skip to Main Content

Aberdare National Park heeft zeldzame bongo’s, gigantische bosvarkens en zwarte neushoorns en veel meer zoogdiersoorten.

Luister goed naar de geluiden van de hoefdieren, zoals een grommende buffel of een klikkende eland, want deze resonanties duiden op de aanwezigheid van luipaarden, hyena’s en andere jagers.

Bosbewoners

Bosbewoners zijn onder meer colobus, vervet en Sykes-apen, evenals olifanten, suni, rode duiker, om maar een paar van de soorten te noemen.

Waar je apen vindt, kun je ook een gekroonde adelaar zien die uitkijkt over de hooglanden van Aberdare voor een primatenmaaltijd, en de hoge geluiden die door de bomen weerklinken, kunnen een zilverwangige neushoornvogel zijn.

Aberdare vogels

In het park Aberdare zijn meer dan 250 vogelsoorten geïdentificeerd. Sunbirds zijn de meest overheersende soort, en misschien zal een scheutje fel geel en zwart tussen de bladeren je aandacht vestigen op een sunbird met gouden vleugels.

Bleke zingende haviken, sperwers, Kaapse adelaar en Mackinder’s uilen en andere goed gecamoufleerde soorten zijn misschien moeilijker te vinden tijdens een kort verblijf, maar het zien van een van deze jagende roofvogels is een hoogtepunt van een wonderbaarlijke vogelobservatietocht door Kenia.


dieren in het wild

De meest opvallende is een olifantenmigratiecorridor van dichte bossen en een overvloed aan dieren in het wild, zoals bosvarken, dikdik, bosbok, rietbok en andere verzamelaars. Dit is slechts een kleine greep uit de natuurbelevenissen die je zult hebben in Aberdare National Park, gelegen in de Great Rift Valley-regio van de Aberdare Mountains.

Het park

Het park beslaat naar schatting 767 vierkante kilometer (296 vierkante mijl), en de hoogtes variëren van 1829 meter (6000 voet) tot 4001 meter (13126 voet). Dichte bossen en heidevelden bedekken het grootste deel van het gebied, samen met graslanden, en deze worden scherp ingesneden door rivieren die door diepe ravijnen stromen en naar beneden stromen naar glorieuze watervallen.

Het unieke terrein kan te voet, met een voertuig en zelfs te paard worden bevaren in het privéreservaat rond de hooglanden van Aberdare, en u zult zeker aan al uw wensen voldoen voor een avontuurlijke vakantie in Oost-Afrika.

Hiking

Wandelen en ontspannende wandelingen zijn verkennende opties om de delicate flora, insecten, amfibieën en kleinere zoogdieren te ontdekken, terwijl paardrijsafari’s in het privéreservaat van de Aberdare Country Club de romantiek van een safari-ervaring in landelijke stijl doen ontbranden. Als u de grootste verscheidenheid aan habitats wilt zien.

Wereldse heidevelden

Grote kuddes olifanten en buffels lopen tussen elanden, impala’s, zebra’s en andere vlaktedieren, en de altijd oplettende roofdieren zijn dichtbij, maar goed verborgen, zoals servalkatten die in de heidevelden worden gevonden. Misschien wilt u ook een bezoek brengen aan de buitenaardse heidevelden van Ol Donyo Le Satima, de op twee na hoogste van Kenia.

ABERDARE NATIONAAL PARK ACCOMMODATIES

TREETOPS HOTELS

THE ARK

Back To Top