skip to Main Content

Flamingo safari

Deze safari programma is ideale voor gasten die beginnen in Nairobi. Het neemt u mee naar de beroemde Masai Mara en Lake Nakuru. De safari geeft bijna garant dat u de Big 5 zult spotten verschillende soorten vogels.

DAG 1: NAIROBI HOTEL NAAR MASAI MARA

Welkom in Kenia! Uw avontuur begint met een welkomstbijeenkomst op het vliegveld Jomo Kenyatta of uw hotel in Nairobi. Na de bijeenkomst zullen we 280 km rijden naar de bekende Masai Mara wild safari, waarbij u zult worden vervoerd in een uitstekende 4×4 jeep. U zult in uitstekende handen zijn gedurende de trip, omdat u zult reizen met een groep ervaren lokale safari gidsen.

Wij hebben een korte tussenstop bij het Great Rift Valley View point. Deze prachtige vallei is te zien vanaf de maan! De Rift Valley begint in Noord-Syrië en steekt uiteindelijk de Dode Zee en de Rode Zee over naar Ethiopië, dat helemaal tot Mozambique loopt en ongeveer 4820 km aflegt. Als je op de vloer van de vallei rijdt, zie je Mt. Longonot 2600m -een uitgestorven vulkaan op de bodem van de Rift! Vanaf dit punt kunnen wij op zoek gaan naar enkele gezellen-soorten, zebra’s en giraffen terwijl ze rondzwerven in de acacia drepanolobiumstruiken, ook bekend als de ”Whistling acacia”! Je volgende stop is voor het tanken in Narok – de laatste stad voordat wij naar het Mara-ecosysteem gaan.

wij komen op tijd voor de lunch in het Masai Mara. Check-in in uw gekozen accommodatie om te lunchen

Tijdens het boeken van uw safari staat flexibiliteit bij het kiezen van een accommodatie en vakantie/safari pakket bij ons voorop. U heeft daarom alle vrijheid bij het kiezen van een accommodatie.

Om 15.45 uur zal de wildsafari in het bekende Masai Mara gaan. Dit natuurreservaat staat bekend om de vele wilde dieren die er te zien zijn: ongeveer 95 soorten zoogdieren, amfibieën en reptielen en meer dan 400 vogelsoorten.

Nergens in Afrika zijn er meer wilde dieren op één plek te vinden dan in dit natuurreservaat, waardoor een bezoeker bijna nooit de ‘big five’ zal missen. (buffel, olifant, luipaard, leeuw en neushoorn)

Daarnaast zijn er tijdens de safari ook nijlpaarden, cheeta’s, Gazelles, impala’s, topi’s, antilope, giraffes en de woestijnvos.

Wilde dieren zijn verreweg de meest dominante inwoners van de Masai Mara, naar schatting meerdere miljoenen. De grote migratie start elk jaar in Juli waarbij meer dan een miljoen wilde dieren zich verplaatsen van de Serengeti vlaktes in Tanzania naar de verse weides in het noorden, waar zij grazen en op zoek zijn naar water. om rond 1800uur terug rijden naar uw gekozen accommodatie.

Premium accommodaties: Mara Serena lodge or Ashnil mara or Keekorok lodge

Basic accommodaties: Kilima camp or Figtree lodge or Osero lodge

Tegen extra betaling  Sentinel camp or Neptune Mara Rianta’ luxury camp.

DAG 2: MASAI MARA NATIONALE RESERVE

Vroeg ontbijt daarna We zullen de hele dag op safari gaan in het reservaat waar we de wilde dieren zullen spotten met een lunch pakket.Deze gamedrive neemt u naar de meest interessante delen van het reservaat, waaronder hippo pool in de Mara-rivier. U hebt kans om de superroofdieren te spotten; families van leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena, even als hun prooi! Als wij een beetje geluk hebben, kunnen wij zien aan het jagen. Wij gaan picknicken in het reservaat voordat wij verder gaan met gamedrive tot laat in de namiddag komen wij terug naar uw accommodatie om te Dineren en overnachten.

Masai Mara is een Masai-woord dat ‘gespot’ betekent, dit komt omdat als ueen panoramisch foto maakt, u een massa eindeloze Savannah-graslanden ziet die worden gespot door karige struiken van crouton-dichotomieën! Het reservaat is toevallig de noordelijke voortzetting van het Serengeti nationale park van Tanzania, van waaruit de dieren vrij rondlopen op zoek naar groenere weiden. Elk jaar tussen juli en oktober vindt het groot dieren trek – de gnoes-migratie plaats in dit reservaat. Gedurende deze tijd komen bijna 2 miljoen gnoes, gevolgd door ongeveer een half miljoen zebra’s en ongeveer 250.000 gazellen aan in het reservaat, waar ze het Mara rivier vol krokodillen oversteken waar krokodillen vaak liggen te wachten om erop te springen! het lijkt echt op een lopende buffet voor de leeuwen en krokodillen

DAG 3: MASAI MARA NATIONALE RESERVE NAAR LAKE NAKURU NATIONALE PARK

Na het ontbijt zal de check out plaats vinden en zullen we vertrekken naar Lake Nakuru Nationale Park waar we rond de middag zullen lunchen bij gekozen accommodatie.

