skip to Main Content

Cheetah Safari Kenia

Deze Kenia safari kunnen vanuit Mombasa strand Malindi strand Watamu strand Kilifi strand Tiwi strand Diani strand of Galu strandhotel beginne en eindigt bij Nairobi stadshotel of Jomo Kenyatta International Airport.

Tijdens deze safari bezoekt u Tsavo East nationaale park,taita hills, Amboseli, Lake Naivasha Nakuru en het Mara Nationaal reservaat. De kans om de big five te zien tussen andere reptielen en verschillende vogelsoorten is groot.

Safari Hoogtepunten

 

DAG 1: DIANI/MOMBASA STRAND NAAR TSAVO EAST

8 Daagse safari vanuit Mombasa of Diani of Bamburi strand of Nairobi in 4×4 Land cruiser

Vroeg in de ochtend zullen we vertrekken vanaf uw Beach Hotel en vertrekken naar Tsavo East Nationale park. Het park is ongeveer 110km vanuit Mombasa stad.

Wat u ziet langs de weg

U rijdt door de stad Mombasa, de tweede grootste stad in Kenia na de hoofdstad Nairobi. De stad is rijk aan geschiedenis en is een van de oudste steden in Oost-Afrika. u verlaat de drukke stad en sluit u aan bij de snelweg Mombasa-Nairobi langs vele swahili, Taita en Masai dorpen rijden voordat wij bij het park aankomt.  We zullen even pauze houden voordat we het park betreden.

Mogelijk dieren te spotten in Tsavo east

We zullen op eerste safari gaan in Tsavo East waarbij we rode olifanten, leeuwen, cheeta’s, Masai giraffes, koedoes etc zullen spotten waarna we zullen lunchen in Ashnil Aruba lodge. Na de lunch gaan we op middag safari in Tsavo East. Rond 18.30 uur gaan we terug naar lodge voor het diner en een overnachting.

Premium accommodaties:

Ashinil Aruba Lodge

Basic accommodaties:

Voi wildlife lodge or  Voi safari lodge

Tegen extra betaling Satao Camp

DAG 2: TSAVO EAST NAAR TAITA HILLS SANCTUARY/LUMO

Tea of koffie drinken daarna voor het ontbijt gaan we op ochtend safari. Na het ontbijt nogmaals een wild safari voordat we zullen vertrekken naar Taita Hills. Zodra u het park uit bent, rijden wij ongeveer 1 uur naar de ingang van het Taita heuvels-Sanctuary – Een rit die u adembenemend uitzicht op de Taita-heuvels aan de horizon brengt. wij komen aan bij de Saltlick-lodge. Na de lunch namiddag gamedrive in het Taita hills sanctary, gelegen aan de voet van de heuvels van Taita en Lumo Community Wildlife Sanctuary.

Mogelijk dieren te spotten in Taita hills

Beide liggen in het hart van het Tsavo-ecosysteem, bestaande uit Tsavo East, West en het Taita Game Sanctuary waarbij we verschillende soorten dieren zullen spotten, zoals buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen, Masai giraffes, zebra’s, gnoes, impala’s, waterbokken, gazelles, kleine koedoes, Dik-diks en andere kleine dieren, inclusief een grote diversiteit aan vogels.

Het Taita hills en Lumo reservaat.

Het gebied is een vitale natuurcorridor voor de dieren van Tsavo East en West, een oude olifantenmigratieroute en een belangrijke broedplaats voor leeuwen. Het is de thuisbasis van overvloedige en gevarieerde diersoorten, spectaculaire landschappen, en geniet van het rijke culturele erfgoed van de Taita-mensen. Drie groep ranches samengevoegd om de Lumo Community Wildlife Sanctuary te vormen als een manier om natuurlijke hulpbronnen op hun land te gebruiken.

Door de inkomsten uit toeristische activiteiten te investeren, speelt de gemeenschap een integrale rol bij het behoud van de biodiversiteit van het gebied door stroperij en de handel in bos vlees te bestrijden en het bewustzijn van de onschatbare dieren in het wild te vergroten. Het heiligdom is een model van hoe de lokale bevolking op een duurzame manier profiteert van de unie van instandhouding en ondernemerschap om armoede te helpen verlichten en de natuur te behouden voor de toekomstige generaties.

