skip to Main Content

Amani Safari

“Amani” is een Swahili-woord dat vrede betekent. Deze safari begint op Jomo Kenyatta International luchthaven en eindigt in Nairobi, Mombasa, Malindi of Watamu aan het strand. Tijdens deze vijfdaagse safari bezoekt u Aberdare, Samburu Nationale Park en Meru Nationale Park. U kunt in Nairobi of vliegen naar het strand.

 • Abardare Nationaal Park
 • Groot kans on Neushoren te spotten
 • Tree Top hotel
 • Tsavo East Nationaal Park
 • Rood Olifanten
 • Dieren spotten

DAG1: NAIROBI NAAR ABERDARE NATIONALE PARK

Deze programma kan beginnen op de luchthaven of vanuit de stad Hotels. U wordt heel vroeg opgehaald na het ontbijt en Ongeveer 2 uur rijden naar Aberdare nationale park. Lunch in De ark lodge. Na de lunch namiddag relaxen met dieren bekijken die water komen drinken bij het drinkplaats.

Aberdare Nationale park

Aberdare National Park is een hooggelegen nationaal park dat is gemaakt om de hellingen en heidevelden van het Aberdare- gebergte te beschermen. Het park is een perfecte locatie voor liefhebbers van topografie en voor het bekijken van de dieren en vogels van Kenia.
De topografie varieert van hoogveen, heuvels en pieken tot inheems bos, ravijnen, beekjes en watervallen. Vanwege de grote hoogte is het park erg regenachtig en mistig, met wegen die onbegaanbaar worden tijdens het natte seizoen.

Kenya wildlife service in Aberdare

De Kenya Wildlife Service en Rhino Ark, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de bescherming van het gebied en de natuur, runnen Aberdare National Park. Aberdare is de thuisbasis van de op een na grootste kudde bedreigde zwarte neushoorns.
Diner en overnachting plaatsneemt in het Gekozen accommodatie

Mogelijk accommodaties

Ark lodge of Tree top hotel

DAG2: ABERDARE NATIONALE PARK NAAR SAMBURU

Het vroeg ontbijt in uw accommodatie.  Na het ontbijt het rit naar Samburu Nationale Reserve. lunch in Ashnil Samburu safari kamp – gelegen aan de oevers van de rivier Ewaso Nyiro! Na de lunch vertrek je voor je eerste gamedrive in dit prachtige wildreservaat. U hebt groot kans om veel dieren te spotten zoals;

Mogelijk dieren in Samburu Nationale reservaat

kuddes olifanten terwijl ze zwerven of baden in de wateren van de Ewaso Nyiro! Andere grote zoogdieren zijn onder andere kuddes buffels, gazellen, impala’s, Elands, Beisa oryxen. Je zult ook met een beetje geluk de kans krijgen om super prooidieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, jakhalzen te zien! In de avond rijden we terug naar het kamp voor het diner en overnachting in het Ashnil Samburu safarikamp.

DAG 3: SAMBURU NATIONALE PARK

Thee of koffie drinken. Heel vroege ochtend gamedrive in het park voor het ontbijt.  Het Ontbijt in het kamp. Na het ontbijt ontspan in uw accommodatie tot de lunch. Na de lunch heb je je middag gamedrive in het wildreservaat tot zonsondergang. Diner en overnachting in Ashnil Samburu-kamp.

Samburu Nationale reservaat.

Het 165 km² grote reservaat is rijk aan dieren in het wild met roem voor overvloed in zeldzame noordelijke specialistische soorten zoals de Grevy Zebra, Somalische Struisvogel, Reticulated Giraffe, Gerenuk en de Beisa Oryx (ook wel Samburu Special genoemd). Het reservaat is ook populair bij minimaal 900 olifanten. Grote roofdieren zoals de leeuw, luipaard en jachtluipaard zijn een belangrijke attractie (Kamunyak de Miracle leeuwin die een baby Oryx heeft geadopteerd is een inwoner van het reservaat). Waarnemingen van wilde honden zijn ook een veel voorkomende attractie voor dit unieke beschermde gebied.

