Lake Naivasha is een zoetwatermeer in het Keniaanse deel van Afrika’s Great Rift Valley.

Het meer ligt op 1.890 meter boven de zeespiegel, op het hoogste punt van de Keniaanse kloof, en ligt in een complexe geologische combinatie van vulkanisch gesteente en sedimentair gesteente.

Omdat de uitlaat van dit oude meer, dat nu Njorwa Gorge heet, tegenwoordig veel hoger ligt dan het meer, moet het oorspronkelijke meer inderdaad een enorme watervlakte zijn geweest.

Hells Gate

De kloof vormt nu de ingang tot het Hell’s Gate National Park dat, om voor de hand liggende redenen, vandaag de dag enkele spectaculaire voorbeelden van water en verweerde rotsformaties bevat.

LAKE NAIVASHA NATIONAL PARK ACCOMMODATIES

LAKE NAIVASHA CRESCENT CAMP

LAKE NAIVASHA CRESCENT CAMP Lake Naivasha crescent camp ligt aan de oevers van het zoetwatermeer Lake Naivasha in het hart van de Keniaanse Rift Valley. Vanaf Nairobi is het ongeveer 11/2 rijden over een geasfalteerde weg. Het kamp bestaat uit 20 luxe tenten die zijn opgebouwd uit canvas. De tenten zijn volledig ingericht met en-suite […]

NAIVASHA SOPA LODGE

NAIVASHA SOPA LODGE Naivasha Sopa lodge ligt op 120 hectare grasland dat in de schaduw ligt van acacia’s en bomen. In het resort leven giraffen, waterbokken, vervet apen en colobus apen. Maar ook kun je ‘s nachts nijlpaarden zien, want die verlaten elke nacht het meer om het gras te komen trimmen. Lodge bestaat uit […]

Kenia is een van de populairste safaribestemmingen ter wereld, en dat is niet voor niets. Het land herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren, van leeuwen en olifanten tot zebra’s en giraffen.

U kunt kiezen uit een aantal verschillende safarireizen in Kenia, zodat u uw reis kunt afstemmen op uw interesses en budget. Wie een budgetvriendelijke optie zoekt, kan op kampeersafari gaan. Campingsafari’s zijn een geweldige manier om dicht bij de wilde dieren te komen en om de Afrikaanse bush te ervaren. Als u op zoek bent naar een luxere ervaring, kunt u een lodgesafari maken. Lodgesafari’s bieden comfortabele accommodatie en uitstekend eten, en zijn een geweldige manier om het beste te zien van wat Kenia te bieden heeft.

Welk type safari u ook kiest, u zult zeker een onvergetelijke ervaring hebben in Kenia. Dit zijn enkele van de dingen die u kunt verwachten tijdens een safari in Kenia:

  • Bekijk de Grote Vijf: De Big Five zijn de leeuwen, olifanten, luipaarden, neushoorns en buffels. Dit zijn de meest iconische dieren van Afrika, en u zult ze zeker zien tijdens een safari in Kenia.
  • Ga op gamedrives: Game drives zijn de meest populaire manier om de wilde dieren in Kenia te zien. U rijdt door de nationale parken en reservaten in een open voertuig, zodat u de dieren optimaal kunt zien.
  • Ga op wandelsafari: Wandelsafari’s zijn een geweldige manier om de wilde dieren van dichtbij en persoonlijk te zien. Je loopt door de bush met een gids, die je helpt de dieren te spotten.
  • Ga op vogelsafari: In Kenia leven meer dan 1000 vogelsoorten, waardoor het een geweldige bestemming is voor vogelaars. U kunt op vogelsafari gaan om verschillende vogels te zien, waaronder adelaars, haviken en uilen.
  • Ga op een culturele safari: Kenia is de thuisbasis van een aantal verschillende stammen, elk met hun eigen unieke cultuur. U kunt op een culturele safari gaan om te leren over de verschillende stammen en hun culturen.

Als u op zoek bent naar een onvergetelijke safaribeleving, dan is Kenia de perfecte bestemming. Met zijn ongelooflijke wilde dieren, prachtige landschap en rijke cultuur heeft Kenia iedereen iets te bieden. Onze beoordelingen

error: Content is protected !!