Rond 18.15 uur keren we terug naar de accommodatie voor het diner een overnachting. Optioneel avond safari als het donker is tussen 1915uur tot 2000uur

Premium accommodatie : Sarova Saltlick lodge

Basic accommodatie: Lion Bluff

DAG 3: TAITA HILLS SANCTUARY NAAR AMBOSELI NATIONALE PARK

Vroeg ontbijt daarna game drive maken richting uitgang. Het rit naar Amboseli nationale park.  We zullen lunchen in uw gekozen accommodatie in amboseli
Na de lunch relaxen tot 15.30 uur totdat we op avond safari gaan.

Het park is de beste plek in Afrika om dichtbij loslopende olifanten te komen. Het park bied een spectaculair uitzicht over de Kilimanjaro (5894m) . Amboseli bestaat uit 390.26 Km2 drassig gebied waarbij dit uitzicht, de grote hordes olifanten, de Big Four en de observatie heuvel de belangrijkste attracties zijn. De observatie heuvel biedt een uitzicht over het hele park waarbij vele wilde diersoorten te zien zijn, namelijk: olifanten, buffels, nijlpaarden, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, giraffes, zebra’s, leeuwen, krokodillen, klipdassen, Dik-diks, kleine koedoes, meer dan 600 soorten vogels en een variëteit van water vogels zoals pelicanen en Egyptische ganzen.

Amboseli Nationaal Park

Amboseli is een Maasai-woord voor ‘zout stof’. Dit komt omdat tijdens het droge seizoen het Amboseli-meer opdroogt en wanneer het waait, het stof smaakt zoutig! Het Amboseli nationale park, met een oppervlakte van ongeveer 390sq. km moerassig gebied heeft de grootste kuddes olifanten terwijl ze zwerven tussen de moerassen en de voet van de hoogste berg van Afrika-Kilimanjaro (5894m)! Andere attracties zijn het Amboseli-meer, de Observation Hill -die een panoramisch uitzicht biedt op het betere deel van dit park met uitzicht op het moeras van Enkongo Narok met zijn groep nijlpaarden en kuddes olifanten! Voor de fervente vogelliefhebbers stelt dit moeras niet teleur met zijn productieve avifauna.

Rond 18.30 uur keren we terug naar accommodatie voor het diner en een overnachting.

Premium accommodaties:

Oltukai lodge or Amboseli serena lodge

Basic accommodaties:

Sentrim Amboseli or Kilima safari camp

Tegen extra betaling kleinschalig luxe  Satao Elerai Camp or Tawi Lodge

DAG 4: AMBOSELI NATIONALE PARK NAAR LAKE NAIVASHA

Heel vroeg ontbijt daarna game drive maken richting uitgang waarbij we de prachtige met sneeuw bedekte Kilimanjaro berg zullen bewonderen (hoogste berg in Afrika).  Het park verlaten en vertrekken we naar Lake Naivasha via Nairobi.

U gaat even stoppen bij het great Riftvalley view point.  Lunch in uw gekozen accommodatie.

Boottocht Naivasha

Relaxen voor het boottocht Laat namiddag gaan wij op de boottocht. In 1,5 uur zullen we de geweldige nijlpaarden, ijsvogels, visarenden, pelicanen en veel meer vogels spotten. U kunt naar het geluid van de visarend luisteren en het brullen van de nijlpaarden horen die in het meer leven.

Wij gaan op een lopende safari op het crecent eiland Een deel van de film ‘Out of Africa’ is hier opgenomen! Op het eiland zullen wij een wandelsafari brengen die u dicht bij giraffen, zebra’s en verschillende soorten gazellen en antilopen brengt. Na de wandelsafari varen wij terug daarna rijden wij terug voor het Diner en overnachting in uw gekozen accommodatie

Premium accommodaties:

Sopa lodge

Basic accommodaties:

Crescent camp

DAG 5: LAKE NAIVASHA NAAR LAKE NAKURU NATIONALE PARK

Na het ontbijt vertrekken we vanaf Lake Naivasha naar Lake Nakuru. Game drive maken in het park voor de lunch. Na de lunch namiddag game drive in Lake Nakuru. Het park bevat grote ecologische diversiteit met flamingo’s (grote en kleine) en andere watervogels. Het ecosysteem bevat ongeveer 56 soorten zoogdieren inclusief de witte neushoorn, buffels en 450 vogelsoorten. Rond 18.30 uur zullen we terugkeren naar uw gekozen accommodatie voor het diner en een overnachting.

