skip to Main Content

Desert to beach safari

Deze safari neemt u mee naar de beste droom parken in Kenia. De safari begint in Nairobi en brengt u bij de evenaar daarna over naar het noordelijk halfrond naar het nationale reservaat Samburu die semi-droog is. Dit programma kan eindigen met een strand verlenging of afzetten bij Nairobi Hotel of luchthaven.

Safari hoogtepunten

 • Nationaal reservaat Samburu
 • Nationaal park Lake Nakuru
 • Nationaal reservaat Maasai Mara
 • Kans op grote 5
 • Verscheidenheid aan vogels
 • Afrikaanse dieren in het wild
 • Boot-Tocht

DAG 1: NAIROBI NAAR SAMBURU NATIONALE RESERVE

U zult vroeg in de ochtend worden opgehaald bij Nairobi Hotel of Luchthaven om vervolgens Noord-Oost te rijden naar Samburu Nationale reserve.

Wat te verwachten op de weg.

U hebt een korte stop bij de evenaar overgang bij Nanyuki. Als het weer goed is, op dit punt, kunt u ook het berg Mt.Kenya 5199 m – De hoogste berg van Kenia zien. Wij gaan verder naar het noorden door commerciële bloemenplantages en tarweplantages, wij rijden door een van de landbouwend gebied van Kenia! we op tijd zullen arriveren voor de lunch in uw gekozen accommodatie . Na de lunch is er een moment van rust tot 15.30 uur, waarna we op avond safari zullen gaan.

Mogelijk dieren in Samburu nationale reservaat

U zult de kans krijgen om giraffes, beisa’s, generoeken, Somaliaanse struisvogels en grévyzebra’s te zien. Samburu wild reservaat is de thuisbasis van verschillende vogelsoorten. Het diner en de overnachting zullen plaats vinden in uw gekozen accommodatie.

Premium Accommodatie:

Ashnil Samburu Camp

Tegen extra betaling Samburu Elephant Bedroom Camp

DAG 2: SAMBURU NATIONALE RESERVE

Tea of koffie drinken. We zullen de hele dag spenderen in Samburu Wild Reservaat met ochtend en middag wild safari’s. Het diner en de overnachting zal plaats vinden in uw gekozen accommodatie.

Samburu Nationale reservaat Kenia

Het reservaat van 165 vierkante kilometer is rijk aan dieren in het wild met roem voor overvloed in zeldzame noordelijke specialistische soorten zoals de Grevy Zebra, Somalische Struisvogel, Reticulated Giraffe, Gerenuk en de Beisa Oryx (ook wel Samburu Special genoemd). Het reservaat is ook populair met minimaal 900 olifanten. Bekende roofdieren zoals de leeuw, luipaard en jachtluipaard zijn een belangrijke attractie in deze park (Kamunyak de Miracle leeuwin die heeft een kind van Oryx geadopteerd is een inwoner van het reservaat). het spotten van wilde honden zijn ook een veel voorkomende attractie voor dit unieke beschermde gebied.

Vogels in samburu park

Het vogelleven is overvloedig met meer dan 450 soorten geregistreerd. Vogels van het dorre noordelijke bushland worden aangevuld met een aantal rivierbossen. Kleine Torenvalk en de Taita-valk zijn soorten die wereldwijd worden beschermd en beiden wonen in het reservaat. Vijf soorten gecategoriseerd als kwetsbaar hebben geregistreerd in het reservaat. Dit zijn Afrikaanse heidelibel, grote zilverreiger, witkopgier, martial eagle en de geselnavelpoot. Kritisch bedreigde diersoort onder CITES – Pannenkoekschildpad (malacochersus tornieri) is te vinden in het reservaat.

DAG 3: SAMBURU NAAR OLPEJETA

We zullen vroeg ontbijten en daarna op wildsafari gaan richting uitgang. Hierna zullen we Samburu verlaten en vertrekken richting Ol Pejeta waar we op tijd voor de lunch zullen arriveren. We zullen inchecken bij het luxe accommodatie.

Chimpanzee in Olpejeta

Ol Pejeta is het enige asiel voor herstel van de chimpansees in Kenia. De omgeving staat ook bekend als een voortplanting gebied voor de zwarte neushoorns. Later zullen we terugkeren voor het diner en een overnachting in het accommodatie.

het Sanctuary is nu de thuisbasis van 35 chimpansees, verdeeld in twee grote groepen. Deze groepen leven in enorme natuurlijke omheiningen gescheiden door de rivier Ewaso Nyiro. De chimpansees hebben voertijden ingesteld; het beste tijd voor bezoekers om ze te zien vanaf speciale uitkijkplatform of vanaf de chimpansee wandeling. In het bezoekerscentrum van de chimpansee kunt u meer te weten komen over de individuele chimpansee en ook adopteren – Ol Pejeta stichting helpen om ervoor te zorgen dat ze de rest van hun leven in vrede en veiligheid leven.

