skip to Main Content

Lake Nakuru is een relatief klein park van 250 km2. Er leven rond de 1.2 miljoen flamingo’s in het park. Lake Nakuru is een alkaline meer. Wanneer het regent vermeerderd het aantal flamingo’s bij het meer. op safari vanuit Nairobi kunt u deze park altijd bezoeken.

Tijdens El Nino trokken veel vogels richting Bogoria omdat hun algen dieet werd verstoord doordat er te weinig alkaline in het water zat. Of ze worden gezien vanaf de weg, te voet of op de bavianen klif: de flamingo’s zijn altijd een fantastisch spectacel om te zien. op Kenya wildlife pagina kunt u veel meer lezen over het park

Lake Nakuru National Park werd opgericht in 1961. Het heeft nu een oppervlakte van 188 km² (69,5 vierkante mijl) en is gelegen in de Great Rift valley

Het meer van 40 vierkante kilometer is ondiep omgeven door moerassen, bossen en graslanden. Er zijn enkele rotsachtige ontsluitingen en het grootste bos van Euphorbia in Afrika aan de oostkant. Het meer wordt gevoed door drie hoofdrivieren; de Njoro, de Makalia en de Enderit rivieren, evenals verschillende bronnen en heeft een aantal uitstekende uitzichtpunten met uitzicht op het meer bijvoorbeeld Baboon Cliff en Lion Hill.

Het meer ondersteunt de blauwgroene Cyanophyte Spirulina Platensis, de belangrijkste voedselbron voor de schitterende roze flamingo’s die aan de rand van het meer zich waden. Soms kunnen er tot twee miljoen grotere en kleinere flamingo’s en tienduizenden andere vogels zijn. De voedselomstandigheden veranderen periodiek en het aantal vogels fluctueert soms afhankelijk van de alkaliteit van het water!

Lake Nakuru National Park biedt ook een toevluchtsoord voor enorme aantallen inheemse Afrikaanse dieren, waaronder waterbokken, wrattenzwijnen, impala’s, buffels, Rothschild-giraffen, elanden, bedreigde zwarte neushoorns, witte neushoorns en, af en toe, luipaarden. Een grote kudde nijlpaarden heeft een territorium in het noordelijke deel van het meer, wat zorgt voor interessant bekijken van wild.

LAKE NAKURU NATIONALE PARK ACCOMMODATIES

SAROVA LION HILL SAFARI LODGE IN NAKURU NATIONAL PARK

NAKURU SOPA

MBWEHA SAFARI CAMP

MAILI SABA SAFARI LODGE

LAKE NAKURU LODGE

LAKE ELEMENTAITA SERENA LUXURY CAMP KENYA.

FLAMINGO HILL CAMP

Back To Top