Diani beach is een klein stadje aan de Indische oceaan aan de Keniaanse zuidkust, een ideale plek om uw Keniaanse safari te beginnen of te eindigen en evenzeer te genieten van een strandverblijf. De stad is gezegend met een prachtig wit zandstrand en warm oceaanwater waarin veilig gezwommen en gesnorkeld kan worden.

Op zoek naar safari vanuit Diani?

U kunt de meeste beroemde Keniaanse parken bezoeken vanaf Diani beach. U kunt kiezen voor een bezoek:

Shimba Hills 1 dag safari

Shimba hills National reserve ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Diani beach. Wij raden een bezoek aan Shimba alleen aan voor een dagtocht, want het park is een klein kustregenwoudpark met slecht zicht door de dichte begroeiing. Het hoogtepunt van dit park is een bezoek aan de Sheldrick waterval en het enige park waar je kans hebt om de sabelantilopen te spotten. Lees hier meer over shimba hills national park

2 Dagen Tsavo oost safari

Tsavo east National park vanaf Diani beach dat ongeveer 3 ½ uur rijden is (150 km van Diani beach). Wij raden een bezoek aan Tsavo oost voor één nacht of langer ten zeerste aan, vanwege de tijd die het kost om het park te bereiken en de omvang van het park lees hier meer over Tsavo oost. Eén dag Tsavo oost is mogelijk, maar je besteedt meer tijd aan rijden dan aan het daadwerkelijk spotten van dieren. In Tsavo oost heb je kans om de rode olifanten en big 4 te zien. heb je geen kans om de neushoorns te zien.

3 Dagen Tsavo west en oost safari

Driedaagse safari vanuit Diani beach naar de nationale parken Tsavo east en Tsavo west. Deze parken geven u een grote kans op het spotten van de grote 5 (neushoorn, luipaard, leeuw, olifanten en buffels en veel verschillende vogelsoorten). U bezoekt ook de Mzima bronnen in Tsavo west, waar u een korte natuurwandeling maakt met een gewapende Ranger. Bij de bronnen ziet u krokodillen en nijlpaarden liggen. In een onderwaterkijkkamer krijgt u de kans om verschillende vissoorten te zien. Een deel van de beroemde film Out of Africa is hier opgenomen. Tsavo west is heuvelachtig en bossig.

4 Dagen Tsavo oost, Tsavo west en Amboseli Safari

Vier dagen safari naar Tsavo west National park, Amboseli National park en Tsavo east National park. Voor deze safari vertrekt u van Diani beach naar Tsavo west National park voor een game drive en het spotten van dieren met overnachting in de door u gekozen accommodatie. Van Tsavo west ga je verder naar Amboseli National park met een stop bij de beroemde Shetani lavastroom, de meest recente vulkanische activiteit. Amboseli is beroemd om de grote kuddes olifanten en het magische uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika (5894 meter). Vanuit Amboseli gaat u verder naar Tsavo east National park voor een game drive op de savanne en overnachting in de door u gekozen accommodatie. Voor deze safari kunnen we het zo aanpassen dat een deel ervan per trein reist, waarbij u minder hoeft te rijden omdat een deel van uw reis per trein gaat en sneller gaat.

Vliegende Masai Mara safari vanaf Diani strand

U kunt ervoor kiezen om Masai Mara te bezoeken vanaf Diani beach. Voor gasten die Masai Mara willen bezoeken vanuit Diani is de enige optie te vliegen vanaf Diani/Ukunda airstrip. Diani beach naar Masai Mara National Reserve is ongeveer 850 km en duurt ongeveer 2 uur vliegen in de kleine 18-zits vliegtuigen. Als u liever over de weg gaat, raden wij u aan een safari van 7 nachten te boeken vanuit Diani waarbij u andere parken en Masai Mara bezoekt, dan wordt het mogelijk. Gasten die kiezen voor een vlucht vertrekken om 08.00 uur, de vlucht van 2 uur is zeer interessant omdat u vanuit de lucht verschillende parken ziet, als het niet bewolkt is ziet u rechts de beroemde besneeuwde top van de Kilimanjaro- de hoogste berg van Afrika. Zodra u landt in Masai Mara wordt u opgewacht door een inwonende chauffeur-gids die u naar de door u gekozen accommodatie brengt. Gasten op deze safari hebben een grotere kans op het spotten van de big 5 en andere vogelsoorten. Lees hier meer over deze vliegsafari.

