skip to Main Content

Amboseli Nationaal park

Amboseli Nationaal Park is een van de meest populaire parken in Kenia met prachtig uitzicht over het berg Kilimanjaro (5894m) -De hoogste berg van Afrika (in Tanzania). Het Wordt Amboseli is een Maasai woord die betekent zoutig stof. Het park is gelegen rondom een observatie heuvel, wat een geweldig uitzicht geeft over de onderliggende vlaktes. De Maasai gemeenschap leven rond het park en naast hun vee is het park het thuisfront van meer dan 50 soorten zoogdieren en 400 vogelsoorten. Wij hebben veel verschillinde safari mogelijheden.

Het Kilimjaro

De berg ligt op de grens van Kenia en Tanzania, het is de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Als u plan is om het kilimanjaro berg te klimmen dan dat kan alleen vanuit Tanzania. Voor de meerderheid die het uitstekende uitzicht op de berg wil hebben tijdens gamedrives naast de wilde dieren of vanuit uw restaurant tijdens het ontbijt, wordt u geadviseerd het park Amboseli te bezoeken.

Amboseli is waar Cyntia Moss haar Elephant Research Project uitvoert. Het park kan erg stoffig en droog zijn. Er zijn niet veel bomen te vinden, maar de open vlaktes zorgen ervoor dat het spotten van dieren gemakkelijk is.

Ook al is het landschap droog, heeft de aarde een prachtige rode kleur.

De Observatie Heuvel

De observatie heuvel is dichtbij de moerassen in het park en is een perfecte picnic plek, terwijl u luistert naar het geluid van de nijlparen in het gras beneden. Bij het observatie hill mag u buiten het auto lopen om het heuvel te klimmen.

Het Maasai Dorpjes

Aan het park grenzen authentieke Maasai-dorpen. Masai is een stam die zowel in Kenia als in Tanzania voorkomt en waarvan bekend is dat ze hun cultuur behouden en samenleven met wilde dieren. Tijdens uw safari kunt u ervoor kiezen om met uw chauffeursgids af te spreken om een Maasai-dorp te bezoeken, zodat u er meer over te weten kunt komen.

HOE KOMT U NAAR AMBOSELI NATIONAL PARK?

  1. Met de auto: Gasten hebben toegang tot het park vanuit Nairobi of Mombasa. Vanuit Nairobi duurt het ongeveer 4 uur. Vanuit Mombasa raden we ten zeerste aan om te combineren met Tsavo west, waar Amboseli toegankelijk is via Tsavo West National Park via Kimana (Olkelunyiet) Gate. De rit van Mombasa rechtstreeks naar Amboseli duurt ongeveer 9 uur, waardoor het een erg lange en vermoeiende rit is. Voor de weg safari vanuit Mombasa raden we 3 nachten pole pole kilimanjaro-safari aan, die ook vanuit Nairobi kan beginnen.
  2. Dagelijkse lijnvluchten: We hebben dagelijkse vluchten vanuit Wilson Airport naar Amboseli National Park. Nairobi naar Amboseli National Park duurt ongeveer 45 minuten per vlucht. Gasten van onze Keniaanse strandhotels kunnen er ook voor kiezen om ongeveer 1 uur en 30 minuten van Diani Beach of Mombasa naar Amboseli National Park te vliegen. Deze vluchten brengt u rechtsreeks naar het park
  3. Met de trein: u kunt ervoor kiezen om Amboseli met de trein te bezoeken. Kenia heeft een nieuwe trein die u van Mombasa of Nairobi naar Emali kan brengen. Vanuit Emali halen we u op in onze 4×4 voor ongeveer 1 uur en 30 minuten rijden naar Amboseli National Park.

Amboseli National park attracties

Het park is ook het thuisfront van roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Een natuurlijk moeras, gevoed door de smeltende sneeuw van de Kilimanjaro, wordt bewoond door grote aantallen nijlpaarden en krokodillen. De grootte van het nationale park is 390,26 kmĀ². U mag veel meer Amboseli nationale park lezenĀ 

AMBOSELI NATIONALE PARK ACCOMMODATIES

TORTILIS CAMP

TAWI LODGE

SENTRIM AMBOSELI CAMP

SATAO ELERAI LUXURY CAMP

OL-TUKAI SAFARI LODGE

KILIMA AMBOSELI SAFARI CAMP

AMBOSELI SERENA SAFARI LODGE

Back To Top