Aberdare National Park heeft zeldzame bongo’s, reusachtige boszwijnen en zwarte neushoorns zijn slechts enkele van de zoogdiersoorten.

Luister goed naar de geluiden van de hoefdieren, zoals een knorrende buffel of een klikkende eland, want deze resonanties wijzen op de aanwezigheid van luipaarden, hyena’s en andere jagers.

Bosbewoners

Tot de bosbewoners behoren colobus-, vervet- en Sykes-apen, maar ook olifanten, suni, rode duiker, om maar een paar soorten te noemen.

Waar u apen vindt, ziet u misschien ook een kroonarend die over de Aberdare hooglanden uitkijkt naar een maaltijd voor primaten, en het hoge geluid dat door de bomen galmt, kan een zilverwanghoornvogel zijn.

Aberdare vogels

In het Aberdare Park zijn meer dan 250 vogelsoorten geïdentificeerd. Zonnevogels zijn de meest overheersende soorten, en misschien trekt een spetterend geel en zwart tussen de bladeren uw aandacht voor een goudgevleugelde zonnevogel.

Bleke haviken, sperwers, Kaapse arenden en Mackinder’s uilen en andere goed gecamoufleerde soorten zijn misschien moeilijker te vinden tijdens een kort verblijf, maar het zien van een van deze jagende roofvogels is een hoogtepunt van een wonderlijke vogelreis door Kenia.

Wildlife

De salient is een olifantenmigratiecorridor met dichte bossen en een overvloed aan wild, zoals bush pig, dik-dik, bushbuck, rietbok en andere foerageerders. Dit is slechts een kleine greep uit de wildlife ervaringen die u kunt opdoen in het Aberdare National Park, gelegen in de Great Rift Valley regio van de Aberdare Mountains.

Het park

Het park beslaat naar schatting 767 vierkante kilometer, en de hoogte varieert van 1829 meter tot 4001 meter. Dichte bossen en heidevelden bedekken het grootste deel van het gebied, samen met graslanden, en deze worden scherp doorsneden door rivieren die door diepe ravijnen stromen en via schitterende watervallen naar beneden storten.

Het unieke terrein kan te voet, per voertuig en zelfs te paard worden doorkruist in de privé-conservancy rond de Aberdare hooglanden, en u zult zeker voldoen aan al uw wensen voor een avontuurlijke vakantie in Oost-Afrika.

Wandelen

Wandelen en ontspannende wandelingen zijn mogelijkheden om de delicate flora, insecten, amfibieën en kleinere zoogdieren te ontdekken, terwijl safari’s te paard in het privé-conservaat van de Aberdare Country Club de romantiek van een safari-ervaring in landelijke stijl aanwakkeren. Als u de grootste verscheidenheid aan habitats wilt zien.

Wereldse heidevelden

Grote kuddes olifanten en buffels lopen tussen elanden, impala’s, zebra’s en andere vlaktedieren, en de altijd waakzame roofdieren zijn dichtbij, maar goed verstopt, zoals serval katten die in de heidegebieden voorkomen. Misschien wilt u ook de buitenaardse heidevelden van Ol Donyo Le Satima bezoeken, de op twee na hoogste van Kenia.

ABERDARE NATIONAL PARK ACCOMMODATIES

HET ARK

HET ARK Het luxe hotel Ark ligt in het hart van Aberdare nationaal park Kenia. De Ark kijkt uit over een verlichte waterpoel en een zoutpoel die een groot aantal wilde dieren aantrekt. De ark is ontworpen met vier uitzichtdekken van waaruit talrijke balkons en lounges prachtige uitkijkpunten bieden voor het bekijken van wild. Op […]

TREETOPS HOTELS

TREETOPS HOTELS Treetops hotel ligt in het Aberdare nationaal park Kenia 180 km ten noordwesten van de hoofdstad van Kenia Nairobi. De Lodge heeft een grote drinkplaats in het Aberdare nationaal park. De lodge bevat 48 kamers en de sanitaire voorzieningen worden gedeeld tussen de kamers. Het hotel heeft ook een goed uitzicht op de […]

error: Content is protected !!