Na de lunch zullen we om 16.00 uur de middag wildsafari op zoek gaan naar honderden flamingo’s en andere soorten vogels. Lake Nakuru neemt ongeveer een derde van de gehele oppervlakte van het park in. Het water uit het meer helpt bij het groeien en bloeien van de blauw-groene Cyanophyte Spirulina hoogvlakte waardoor het zijn kleur behoudt en een grote voedsel bron is voor de flamingo’s.

Bij het meer zijn er meer dan 400 soorten vogels te spotten, waardoor het een andere grote bezienswaardigheid van Kenia is. Naast de vogels leven er in het park ook veel buffels, waterbokken, impala’s, giraffes en luipaarden. Een gedeelte van het park is nu ingedeeld als neushoorn verblijf en dit zorgt ervoor dat Nakuru de beste plek in Kenia is om neushoorns te spotten.

Om 18.30 uur zullen we terugkeren naar het safari verblijf of het safari kamp.

Lake Nakuru National Park werd opgericht in 1961. Het heeft nu een oppervlakte van 188 km² (69,5 vierkante mijl) en is gelegen in de Great Rift valley

Het meer van 40 vierkante kilometer is ondiep omgeven door moerassen, bossen en graslanden. Er zijn enkele rotsachtige ontsluitingen en het grootste bos van Euphorbia in Afrika aan de oostkant. Het meer wordt gevoed door drie hoofdrivieren; de Njoro, de Makalia en de Enderit rivieren, evenals verschillende bronnen en heeft een aantal uitstekende uitzichtpunten met uitzicht op het meer bijvoorbeeld Baboon Cliff en Lion Hill.

Het meer ondersteunt de blauwgroene Cyanophyte Spirulina Platensis, de belangrijkste voedselbron voor de schitterende roze flamingo’s die aan de rand van het meer zich waden. Soms kunnen er tot twee miljoen grotere en kleinere flamingo’s en tienduizenden andere vogels zijn. De voedselomstandigheden veranderen periodiek en het aantal vogels fluctueert soms afhankelijk van de alkaliteit van het water!

Lake Nakuru National Park biedt ook een toevluchtsoord voor enorme aantallen inheemse Afrikaanse dieren, waaronder waterbokken, wrattenzwijnen, impala’s, buffels, Rothschild-giraffen, elanden, bedreigde zwarte neushoorns, witte neushoorns en, af en toe, luipaarden. Een grote kudde nijlpaarden heeft een territorium in het noordelijke deel van het meer, wat zorgt voor interessant bekijken van wild.

Premium accommodaties: Sarova lion hills or Sopa Nakuru Lodge

Basic accommodaties: Nakuru lodge or Flamingo hills camp

Tegen extra kosten Mbweha camp

DAG 4: LAKE NAKURU NATIONALE PARK NAAR NAIROBI

Het ontbijt in het kamp voordat u terugrijden naar Nairobi. Komt u rond het middaguur aan in Nairobi. Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar het strand van Kenia of afzetten bij uw Nairobi hotel.

INBEGREPEN:

 • Vervoer volgens het programma
 • Safari in een Exclusieve privé 4×4 Landkruiser
 • Gids met meer dan acht jaar ervaring
 • Onbeperkt water/Cola/Fanta/Sprite in de safari 4×4
 • Safari checklist
 • Overnachtingen volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigend met ontbijt op de laatste dag
 • Park entrees
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis

NIET INBEGREPEN:

 • Dranken bij de verblijfplaatsen op safari
 • Alle persoonlijke bezittingen
 • Extra optionele activiteiten buiten het programma
 • Fooien
 • Masai dorpje bezoek USD 20 per persoon
 • Balloon Safari USD480 per persoon

PREMIUM KOSTEN

Datum Persoon Vervoer op safari Kosten P/P
1 Juli 2017- 31 Maart 2020 2 4×4 Land Cruiser USD 1616
1 Juli 2017- 31 Maart 2020 4 4×4 Land Cruiser USD 1349
1 July 2017- 31 Maart 2020 6 4×4 Land Cruiser USD 1050

BASIC KOSTEN

DATUM Persoon Vervoer op Safari kosten P/P
1 Juli 2017- 31 Maart 2020 2 4×4 Land Cruiser USD 1480
1 Juli 2017- 31 Maart 2020 4 4×4 Land Cruiser USD 1210
1 Juli 2017- 31 Maart 2020 6 4×4 Land Cruiser USD 915

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

Uw naam (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Uw bericht (verplicht)

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Back To Top