Kenia Safari Checklist De dagen op safari zijn over het algemeen warm en vragen om zomerse lichte kleding (korte broek en T-shirt). s Ochtends en ‘s avonds zijn shirts met lange mouwen en broeken beter en beschermen u ook tegen muggen. Voor wie gevoelig is voor de zon is een los katoenen hemd overdag een goede zaak, evenals zonnebrandcrème.

Kenia Safari Checklist Voor de koudere ochtenden helpt laagjeskleding je warm te houden en is het een handige manier om te zorgen dat je aan hebt wat je nodig hebt als het warmer wordt. Sommige lodges hebben een dresscode, maar die is vrij liberaal, met enkele beperkingen voor shorts en zwemkleding ‘s avonds (vooral bij het diner).

Safari kleding

Kenia Safari Checklist Saaie en/of neutrale kleuren zijn geschikt voor een safari; je wilt zoveel mogelijk opgaan in de natuur. Wit is niet praktisch. U kunt het beste stevige, duurzame kleding inpakken. Zonnebrandcrème, zonnebril, breedgerande hoed, lippenbalsem met een SPF van minstens 15 Blouses/overhemden met lange mouwen (zelfs in de zomer beschermen ze u tegen de zon en tegen muggen) Khaki, groen, beige en neutrale kleuren T-shirts; shorts of een lichte rok; katoenen broek of safaribroek voor ‘s avonds en koelere dagen Fleece of trui en een warme jas voor game drives (noodzakelijk, zelfs in de zomer)

Kenia Safari dressing

Sandalen of rubber slippers zijn in sommige hotels en country clubs niet toegestaan tijdens het diner. De heren moeten een jasje en een das dragen en de vrouwen moeten gepast gekleed zijn voor het diner. Comfortabele wandel- of Lichte wandelschoen, compacte regenjas is een goed idee voor de zomer. Zwemkleding, want de meeste hotels en lodges hebben een zwembad.

Persoonlijke voorwerpen en doelen op safari

Een verrekijker en een camera zijn een must. Opladers voor uw mobiele telefoon, camera, videocamera, enz. Batterijen voor kleine elektronica en camera’s Paspoort en fotokopieën van het paspoort Geld voor drankjes en souvenirs.

Tip voor de chauffeur gids ongeveer USD 7 per persoon per dag aan het einde van uw safari. (Facultatief)

Dorpsbezoeken en Dhowtours

Een bezoek aan een Masai-dorp maakt geen deel uit van de safari, maar u kunt met uw chauffeur-gids overleggen als u belangstelling hebt, hoewel de toegang tot het dorp u meer kost, niet meer dan 20 USD per persoon. Op snorkel- en dolfijnentours is het evenmin onderdeel van de tour en kost ongeveer USD 130 per persoon voor de Pili pipa Dhow tour die onze bestseller is.

Do & Don’ts

Kenia Safari Checklist Het is verboden om de dieren tijdens de safari te voeren. We kunnen u niet garanderen welke dieren u zult zien, maar onze ervaren gidsen zullen hun best doen om u veel verschillende dieren te laten zien. Routes kunnen op het laatste moment worden gewijzigd in geval van onvermijdelijke omstandigheden.

Houd rekening met de toegestane 15 kg in een zachte tas per persoon voor vluchtsafari’s.

Blijf alstublieft in uw safari 4×4/ Safari minibus in het park niet tenzij u toestemming krijgt van uw chauffeur gids. Lees meer over onze safari’s

Covid-19 Voorzorgsmaatregelen Reequipments

Bij een bezoek aan Kenia worden gasten verzocht zich aan onderstaande informatie te houden om te helpen bij de bestrijding van het coronavirus. U kunt hier meer over corona lezen Centrum voor ziektebestrijding

1) Buitenlandse toeristen moeten een bewijs overleggen van een Covid-19 certificaat/verklaring die niet ouder is dan 14 dagen voordat zij toegang krijgen tot een toeristische faciliteit, een attractie of een activiteit met een toeristische onderneming.

2) Binnenlandse toeristen worden vrijgesteld van de verplichting om een Covid-19-vrij certificaat voor te leggen voordat zij toegang krijgen tot een toeristische faciliteit of attractie of een activiteit met een toeristische onderneming ondernemen.

3) Bij aankomst/inchecken van de gasten en bij alle andere ingangen wordt een ontsmettings- en temperatuurcontroleprocedure toegepast.

4) Gasten die al op de luchthavens/grensovergangen zijn ingeklaard en een Covid-19 certificaat hebben, worden bij aankomst alleen op temperatuur gecontroleerd.

5) De temperatuur van de gasten wordt gecontroleerd met een contactloze thermometer en er wordt speciale aandacht besteed aan gasten met een temperatuur van meer dan 37,50 C of die ademhalingssymptomen vertonen.

6) Ervoor zorgen dat gegevens van gasten met een hogere temperatuur dan normaal worden geregistreerd, dat deze gasten geen toegang krijgen tot het pand en dat er snel actie wordt ondernomen om de medische/gezondheidsfunctionarissen te informeren.