U kunt hier meer lezen over de safari’s vanaf Diani beach en de nationale parken in Kenia.

Diani tours

 1. Mombasa City tour van Diani beach

Tijdens deze excursie bezoeken de gasten de stad Mombasa, de tweede grootste stad van Kenia met een schat aan historische bezienswaardigheden. U bezoekt de olifantentand, het symbool van Mombasa, gebouwd in 1952 ter herinnering aan een bezoek van prinses Margret. De Tusks zijn gelegen aan de Moi avenue. U bezoekt Fort Jesus, een historische site gebouwd door de Portugezen. U zult ook de oude stad en de oude haven bezoeken. Een lokale houtsnijderij is iets wat je nooit mag missen. Op een lokale Keniaanse markt kunt u vergelijken met uw markt thuis. U kunt kiezen voor een hele of halve dag stadsbezoek.

 1. Dhow snorkelen en dolfijnentochten

Deze tour is een volledige dag tour die u meeneemt naar Kisite marine park. Vroege pick-up voor het ontbijt en dan verder naar Shimoni, rijdend door lokale dorpen voordat u de haven van Shimoni bereikt, enkele uren cruise op een traditionele Dhow naar het marine park. Breng enkele uren door met snorkelen en dolfijnen spotten en vaar dan naar een eiland voor de lunch. Na de lunch vaart u terug naar het vasteland en keert u terug naar uw Diani beach hotels. Er zijn verschillende bedrijven die de cruise tour aanbieden, maar wij bevelen Pili pipa dhow tours ten zeerste aan, die deze tour al jaren aanbieden met een onberispelijke dienstverlening. Wij kunnen voor uw familie ook een privé tour organiseren om aan uw wens te voldoen.

 1. Diani Beach glazen boot

Dit is een korte tour van een paar uur die u naar het rif brengt om te snorkelen en voor gasten die niet willen snorkelen kunnen veel zien vanaf de glazen bodem van de boot. Afhankelijk van uw Diani beach hotel wordt u met de boot van uw hotel opgehaald of naar het startpunt gebracht.

 1. Diani fietstocht

U wordt opgehaald bij uw strandhotel en naar het Diani winkelcentrum gebracht, het beginpunt van uw tour. Deze tocht is ideaal voor gasten die wat willen bewegen na weken van heerlijke maaltijden in de strandhotels. U fietst naar een lokale school onder leiding van informatieve gidsen, na het schoolbezoek gaat u verder naar lokale dorpen, stop bij lokale medicijnman die met u informatie deelt over lokale inheemse medicijnen. Ga verder naar een lokale markt voordat u terugfietst naar het beginpunt. Transfer terug naar uw strandhotel.

 1. Diani Dorpstour

U wordt door onze informatieve gids opgehaald van uw strandhotel naar het plaatselijke dorp Ukunda, waar u de kans krijgt om te communiceren met de plaatselijke bevolking. Ervaar de lokale levensstijl van de dorpelingen in verschillende informele nederzettingen van Diani. U wandelt in de smalle wegen tussen de winkels, ziet verschillende winkels en bezoekt een lokale dorpsmarkt voordat u terugkeert naar uw Diani beach hotel.

Diani Beach restaurants

Wanneer u rond Diani beach verblijft, hebt u veel verschillende restaurants en bars die u kunt bezoeken voor uw maaltijden en drankjes. De restaurants hebben vriendelijke prijzen en heerlijke maaltijden.

