skip to Main Content

Kiboko Safari

Kiboko is een swahili-woord dat “nijlpaard” betekent. Deze safari begint bij Nairobi hotel of Jomo Kenyatta International Airport en eindigt bij Diani, Mombasa of Malindi strandhotel. Tijdens deze safari gasten bezoekt het beroemde Masai Mara National Reserve en Amboseli National Park. Gasten op deze safari hebben een groot kans om de big five en het uitzicht op Mount Kilimanjaro (als het niet bewolkt is) te spotten.

DAG 1: NAIROBI HOTEL NAAR MASAI MARA NATIONALE RESERVE

U zult worden opgehaald bij Nairobi hotel en worden overgebracht naar Wilson luchthaven voor een 45 minuten durende vlucht naar Masai Mara reserve waardoor we op tijd zullen arriveren voor de lunch die wordt geserveerd in uw gekozen safari accommodatie.  Na de lunch zullen we om 1600 uur op wildsafari gaan tot zonsondergang in een gedeelde 4×4 land cruiser waar we op zoek zullen gaan naar de wilde dieren in het bekende Masai Mara reservaat, u hebt groot kans om de big five te spotten ”Leeuw, olifant, neushoorn, buffel en de luipaard”. Andere grote zoogdieren soorten te vinden in deze ecosysteem zijn kuddes wildebeesten, zebra’s, gazellen, impala’s, Masai giraffen en andere soorten Afrikaanse dieren in het wild. Bij zonsondergang rijden wij terug naar uw gekozen accommodatie

Premium accommodaties : Mara serena lodge of Ashnil mara of Keekorok lodge

Basic accommodaties : Kilima camp of Figtree lodge of Osero lodge

Tegen extra betaling kleinschalig luxe accommodaties   Sentinel camp of Neptune Mara Rianta luxury camp.

DAG 2: MASAI MARA NATIONALE RESERVE

voor het ontbijt gaan we op vroege wild safari. Na het ontbijt gaan we nogmaals op safari in een gedeelde open 4×4. Na de lunch houden we siësta voordat we op middag safari gaan om 1600 uur. Van juli tot oktober zijn er miljoenen gnoes en zebra’s te zien die hun weg heen en terug maken over de Mara rivier tijdens hun jaarlijkse trek. De Mara staat ook bekend om de leeuwen, in het bijzonder de grote mannetjes met hun zwarte manen. U zult veel olifanten zien, meestal in grote kuddes, en daarnaast ook luipaarden, cheeta’s en neushoorns. Alle leden van de Big Five zijn aanwezig . U zult zeker de Afrikaanse buffel zien. We zullen terugkeren naar het accommodatie voor het diner en een overnachting.

Masai Mara is een Masai-woord dat ‘gespot’ betekent, dit komt omdat als ueen panoramisch foto maakt, u een massa eindeloze Savannah-graslanden ziet die worden gespot door karige struiken van crouton-dichotomieën! Het reservaat is toevallig de noordelijke voortzetting van het Serengeti nationale park van Tanzania, van waaruit de dieren vrij rondlopen op zoek naar groenere weiden. Elk jaar tussen juli en oktober vindt het groot dieren trek – de gnoes-migratie plaats in dit reservaat. Gedurende deze tijd komen bijna 2 miljoen gnoes, gevolgd door ongeveer een half miljoen zebra’s en ongeveer 250.000 gazellen aan in het reservaat, waar ze het Mara rivier vol krokodillen oversteken waar krokodillen vaak liggen te wachten om erop te springen! het lijkt echt op een lopende buffet voor de leeuwen en krokodillen

DAG 3: MASAI MARA GAME RESERVE NAAR AMBOSELI NATIONALE PARK

Ochtend gamedrive voor het ontbijt. Na het ontbijt nog een gamedrive en daarna de lunch, na de lunch overgebracht naar de landingsbaan voor uw vlucht om 13.00 uur naar het bekende Amboseli Nationale park. U gaat rond 1500uur arriveren voor het namiddag safari.

Het park is de beste plek in Afrika om dichtbij loslopende olifanten te komen. Verder heb je een spectaculair uitzicht over de Kilimanjaro- het hoogste berg in Afrika (5894m) met besneeuwd top . Amboseli bestaat uit 390.26 Km2 drassig gebied wat het thuisfront is voor grote hordes olifanten. Een observatie heuvel bied een goed overzicht over het hele park. Aan de voet van de heuvel leven veel olifanten, buffels, nijlpaarden en een variatie aan water vogels zoals pelicanen en Egyptische ganzen. Ook luipaarden, cheeta’s, wilde honden, buffels, nijlpaarden, olifanten, giraffes, zebra’s, leeuwen, krokodillen, Mangoestes, klipdassen, Dik-Diks, kleine Koedoes en meer dan 600 vogelsoorten leven in dit gebied. Rond 18.30 uur zullen we terugkeren naar de lodge voor het diner en een overnachting.

Premium accommodaties: Oltukai lodge or Amboseli Serena lodge

Basic accommodaties: Kilima Amboseli or Sentrim Amboseli

Tegen extra kosten deluxe Tawi lodge or Satao Elerai camp or Tortilis camp.

DAG 4: AMBOSELI NATIONALE PARK NAAR DIANI/MOMBASA/MALINDI STRAND HOTEL

Ochtend game drive voor het ontbijt na het ontbijt nog game drive in Amboseli. Lunch daarna transfer naar landingsbaan voor uw vlucht naar uw strand verlenging Hotel.

INBEGREPEN:

 • Vervoer volgens het programma
 • Safari in een Gedeelde safari jeep
 • Gids met ervaring
 • Safari checklist
 • Overnachtingen volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigend met lunch op de laatste dag
 • Park entrees
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis
 • Vlucht ticket Nairobi Mara//Mara Amboseli//Amboseli naar strand Hotel

NIET INBEGREPEN:

 • Dranken in de lodges en in de kampen op safari
 • Alle persoonlijke bezittingen
 • Extra optionele activiteiten naast het programma.
 • Ballon safari USD 480 per persoon
 • Fooien

PREMIUM KOSTEN PER PERSOON

DatumPersoonvervoer op safarikosten  P/P
1 Juli 2017- 31 Maart 202024×4 Land CruiserUSD 2440
1 Juli 2017- 31 Maart 202044×4 Land CruiserUSD 2400
1 Juli 2017- 31 Maart 202064×4 Land CruiserUSD 2385

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top