Olpejeta Neushooren reservaat

Hetzelfde Sanctuary heeft een noordelijke witte neushoorns – de enige over op de planeet die Najin en Fatu gedoopt zijn – de laatste noordelijke witte neushoorns die in de wereld zijn overgebleven en die in 2009 vanuit Tsjechië naar Kenia zijn overgebracht en in het noorden van 700 hectare leven witte neushoorn behuizing. De behuizing is twee keer per dag geopend voor bezoekers, om 08:30 en 16:00 uur – waar u de noordelijke blanken kunt ontmoeten en meer kunt leren over hun geschiedenis, wat er nodig is om hen te beschermen en wat Ol Pejeta doet om dit te redden.

Premium Accommodation:

Serena Sweetwaters

 

OL PEJETA NAAR LAKE NAKURU NATIONALE PARK

We zullen erg vroeg ontbijten en vertrekken richting Lake Nakuru National Park via Thomson’s Waterval. Hierna zullen we naar de lodge rijden en hier inchecken en lunchen. De middag safari zal ons naar het meer brengen waar we flamingo’s en pelicanen zullen zien. Daarnaast zullen we witte/zwarte neushoorns, giraffes en waterbokken zien. Het bos naast het meer trekt een grote variëteit aan vogels. Het diner en de overnachting zullen plaats vinden in

Lake Nakuru Nationale park

Lake Nakuru National Park werd opgericht in 1961. Het heeft nu een oppervlakte van 188 km² (69,5 vierkante mijl) en is gelegen in de Great Rift valley

Het meer van 40 vierkante kilometer is ondiep omgeven door moerassen, bossen en graslanden. Er zijn enkele rotsachtige ontsluitingen en het grootste bos van Euphorbia in Afrika aan de oostkant. Het meer wordt gevoed door drie hoofdrivieren; de Njoro, de Makalia en de Enderit rivieren, evenals verschillende bronnen en heeft een aantal uitstekende uitzichtpunten met uitzicht op het meer bijvoorbeeld Baboon Cliff en Lion Hill.

Het meer ondersteunt de blauwgroene Cyanophyte Spirulina Platensis, de belangrijkste voedselbron voor de schitterende roze flamingo’s die aan de rand van het meer zich waden. Soms kunnen er tot twee miljoen grotere en kleinere flamingo’s en tienduizenden andere vogels zijn. De voedselomstandigheden veranderen periodiek en het aantal vogels fluctueert soms afhankelijk van de alkaliteit van het water!

Mogelijk dieren in Lake Nakuru nationale park

Lake Nakuru National Park biedt ook een toevluchtsoord voor enorme aantallen inheemse Afrikaanse dieren, waaronder waterbokken, wrattenzwijnen, impala’s, buffels, Rothschild-giraffen, elanden, bedreigde zwarte neushoorns, witte neushoorns en, af en toe, luipaarden. Een grote kudde nijlpaarden heeft een territorium in het noordelijke deel van het meer, wat zorgt voor interessant bekijken van wild.

Premium accommodaties:

Sarova lion hills or Sopa Nakuru Lodge

Basic accommodaties:

Nakuru lodge or Flamingo hills camp

Tegen extra betaling Mbweha camp

DAG 5: LAKE NAKURU NATIONALE PARK NAAR MASAI MARA RESERVE

Ontbijt bij het accommodatie. Game drive richting uitgang het park verlaten voor het rit naar Masai Mara

Great Riftvallei

Wij hebben een korte tussenstop in het vloer van de Great Rift Valley. Deze prachtige vallei is te zien vanaf de maan! De Rift Valley begint in Noord-Syrië en steekt uiteindelijk de Dode Zee en de Rode Zee over naar Ethiopië, dat helemaal tot Mozambique loopt en ongeveer 4820 km aflegt.

Mt. Longonot

Als je op de vloer van de vallei rijdt, zie je Mt. Longonot 2600m -een uitgestorven vulkaan op de bodem van de Rift! Vanaf dit punt kunnen wij op zoek gaan naar enkele gezellen-soorten, zebra’s en giraffen terwijl ze rondzwerven in de acacia drepanolobiumstruiken, ook bekend als de ”Whistling acacia”! Je volgende stop is voor het tanken in Narok – de laatste stad voordat wij naar het Mara-ecosysteem gaan.

wij komen op tijd voor de lunch. Check-in in uw gekozen accommodatie – hoog op de hellingen van de Oloololo-helling met een ongeëvenaard uitzicht op de Mara-vlaktes onder of accommodatie bij het Mara rivier ! Na de lunch is het tijd om te ontspannen van de rit voordat wij aan uw eerste safari in het reservaat beginnen tot zonsondergang.