Lake Nakuru Nationaal park

Lake Nakuru National Park werd opgericht in 1961. Het heeft nu een oppervlakte van 188 km² (69,5 vierkante mijl) en is gelegen in de Great Rift valley

Het meer van 40 vierkante kilometer is ondiep omgeven door moerassen, bossen en graslanden. Er zijn enkele rotsachtige ontsluitingen en het grootste bos van Euphorbia in Afrika aan de oostkant. Het meer wordt gevoed door drie hoofdrivieren; de Njoro, de Makalia en de Enderit rivieren, evenals verschillende bronnen en heeft een aantal uitstekende uitzichtpunten met uitzicht op het meer bijvoorbeeld Baboon Cliff en Lion Hill.

Het meer ondersteunt de blauwgroene Cyanophyte Spirulina Platensis, de belangrijkste voedselbron voor de schitterende roze flamingo’s die aan de rand van het meer zich waden. Soms kunnen er tot twee miljoen grotere en kleinere flamingo’s en tienduizenden andere vogels zijn. De voedselomstandigheden veranderen periodiek en het aantal vogels fluctueert soms afhankelijk van de alkaliteit van het water!

Lake Nakuru National Park biedt ook een toevluchtsoord voor enorme aantallen inheemse Afrikaanse dieren, waaronder waterbokken, wrattenzwijnen, impala’s, buffels, Rothschild-giraffen, elanden, bedreigde zwarte neushoorns, witte neushoorns en, af en toe, luipaarden. Een grote kudde nijlpaarden heeft een territorium in het noordelijke deel van het meer, wat zorgt voor interessant bekijken van wild.

Premium accommodaties:

Sarova lion hills or Sopa Nakuru Lodge

Basic accommodaties:

Nakuru lodge or Flamingo hills camp

Tegen extra kosten Mbweha camp

DAG 6: LAKE NAKURU NAAR MASAI MARA NATIONALE RESERVE

Ontbijt bij het accommodatie. Game drive richting uitgang het park verlaten voor het rit naar Masai Mara

Het Great Rift vallei

Wij hebben een korte tussenstop in het vloer van de Great Rift Valley. Deze prachtige vallei is te zien vanaf de maan! De Rift Valley begint in Noord-Syrië en steekt uiteindelijk de Dode Zee en de Rode Zee over naar Ethiopië, dat helemaal tot Mozambique loopt en ongeveer 4820 km aflegt. Als je op de vloer van de vallei rijdt, zie je Mt. Longonot 2600m -een uitgestorven vulkaan op de bodem van de Rift! Vanaf dit punt kunnen wij op zoek gaan naar enkele gezellen-soorten, zebra’s en giraffen terwijl ze rondzwerven in de acacia drepanolobiumstruiken, ook bekend als de ”Whistling acacia”! Je volgende stop is voor het tanken in Narok – de laatste stad voordat wij naar het Mara-ecosysteem gaan.

wij komen op tijd voor de lunch. Check-in in uw gekozen accommodatie – hoog op de hellingen van de Oloololo-helling met een ongeëvenaard uitzicht op de Mara-vlaktes onder of accommodatie bij het Mara rivier ! Na de lunch is het tijd om te ontspannen van de rit voordat wij aan uw eerste safari in het reservaat beginnen tot zonsondergang.

Mogelijk Masai Mara dieren

Dieren die wij kunnen spotten; The Big Five; Leeuw, olifant, neushoorn, buffel en de luipaard. Andere grote zoogdieren in het ecosysteem zijn kuddes wildebeesten, zebra’s, gazellen, impala’s, masai giraffen en andere soorten Afrikaanse dieren in het wild. Bij zonsondergang terug rijden voor het diner en overnachting in uw gekozen accommodatie

Premium accommodaties:

Mara serena lodge or Ashnil mara or Keekorok lodge

Basic accommodaties:

Kilima camp or Figtree lodge or ‘Sentrim Mara or Osero lodge

Tegen extra kosten Sentinel camp or Neptune Mara Rianta luxury camp.

