Lake Manyara National Park is een van Tanzania’s meest dramatisch gelegen Afrikaanse wildparken, bestaande uit een ondiep sodameer (dat tweederde van het park beslaat) aan de voet van de westelijke helling van de Great Rift Valley. De gevarieerde kustlijn van het park bevat een grote verscheidenheid aan habitats, waaronder weelderige grondwaterbossen, een moerassige waaierdelta, acaciabossen en een kleine grasvlakte. Deze gevarieerde habitat trekt een grote verscheidenheid aan wilde dieren aan, waaronder een van Afrika’s grootste concentraties olifanten, en de algen die in het meer groeien, trekken grote zwermen flamingo’s aan. De meest zichtbare roofdieren van Lake Manyara en tevens de belangrijkste toeristische attractie zijn de leeuwen, beroemd om hun gewoonte om in bomen te klimmen, een unieke vaardigheid die te danken is aan een genmutatie waardoor alleen de leeuwen van Lake Manyara kunnen klimmen.

LAKE MANYARA NATIONAL PARK ACCOMODATIE

Kenia is een van de populairste safaribestemmingen ter wereld, en dat is niet voor niets. Het land herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren, van leeuwen en olifanten tot zebra’s en giraffen.

U kunt kiezen uit een aantal verschillende safarireizen in Kenia, zodat u uw reis kunt afstemmen op uw interesses en budget. Wie een budgetvriendelijke optie zoekt, kan op kampeersafari gaan. Campingsafari’s zijn een geweldige manier om dicht bij de wilde dieren te komen en om de Afrikaanse bush te ervaren. Als u op zoek bent naar een luxere ervaring, kunt u een lodgesafari maken. Lodgesafari’s bieden comfortabele accommodatie en uitstekend eten, en zijn een geweldige manier om het beste te zien van wat Kenia te bieden heeft.

Welk type safari u ook kiest, u zult zeker een onvergetelijke ervaring hebben in Kenia. Dit zijn enkele van de dingen die u kunt verwachten tijdens een safari in Kenia:

  • Bekijk de Grote Vijf: De Big Five zijn de leeuwen, olifanten, luipaarden, neushoorns en buffels. Dit zijn de meest iconische dieren van Afrika, en u zult ze zeker zien tijdens een safari in Kenia.
  • Ga op gamedrives: Game drives zijn de meest populaire manier om de wilde dieren in Kenia te zien. U rijdt door de nationale parken en reservaten in een open voertuig, zodat u de dieren optimaal kunt zien.
  • Ga op wandelsafari: Wandelsafari’s zijn een geweldige manier om de wilde dieren van dichtbij en persoonlijk te zien. Je loopt door de bush met een gids, die je helpt de dieren te spotten.
  • Ga op vogelsafari: In Kenia leven meer dan 1000 vogelsoorten, waardoor het een geweldige bestemming is voor vogelaars. U kunt op vogelsafari gaan om verschillende vogels te zien, waaronder adelaars, haviken en uilen.
  • Ga op een culturele safari: Kenia is de thuisbasis van een aantal verschillende stammen, elk met hun eigen unieke cultuur. U kunt op een culturele safari gaan om te leren over de verschillende stammen en hun culturen.

Als u op zoek bent naar een onvergetelijke safaribeleving, dan is Kenia de perfecte bestemming. Met zijn ongelooflijke wilde dieren, prachtige landschap en rijke cultuur heeft Kenia iedereen iets te bieden. Onze beoordelingen

error: Content is protected !!