Samburu vogels

Het vogelleven is overvloedig met meer dan 450 soorten geregistreerd in het park. Vogels van het dorre noordelijke bushland worden aangevuld met verschillende rivierbossen. Kleine Torenvalk en de Taita-valk zijn soorten die wereldwijd worden beschermd en beiden gebruiken het reservaat. Vijf soorten gecategoriseerd als kwetsbaar hebben geregistreerd in het reservaat. Dit zijn Afrikaanse heidelibel, grote zilverreiger, witkopgier, martial eagle en de geelsnavelpoot. Kritisch bedreigde diersoort onder CITES – Pannenkoekschildpand (malacochersus tornieri) is te vinden in het reservaat.

DAG 4: SAMBURU NATIONALE RESERVE NAAR MERU NATIONALE PARK

Het ontbijt in het kamp. Vertreken wij naar Meru Nationale Park met een gamedrive onderweg. Kom op tijd aan voor de lunch. Lunch dan relaxen in uw lodge of kamp tot 1600 uur namiddag safari tot rond 1815uur.

Het Meru Nationale park

Meru National Park is wild en mooi. Het is een bijzonder mooi gebied van Kenia, verspreid over de evenaar en in tweeën gedeeld door 13 rivieren en talloze bergstromen. Het heeft een gevarieerd landschap van bossen op 1.036 m hoogte op de hellingen van het Nyambeni-gebergte, ten noordoosten van Mt. Kenia, tot wijd open vlaktes met meanderende rivieroevers bezaaid met doempalmen.

Dieren in Meru Nationale park

U hebt groot kans om deze dieren te spotten: leeuw, olifant, cheetah, luipaard zwarte neushoorn, zebra, gazelle, oryx en enkele zeldzamere antilopen, Kleine Kudu en duiker, ook de meest voorkomende Dik Dik, een van de kleinste antilopen van Afrika. Grote leeuwen zijn te zien en enkele van de grootste kuddes buffels in Kenia. De rivieren zijn rijk aan nijlpaarden en krokodillen, vissen op barbus en meerval is toegestaan ​​op campings en langs de rivier de Tana. In het midden van de jaren tachtig leed het park onder stroperij, maar door KWS bewapende natuurveiligheidspatrouilles hebben de stropers verdreven en de olifantenpopulatie heeft zich gestabiliseerd met zich vestigende kuddes.

Mogelijk Vogels te spotten in Meru Nationale park

Meer dan 300 soorten vogels zijn geregistreerd, waaronder: Rood halsvalk, Heuglies grovere, bruine rugspecht, sunbirds Peter’s Finfoot, bewoond door de rivieren Murera en Ura; Pel’s visuil, ijsvogels, rollers, bijeneters, spreeuwen en wevers
Keer terug rond 1800 uur voor diner en overnachting in ikweta Safari Camp.

DAG 5: MERU NATIONALE PARK NAAR NAIROBI HOTEL

Het ontbijt in het kamp voordat u terugrijden naar Nairobi. Komt u rond het middaguur aan in Nairobi. Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar het strand van Kenia of afzetten bij uw Nairobi hotel.

Inbegrepen:

 • Retour transfers volgens het programma.
 • Safari in een privé-safari 4×4 Landkruiser.
 • Chauffeursgids met meer dan acht jaar ervaring.
 • Onbeperkt water / cola / fanta / sprite in de safari 4×4.
 • Safari-checklist.
 • Overnachting volgens het programma.
 • Alle maaltijden op safari beginnend met lunch eindigend met lunch Laatste dag.
 • Park entree kosten.
 • Overheidsbelastingen.
 • Wifi.

Niet Inbegrepen:

 • Fooien
 • Drankjes in de lodges en kampen op safari
 • Alle persoonlijke uitrusting
 • Extra optionele activiteiten volgens het programma.
 • Bezoek aan Masai Dorpje USD15 per persoon
DatumAantal mensenVervoerKosten P/P
1 Juli 2020- 31 Mart 202124×4 Land CruiserUSD 1825
1 Juli 2020- 31 Mart 202144×4 Land CruiserUSD 1444
1 Juli 2020- 31 Mart 202164×4 Land CruiserUSD 1322

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top