DAG 7: MASAI MARA NATIONALE RESERVE

Vroeg ontbijt daarna We zullen de hele dag op safari gaan in het reservaat waar we de wilde dieren zullen spotten met een lunch pakket.Deze gamedrive neemt u naar de meest interessante delen van het reservaat, waaronder hippo pool in de Mara-rivier. U hebt kans om de superroofdieren te spotten; families van leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena, even als hun prooi! Als wij een beetje geluk hebben, kunnen wij zien aan het jagen. Wij gaan picknicken in het reservaat voordat wij verder gaan met gamedrive tot laat in de namiddag komen wij terug naar uw accommodatie om te Dineren en overnachten.

Masai Mara Reservaat

Masai Mara is een Masai-woord dat ‘gespot’ betekent, dit komt omdat als ueen panoramisch foto maakt, u een massa eindeloze Savannah-graslanden ziet die worden gespot door karige struiken van crouton-dichotomieën! Het reservaat is toevallig de noordelijke voortzetting van het Serengeti nationale park van Tanzania, van waaruit de dieren vrij rondlopen op zoek naar groenere weiden. Elk jaar tussen juli en oktober vindt het groot dieren trek – de gnoes-migratie plaats in dit reservaat. Gedurende deze tijd komen bijna 2 miljoen gnoes, gevolgd door ongeveer een half miljoen zebra’s en ongeveer 250.000 gazellen aan in het reservaat, waar ze het Mara rivier vol krokodillen oversteken waar krokodillen vaak liggen te wachten om erop te springen! het lijkt echt op een lopende buffet voor de leeuwen en krokodillen

DAG 8: MASAI MARA NATIONALE RESERVE NAAR NAIROBI

Vroeg ontbijt in het accommodatie voor het park te verlaten en terug rijden naar Nairobi. U gaat rond 1430uur terug in Nairobi zijn.

Ibegrepen:

 • Vervoer volgens het programma
 • Safari in privé safari 4×4 Land cruiser
 • Gids met voldoende ervaring
 • Water, Cola, Fanta, Sprite in het 4×4
 • Safari checklist
 • Overnachtingen volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigen met het ontbijt op de laatste dag
 • Park entrees
 • Boottocht in Naivasha
 • Wandelsafari bij Crecent eiland
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis

Niet inbegrepen:

 • Fooien
 • Dranken in de accommodaties op safari
 • Alle persoonlijke bezittingen
 • Extra optionele activiteiten naast het programma.
 • Ballon safari USD 480 per persoon
 • Masai Dorpje bezoek USD 20 per persoon
 • Nacht safari USD 20 per persoon
PREMIUM KOSTEN VOOR 8 DAAGSE SAFARI KENIA (MARA GROTE TREK PERIODE)
DatumPersoonVervoer op safariKosten P/P
1 Juli 2021- 31 Oktober 202124×4 Land CruiserUSD 2930
1 Juli 2021- 31 Oktober 202144×4 Land CruiserUSD 2447
1 Juli 2021- 31 Oktober 202164×4 Land CruiserUSD 2285
BASIC KOSTEN VOOR 8 DAAGSE SAFARI KENIA (MARA GROTE TREK PERIOD)
DatumReizigers in 4×4vervoerkosten P/P
1 Juli 2021- 31 Oktober 202124×4 Land CruiserUSD 2441
1 Juli 2021- 31 Oktober 202144×4 Land CruiserUSD 1955
1 Juli 2021- 31 Oktober 202164×4 Land CruiserUSD 1795

 

  PREMIUM KOSTEN VOOR 8 DAAGSE SAFARI   

DatumReizigers in 4×4Safari Vervoerkosten P/P
1 November 2021-31 Maart 202224×4 Land CruiserUSD 2511
1 November 2021-31 Maart 202244×4 Land CruiserUSD 2020
1 November 2021-31 Maart 202264×4 Land CruiserUSD 1870

 

 BASIC KOSTEN VOOR 7 DAAGSE SAFARI

DatumReizigers in 4×4safari VervoerKosten P/P
1 November 2021- 31 March 202224×4 Land CruiserUSD 2330
1 November 2021- 31 March 202244×4 Land CruiserUSD 1825
1 November 2021- 31 March 202264×4 Land CruiserUSD 1660

 

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top