Mogelijk dieren in Msai mara

Dieren die wij kunnen spotten; The Big Five; Leeuw, olifant, neushoorn, buffel en de luipaard. Andere grote zoogdieren in het ecosysteem zijn kuddes wildebeesten, zebra’s, gazellen, impala’s, masai giraffen en andere soorten Afrikaanse dieren in het wild. Bij zonsondergang terug rijden voor het diner en overnachting in uw gekozen accommodatie

Premium accommodaties:

Mara serena lodge or Ashnil mara or Keekorok lodge

Basic accommodaties:

Kilima camp or Figtree lodge or ‘Sentrim Mara or Osero lodge

Tegen extra kosten Sentinel camp or Neptune Mara Rianta luxury camp.

DAG 6: MASAI MARA NATIONALE RESERVE

Vroeg ontbijt daarna We zullen de hele dag op safari gaan in het reservaat waar we de wilde dieren zullen spotten met een lunch pakket.

Masai Mara hippo pool

Deze gamedrive neemt u naar de meest interessante delen van het reservaat, waaronder hippo pool in de Mara-rivier.

Masai Mara roofdieren

U hebt kans om de superroofdieren te spotten; families van leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena, even als hun prooi! Als wij een beetje geluk hebben, kunnen wij zien aan het jagen. Wij gaan picknicken in het reservaat voordat wij verder gaan met gamedrive tot laat in de namiddag komen wij terug naar uw accommodatie om te Dineren en overnachten.

Masai Mara Nationale reservaat.

Masai Mara is een Masai-woord dat ‘gespot’ betekent, dit komt omdat als ueen panoramisch foto maakt, u een massa eindeloze Savannah-graslanden ziet die worden gespot door karige struiken van crouton-dichotomieën! Het reservaat is toevallig de noordelijke voortzetting van het Serengeti nationale park van Tanzania, van waaruit de dieren vrij rondlopen op zoek naar groenere weiden.

Groot trek

Elk jaar tussen juli en oktober vindt het groot dieren trek – de gnoes-migratie plaats in dit reservaat. Gedurende deze tijd komen bijna 2 miljoen gnoes, gevolgd door ongeveer een half miljoen zebra’s en ongeveer 250.000 gazellen aan in het reservaat, waar ze het Mara rivier vol krokodillen oversteken waar krokodillen vaak liggen te wachten om erop te springen! het lijkt echt op een lopende buffet voor de leeuwen en krokodillen

DAG 7:MASAI MARA NATIONALE RESERVE NAAR LAKE NAIVASHA

Vroeg ontbijt in het accommodatie voor Het park te verlaten en vertrekken we naar Lake Naivasha. Lunch in uw gekozen accommodatie.  Relaxen voor het boottocht Laat namiddag gaan wij op de boottocht.

Boattocht en Cresent island wandel safari

In 1,5 uur zullen we de geweldige nijlpaarden, ijsvogels, visarenden, pelicanen en veel meer vogels spotten. U kunt naar het geluid van de visarend luisteren en het brullen van de nijlpaarden horen die in het meer leven. Wij gaan op een lopende safari op het crecent eiland Een deel van de film ‘Out of Africa’ is hier opgenomen! Op het eiland zullen wij een wandelsafari brengen die u dicht bij giraffen, zebra’s en verschillende soorten gazellen en antilopen brengt. Na de wandelsafari varen wij terug daarna rijden wij terug voor het Diner en overnachting in uw gekozen accommodatie

Premium accommodaties:

Sopa lodge

Basic accommodaties:

Crescent camp

DAG 8: LAKE NAIVASHA NAAR AMBOSELI NATIONALE PARK

Vroeg ontbijt in het accommodatie daarna het rit naar Amboseli nationale park via Nairobi. Tussen stop in Emali voor het Nairobi Mombasa highway te verlaten en rijden richting KIlimanjaro. We zullen lunchen in uw gekozen accommodatie in Amboseli Na de lunch relaxen tot 15.30 uur totdat we op avond safari gaan.

Kilimanjaro

Het park is de beste plek in Afrika om dichtbij loslopende olifanten te komen. Het park bied een spectaculair uitzicht over de Kilimanjaro (5894m) . Amboseli bestaat uit 390.26 Km2 drassig gebied waarbij dit uitzicht, de grote hordes olifanten, de Big Four en de observatie heuvel de belangrijkste attracties zijn. De observatie heuvel biedt een uitzicht over het hele park waarbij vele wilde diersoorten te zien zijn, namelijk: olifanten, buffels, nijlpaarden, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, giraffes, zebra’s, leeuwen, krokodillen, klipdassen, Dik-diks, kleine koedoes, meer dan 600 soorten vogels en een variëteit van water vogels zoals pelicanen en Egyptische ganzen.