 • Restaurant Sails 4 ½ sterren van Trip advisor

Sails restaurant is een high-end restaurant in de buurt van Diani beach. Het is in Almanara high end hotel, het prestigieuze hotel is een normale VIP joint bezocht door vele wereldberoemde leiders.

 • Blue Marlin Restaurant met 4 sterren beoordeeld door Trip advisor

Een hoogwaardig restaurant aan het strand van Diani met een uitstekend uitzicht op de oceaan, waardoor u kunt genieten van uw maaltijden en drankjes terwijl u geniet van de zeebries. Het is in Blue marlin hotel. Het is heel normaal dat apen uw restaurant bezoeken als u van uw maaltijden geniet.

 • Nomads strandbar en restaurant 4 ½ ster beoordeeld door Trip advisor

Een prestige bar en restaurant gelegen aan Diani beach omgeven door bush en dicht bij hun boutique hotel Nomads beach hotel. Ze serveren de beste pizza. Residence Monkeys zal u vermaken door te proberen uw maaltijd te stelen. Het witte zandstrand en de blauwe Indische oceaan is een magisch uitzicht. Naast het restaurant vindt u een boekingskantoor waar u terecht kunt met al uw vragen over duiken en kitesurfen.

 • Grottenrestaurant Ali Barbour 4 ½ ster door trip advisor

De dinersetting in dit unieke restaurant is iets wat u zich levenslang zult herinneren. Het restaurant is in een grot met open hemel en omgeven door struikgewas. Het is heel gewoon dat je in de grot eet terwijl je geniet van het duizend sterren uitzicht boven je. Het restaurant kan worden gereserveerd en er is gratis vervoer voor alle gasten van Diani Beach. U kunt uw receptioniste eenvoudig vragen om u te bellen en in te boeken.

 • Havana Restaurant met 4 sterren beoordeeld door trip advisor

Dit restaurant ligt in het Diani Baharini winkelcentrum langs de Diani beach road. Ideaal voor lunch of diner en serveren heerlijke pizza’s uit hun buitenvuurhouten pizzaoven.

 • Tiki Bar en restaurant 4 ½ ster beoordeeld door Trip advisor

Deze bar en restaurant ligt dicht bij het Diani winkelcentrum aan de Diani beach road tegenover de weg naar Ukunda air strip. Het restaurant is eigendom van een Belg die het boven de Europese normen beheert. Voor de beste cocktails en maaltijden bevelen wij hen ten zeerste aan.

 • Afrikaanse pot bar en restaurant 4 sterren door Trip advisor

In het restaurant African Pot kunt u genieten van Keniaanse maaltijden. Het restaurant ligt tegenover restaurant Leonardo aan de weg naar Diani Beach. Als internationale klant die Kenia bezoekt, raden wij een bezoek ten zeerste aan, zodat u het Keniaanse eten kunt proeven. U kunt Pilau (gekruide rijst en vlees) of chapati’s proberen.

 • Leonardo’s Bar en restaurant Diani beach met 4 sterren beoordeeld door Trip advisor.

Dit restaurant is eigendom van lokale bewoners die oorspronkelijk uit Italië komen en serveert de beste pizza’s in een romantische omgeving. Ze hebben ook goede cocktails.

 • Bermann Bar en restaurant

Een lokale nieuwe bar en restaurant gelegen aan het Ukunda Diani strand. Een goed restaurant voor lokale maaltijden en drankjes. Beste plek om internationale wedstrijden te kijken.

Het is verbazingwekkend gemakkelijk om deze restaurants te bezoeken als u in de buurt van Diani Beach verblijft. U kunt ervoor kiezen een Taxi te nemen vanaf uw hotel of naar de ingang van uw strandhotel te lopen en bij de Diani beach road een Tuk Tuk te nemen (maximaal 3 personen per Tuk tuk) en de chauffeur, die goed Engels spreekt, te vragen u naar het restaurant van uw keuze te brengen.

In het restaurant hoeft de Tuk Tuk chauffeur niet te wachten, u kunt gemakkelijk een andere krijgen om u terug te brengen naar uw hotel.