skip to Main Content

Karibu safari

Kariba is een Swahili-woord dat ‘welkom’ betekent. Deze safari begint bij Nairobi hotel of Jomo Kenyatta internationale luchthaven en eindigt bij een Malindi, Mombasa of Diani strandhotel. Op deze safari gasten bezoeken Amboseli National Park, Tsavo west National park en Tsavo east national park. Gasten krijgen de kans om verschillende wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, te zien tussen andere dieren en verschillende soorten vogels.

DAG1: NAIROBI NAAR AMBOSELI

U wordt heel vroeg opgehaald vanuit Nairobi Hotel voor een tocht van ongeveer 5 uur richting Amboseli. We zullen lunchen in Amboseli amboseli gekozen accommodatie. Na de lunch is er een moment van rust tot 15.30 uur waarna we op avond safari zullen gaan. Het park is de beste plek in Afrika om dichtbij loslopende olifanten te komen. Verder heb je een spectaculair uitzicht over de Kilimanjaro- het hoogste berg in Afrika (5894m) met besneeuwd top .

Mogelijk dieren te spoten

Amboseli bestaat uit 390.26 Km2 drassig gebied wat het thuisfront is voor grote hordes olifanten. Een observatie heuvel bied een goed overzicht over het hele park. Aan de voet van de heuvel leven veel olifanten, buffels, nijlpaarden en een variatie aan water vogels zoals pelicanen en Egyptische ganzen. Ook luipaarden, cheeta’s, wilde honden, buffels, nijlpaarden, olifanten, giraffes, zebra’s, leeuwen, krokodillen, Mangoestes, klipdassen, Dik-Diks, kleine Koedoes en meer dan 600 vogelsoorten leven in dit gebied.

Rond 18.30 uur zullen we terugkeren naar de lodge voor het diner en een overnachting.

Premium accommodaties:

Oltukai lodge or Amboseli Serena lodge

Basic accommodaties:

Kilima Amboseli or Sentrim Amboseli

Tegen extra kosten deluxe Tawi lodge or Satao Elerai camp or Tortilis camp.

DAG 2: AMBOSELI NATIONALE PARK NAAR TSAVO WEST NATIONALE PARK

Ochten safari voor het ontbijt na het ontbijt de rit naar Tsavo west. De rit duurt ongeveer 3 uur voordat u aankomt in Tsavo West Nationale Park met een korte stop bij Shetani lava – de meest recente lavastroom van het gebied. Lunch in uw gekozen accommodatie.

Mogelijk dieren spotten Tsavo west

Na de lunch gaan we op middag safari vanaf 15.30 uur in Tsavo West waar we de kans krijgen om olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, buffels en verschillende plant- en vogelsoorten te spotten waaronder de bedreigde kwartelkoning en de bijna bedreigde Basrakarekiet.

Mzima springs

De vulkanen, lava stromen en het spotten van nijlpaarden en vissen vanuit de onderwater kamer in Mzima springs zijn dingen die je absoluut niet moet missen. Om 18.30 uur zullen we terugkeren naar de accommodatie voor een overnachting. 

Premium accommodaties:

Kilaguni serena lodge or Severin safari camp

Basic accommodaties:

Ngulia lodge or Rhino valley lodge.

DAG 3: TSAVO WEST NATIONALE PARK NAAR TSAVO EAST NATIONALE PARK

Vroeg in de ochtend zullen we ontbijten en op wildsafari gaan. We verlaten Tsavo West voor een tocht van ongeveer 45 minuten richting Tsavo East.

Na het ontbijt zullen we 3,5 uur rijden naar Tsavo East.

Mogelijkdieren Tsavo east

Wanneer we het park betreden kunt u de wilde dieren meteen spotten, zo krijgt u de kans om de volgende dieren te zien: leeuwen, luipaarden, cheeta’s, zebra’s, giraffes, Servaalse katten, hartenbeesten, koedoe’s, oryxen, impala’s, striped hyena’s, gazelles, buffels en de rode olifanten (gekleurd bij het rode stof). Rond de 500 soorten vogels zijn gespot in het park, inclusief struisvogels en meerdere soorten trekvogels. Tsavo East staat bekend om het thuisfront te zijn voor de grootste hordes olifanten in Kenia.

Rode olifanten Tsavo east

De olifanten, en meerdere dieren in het park, hebben een rode kleur die is veroorzaakt door het rode stof waar ze zichzelf mee bedekken tegen de insecten.

De leeuwen van Tsavo hebben hun naam te danken aan het boek en de film ‘The Man-eaters of Tsavo’, waarbij de leeuwen meerdere spoorweg werknemers opaten tijdens de 20e eeuw. De leeuwen werden later neergeschoten. Het blijkt dat de leeuwen de mensen aanvielen door hun slechte tanden, wat het onmogelijk voor hen maakten om buffels of gazelles te eten. We zullen lunchen in de safari lodge of het safari camp naar keuze. Na de lunch is er een moment van rust tot 16.00 uur waarna we op avond safari zullen gaan tot 18.30 uur. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in de accommodatie naar keuze.

Premium accommodaties:

Ashnil Aruba lodge

Basic Accommodaties:

Voi wildlife lodge or Zomeni lion hill or Voi safari lodge

Tegen extra betaling USD 100 per persoon Satao camp

DAG 4: TSAVO EAST NAAR DIANI/MOMBASA OF MALINDI STRAND HOTEL

Vroeg in de ochtend voor het ontbijt zullen we op wildsafari gaan. Op deze ochtend safari hebben we een grote kans om nachtdieren te spotten als zij teruggaan naar hun schuilplaatsen.  Na het ontbijt een laatste safari richting de park entree waarna we terug zullen keren naar Mombasa/Diani/malindi beach hotel.

INBEGREPEN:

 • Vervoer volgens het programma
 • Safari in een exclusieve privé safari 4×4 Land Cruiser
 • Safari gidsen met meer dan 8 jaar ervaring
 • Onbeperkt water/cola/fanta/sprite in de 4×4 Land Cruiser
 • Safari checklist
 • Overnachtingen volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigend met ontbijt op de laatste dag
 • Park entrees
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis

NIET INBEGREPEN:

 • Drankjes in de lodges en kampen op safari
 • Alle persoonlijke uitrusting
 • Extra optionele activiteiten volgens het programma.
 • Bezoek aan Masai Dorpje USD15 per persoon
 • Fooien
DatumPersoonsVervoer op Safarikosten P/P
1 Juli 2020- 31 Maart 202124×4 Land CruiserUSD 1140
1 Juli 2020- 31 Maart 202144×4 Land CruiserUSD 885
1 Juli 2020- 31 Maart 202164×4 Land CruiserUSD 605

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top