Amboseli Nationale park

Amboseli is een Maasai-woord voor ‘zout stof’. Dit komt omdat tijdens het droge seizoen het Amboseli-meer opdroogt en wanneer het waait, het stof smaakt zoutig! Het Amboseli nationale park, met een oppervlakte van ongeveer 390sq. km moerassig gebied heeft de grootste kuddes olifanten terwijl ze zwerven tussen de moerassen en de voet van de hoogste berg van Afrika-Kilimanjaro (5894m)! Andere attracties zijn het Amboseli-meer, de Observation Hill -die een panoramisch uitzicht biedt op het betere deel van dit park met uitzicht op het moeras van Enkongo Narok met zijn groep nijlpaarden en kuddes olifanten! Voor de fervente vogelliefhebbers stelt dit moeras niet teleur met zijn productieve avifauna.

Rond 18.30 uur keren we terug naar accommodatie voor het diner en een overnachting.

Premium accommodaties:

Oltukai lodge or Amboseli serena lodge

Basic accommodaties:

Kibo safari camp, ‘Sentrim Amboseli or Kilima safari camp

Tegen extra betaling kleinschalig luxe  Satao Elerai Camp or Tawi Lodge

DAG 9: AMBOSELI NATIONALE PARK NAAR TAITA HILLS SANCTUARY/LUMO

Voor het ontbijt gaan we op vroege wild safari. Na het ontbijt zullen we ongeveer 3 uur rijden naar Taita Hills. we zullen arriveren voor de lunch.

Taita hills

Na de lunch zullen we op wild safari gaan in Taita Hills gelegen aan de voet van Taitahills en Lumo Community Wildlife Sanctuary. Dit ligt in het hart van het ecosysteem van Tsavo, omringd door Tsavo East en West. Het bevat Lake Jipe en de Taita Game Sanctuary

Het bestaat uit drie groepen ranches (Lualenyi, Mramba en Oza), die allemaal hebben gekozen om hun natuurlijke hulpbronnen te bundelen voor de instandhouding van dit unieke gebied. Het gebied is een goede doorgang voor de dieren van Tsavo East en West, een oude olifant migratie route en een belangrijk voortplantings gebied voor leeuwen. Het is de thuisbasis van diverse wilde dieren, spectaculaire landschappen en de Taita bewoners. De niet zo bekende Lumo Community Wildlife Sanctuary (Gemeenschap voor het opvangen van wilde dieren) is gesitueerd tussen de Taita Hills Sanctuary en West Tsavo, maar 50 km vanaf Voi langs de Taveta weg. De drie groepen ranches kwamen samen om de Lumo Community Wildlife Sanctuary te vormen als een manier om de natuurlijke hulpbronnen in het gebied te gebruiken.

Door het investeren van de verdiensten aan touristische activiteiten speelt de gemeenschap een belangrijke rol in het onderhouden van de biodiversiteit van het gebied door de stroperij tegen te gaan en bewustzijn te creëren voor de wilde dieren. Het toevluchtsoord is een initiatief om de armoede onder de bevolking tegen te gaan en de wilde dieren te beschermen.

Mogelijk dieren in Taita hills

Tijdens de safari krijgt u de kans om leeuwen, luipaarden, cheeta’s, tijgerkatten, civetkatten, grootoorvos, buffels, giraffes, olifanten, bavianen, waterbokken, antelopes, elanden, gazelles, zebra’s, mangoestes, Dik-diks, stekelvarkens, aardwolven, gestreepte en gestipte hyena’s en 600 vogelsoorten. (Optionele avond wildsafari USD 20p/p) We zullen vertrekken naar Sarova Salt Lick Lodge voor het diner en een overnachting.

Premium accommodations:

Saltlick lodge

Basic accommodation:

Lions bluff

DAG 10: TAITA HILLS SANCTUARY/LUMO NAAR MOMBASA OF DIANI STRAND

Ochtend wildsafari in Taita Hills voor het ontbijt. Na het ontbijt rijden naar Beach Hotel.

INBEGREPEN:

 • Vervoer volgens het programma
 • Safari in een exclusieve privé 4×4 Landkruiser
 • Gids met meer dan acht jaar ervaring
 • Onbeperkt water/Cola/Fanta/Sprite in de safari 4×4
 • Safari checklist
 • Overnachtingen volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigend met ontbijt op de laatste dag
 • Park entrees
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis

NIET INBEGREPEN:

 • Dranken in de lodges en in de kampen op safari
 • Alle persoonlijke bezittingen
 • Extra optionele activiteiten naast het programma.
 • Fooien
DatePersonsMode of transportPrice P/P
1 July 2020- 31 March 202124×4 Land CruiserUSD 3550
1 July 2020- 31 March 202144×4 Land CruiserUSD 2955
1 July 2020- 31 March 202164×4 Land CruiserUSD 2775

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top