skip to Main Content

Amboseli Nationaal Park is een van de meest populaire parken in Kenia met prachtig uitzicht over het berg Kilimanjaro (5894m) -De hoogste berg van Afrika (in Tanzania). Het park is gelegen rondom een observatie heuvel, wat een geweldig uitzicht geeft over de onderliggende vlaktes. De Maasai gemeenschap leven rond het park en naast hun vee is het park het thuisfront van meer dan 50 soorten zoogdieren en 400 vogelsoorten.

Amboseli nationaal safari park trekt bezoekers vooral aan door de vele kuddes olifanten. Het park is ook het thuisfront van roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Een natuurlijk moeras, gevoed door de smeltende sneeuw van de Kilimanjaro, wordt bewoond door grote aantallen nijlpaarden en krokodillen. De grootte van het nationale park is 390,26 kmĀ²

Amboseli Safari Kenya

Amboseli is waar Cyntia Moss haar Elephant Research Project uitvoert. Het park kan erg stoffig en droog zijn. Er zijn niet veel bomen te vinden, maar de open vlaktes zorgen ervoor dat het spotten van dieren gemakkelijk is.

Ook al is het landschap droog, heeft de aarde een prachtige rode kleur. De observatie heuvel is dichtbij de moerassen in het park en is een perfecte picnic plek, terwijl u luistert naar het geluid van de nijlparen in het gras beneden.

Het park is te bereiken via de weg vanaf Nairobi (5 uur) of een dagelijkse vlucht vanaf Nairobi’s Wilson luchthaven. Toegang vanaf Mombasa is vooral via Tsavo West Nationaal Park via de Kimana (Olkelunyiet) poort.

AMBOSELI NATIONALE PARK ACCOMMODATIES

TORTILIS CAMP

TAWI LODGE

SENTRIM AMBOSELI CAMP

SATAO ELERAI LUXURY CAMP

OL-TUKAI SAFARI LODGE

KILIMA AMBOSELI SAFARI CAMP

Back To Top