skip to Main Content

Het Maasai Mara Nationaal Reservaat (oftewel Masai Mara en door de lokale mensen De Mara genoemd) is een groot wild reservaat in Narok County, Kenia; aangrenzend aan Serengeti Nationaal Park in Mara Region, Tanzania.

Elk jaar tussen eind Juni en begin Augustus arriveren de gnoes op zoek naar voedsel vanaf de droge vlaktes in de Serengeti in Tanzaia. Ze betreden het reservaat en lopen langs de rivier, waar krokodillen en andere roofdieren vanuit het water toekijken.

Deze tocht, de grote migratie – een van de wereldwonderen – is een fase in een cirkel van het nomadische grasland zoeken, paren, eten en weer op zoek naar grasland. Het hangt af van de seizoens regens, stijgen en dalen van het rivier water en de groei van het gras en de weiden.

Het grootste deel van het 1,500kmĀ² gebied van het Maasai Mara Nationaal Reservaat bestaat uit korte grasvlaktes, onderbroken door de meanderende Mara en Talek rivieren, die het reservaat verdelen in drie sectoren, zoals hieronder beschreven. De Mara rivier heeft twee bruggen en geen andere punten waar voertuigen kunnen oversteken, terwijl de kleine Talek rivier een paar punten heeft. Ochtend en avond safari’s worden meestal dichtbij de lodges of kampen gehouden. Veel kampen organiseren de hele dag door safari’s met een picnic lunch om een andere sector te bezoeken, vooral gedurende de jaarlijkse migratie.

De Maasai Mara is maar een deel van het Serengeti-Mara eco systeem dat zicht uitstrekt tussen de Mau klif boven Kenia’s slenk naar de Ngorongoro krater in Tanzania. In Kenia is het Maasai Mara Nationaal Reservaat verdeeld in drie gebieden, verdeeld door de Mara en Talek rivieren: de Mara driehoek, tussen de Oloololo klif en de Mara rivier; de Musiara sector, tussen de Mara en Talek rivieren; en de Sekenani sector zuid-oost van de Talek en Mara. De Mara driehoek is onder de hoede van een geweldige handhaving en de rest van het reservaat door Narok County Council.

MASAI MARA NATIONALE RESERVE ACCOMMODATIES

SENTRIM MARA CAMP

SENTINEL MARA CAMP

PORINI MARA CAMP KENYA MASAI MARA

OSERO CAMP

MARA SOPA LODGE

MARA SERENA LODGE

MARA RIANTA CAMP MASAI MARA KENYA.

MARA LEISURE CAMP MASAI MARA KENYA.

MARA ENGAI CAMP

MARA BASE CAMP

LITTLE GOVERNORS CAMP KENYA

KILIMA MARA KAMP

KICHWA TEMBO TENTED CAMP

KEEKOROK LODGE

FIG TREE CAMP

ASHNIL MARA KAMP

AA LODGE MARA

Back To Top