama's kunt aanschouwen van meerdere soorten wilde dieren in één gebied. Prachtige giraffes lopend door de acacia bomen; terugkerende antilopes, meestal met hun koppen in het gras en een paar op de uitkijk voor de rest van hun harem; kuddes zwarte buffels bewend door het gras netals groepen gevechtsschepen; groepen zebra's rennend over de vlaktes en gnoes met hun nerveuze lichaamstaal; een lopende lunch voor leeuwen.

  Naast deze soorten zijn er dozijnen andere diersoorten te zien: gazelles, elanden met grote hoorns, springende impala's, waterbokken, bushbokken, dikdiks, gnoes, groepen bavianen, apen en knobbelzwijnen.

  Een kill zien op safari

  Elk van deze honderden of duizenden dieren komt ooit oog in oog te staan met een roofdier, en eindigt vaak tussen de kaken van dit dier. (de enige uitzondering hierop is de olifant, die overlijdt wanneer zijn zesde en laatste tand afslijt en niet meer goed kan eten) De dood op de vlaktes is een veel voorkomende gebeurtenis en het zien van een slachting is iets wat best veel bezoekers ervaren. Het is belangrijk de roofdieren niet af te leiden wanneer zij aan het jagen zijn - of erna wanneer meerdere diersoorten vechten om de prooi - wat betekent dat u door een goede lens moet kijken om de actie van dichtbij te zien. Cheetah zijn in het bijzonder erg gevoelig voor storing: zij eten enkel wat zij zelf hebben gedood, anders dan andere roofdieren.

  Oversteken van de gnoes

  Gedurende de gnoe migratie veroorzaakt de oversteek van de rivier de meeste drama's van leven en dood. Heftige regenbuien aan het begin van het migratie seizoen kunnen ertoe leiden dat het water in de Mara rivier erg hoog komt te staan. De rivier heeft een diepe gleuf gegraven door de zachte zwarte grond van de Mara. Afbrokkelende oevers maakt het oversteken van de rivier erg gevaarlijk voor de kuddes. De vele krokodillen verwennen zichzelf tijdens deze periode, doordat ze hun prooi makkelijk van de oever kunnen trekken. Soms spoelen er vele dode gnoes aan op de oevers, waar veel roofdieren zich verzamelen om de resten op te peuzelen. 

  Nijlpaarden

  De honderden nijlpaarden in de Mara verschuilen zich een beetje tijdens dit seizoen. Ze verzamelen zich in stillere gebieden, maar kunnen het hele jaar door gespot worden, zelfs op de oevers en zandbanken. Dit gebeurt vooral in de vroege ochtend. 

  Vogelspotten in de Maasai Mara

  De vogels van de Maasai Mara zijn een genot voor vogelspotters. Er zijn ongeveer 450 soorten te zien, van prehistorisch uitziende struisvogels tot parelhoenders, toerako's en een indrukwekkend sterrenstelsel van meer dan 50 soorten roofvogels. Kijk uit voor neushoornvogels - waggelende vogels ter grote van een kalkoen, met rode snuiten, een van de meer onderscheidende vogels van de Mara. Er is een geweldige nieuwe gids, Vogels van de Masai Mara, die 200 gefotografeerde vogelsoorten bevat, door Adam Scott Kennedy - een natuur liefhebber die de Maasai Mara al jaren lang bezoekt.

  Vulture Masai Mara

  The best service

  Safari Experts

  Reizen met Oranje Safari betekent dat je reist met de beste safari gidsen! Locals met vele jaren ervaring in het veld ,wij kennen de Safari Parken en zijn wildlife experts!
  Ons team van Safari Experts staan ​​klaar om al uw vragen te beantwoorden!

   

  Tripadvisor Reviews

  • "Amazing Experience"

   rating

   Harry assisted us with organizing our vacation from start to finish. We booked transfers, flights, the safari and hot air balloon ride at Governor's Camp in Masai Mara all through Oranje. Upon our arrival to JKO, a representative with Oranje was present to assist us. We had several flights booked and a rep with the company was there for each departure and arrival. We had an amazing time and enjoyed every moment in Nairobi, Masai Mara, and Diani.
   -Willem Jan, Netherlands

   tripadvisor
  • “Spectacular Safari”

   “Spectacular Safari”

   rating

   Just had an incredible 4 day safari with Oranje through Tsavo East, West and Amboseli. The highlights were mating elephants and mating lions, and three hunting cheetahs seen at close quarters. We saw hundreds of other animals including hippos, and crocodiles eating a baby hippo at Mizumi Springs. Our Driver Alex was very knowledgable and a skilled driver who made us feel safe at all times. We had excellent service from him and Harry who were regularly checking that everything was OK, and they chose superbly located lodges near watering holes where we saw an array of animals every night. We had a private safari in a huge land rover so the trip was spacious and there were cold drinks on board and frequent toilet stops. Everything ran on time, and Oranje is also well covered with flying doctor insurance. I highly recommend a safari with Oranje.

   tripadvisor
  • “9 days safari perfectly organised”

   “9 days safari perfectly organised”

   rating

   Harry, the owner of Oranje Safari, was a good help in planning our trip to Kenya. By visiting the diiferent parks, we did not only see a lot of wildlife, but did also see all kinds of different and beautful landscapes. Our guide Alex was top!. He has eyes like a hawk and knows a lot about the wildlife, and is specialised in birds.

   At first we were a little worried about working directly from Belgium with a local agency. But Oranje Safaris dit not only offer a personal service, but also reacted promptly on any question. What a difference compared to the travel agencies in Belgium. We recommend Oranje Safari to everyone who wants to go on safari in Kenya without any worries.

   tripadvisor