skip to Main Content

Tsavo To Mara Trails Safari

Deze safari begint kan bij Jomo Kenyatta International Airport, Mombasa of Nairobi Hotel beginnen en eindigt in Nairobi. Tijdens deze zevendaagse safari naar Tsavo, Amboseli, Lake Naivasha, Masai Mara, Lake Nakuru Nationale park hebt u groot kans of veel verschillende soorten van dieren en vogels te spotten

Dag 1: Van Nairobi naar Tsavo west

We vertrekken vroeg in de ochtend om 06.30 uur na een vroeg ontbijt of een ingepakt ontbijt naar Tsavo West. De rit zal ongeveer 4,5 uur duren. We zullen op wild safari gaan in Tsavo West. In dit gebied vindt je veel open vlaktes, graslanden, de savannah en berg kliffen die in het noorden overgaan in de Ngulia Heuvels. Stijle kliffen met hoge pieken bezitten het landschap. Wanneer je het park bezoekt in het regen seizoen tref je een groene oasis aan. We zullen lunchen in de lodge voordat we op avond safari zullen gaan waarbij we de Mzima springs bezoeken, de water bron van de stad Mombasa. Bij Mzima springs krijgt u de kans om nijlpaarden en krokodillen te zien. Voor een beter zicht is er een speciale onderwater kamer. Rond 18.30 uur keren we terug naar de lodge voor het diner en een overnachting in de accommodatie.

Premium accommodaties: Kilaguni serena lodge or Severin safari camp
Basic accommodaties: Ngulia lodge or Rhino valley lodge

Dag 2: Van Tsavo west naar Amboseli

Na een vroeg ontbijt gaan we op wildsafari naar Amboseli; een rit van ongeveer 2 uur. We zullen lunchen in de accommodatie. Na de lunch is er een moment van rust tot 15.30 uur waarna we op wildsafari gaan. Het park is de beste plek in Afrika om dichtbij loslopende olifanten te komen. Het park bied een spectaculair uitzicht over de Kilimanjaro. Amboseli bestaat uit 390.26 Km2 drassig gebied waarbij dit uitzicht, de grote hordes olifanten, de Big Four en de observatie heuvel de belangrijkste attracties zijn. De observatie heuvel biedt een uitzicht over het hele park waarbij vele wilde diersoorten te zien zijn, namelijk: olifanten, buffels, nijlpaarden, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, neushoorns, giraffes, zebra’s, leeuwen, krokodillen, klipdassen, Dik-diks, kleine koedoes, meer dan 600 soorten vogels en een variëteit van water vogels zoals pelicanen en Egyptische ganzen. Rond 18.30 uur keren we terug naar de lodge voor het diner en een overnaching.

Amboseli is een Maasai-woord voor ‘zout stof’. Dit komt omdat tijdens het droge seizoen het Amboseli-meer opdroogt en wanneer het waait, het stof smaakt zoutig! Het Amboseli nationale park, met een oppervlakte van ongeveer 390sq. km moerassig gebied heeft de grootste kuddes olifanten terwijl ze zwerven tussen de moerassen en de voet van de hoogste berg van Afrika-Kilimanjaro (5894m)! Andere attracties zijn het Amboseli-meer, de Observation Hill -die een panoramisch uitzicht biedt op het betere deel van dit park met uitzicht op het moeras van Enkongo Narok met zijn groep nijlpaarden en kuddes olifanten! Voor de fervente vogelliefhebbers stelt dit moeras niet teleur met zijn productieve avifauna.

Premium accommodaties: Oltukai lodge or Amboseli serena lodge
Basic accommodaties: ‘Sentrim Amboseli or Kilima safari camp

Dag 3: Van Amboseli naar Naivasha.

Na een vroeg ontbijt zullen we uitchecken en op wild safari gaan in Amboseli voordat we het park verlaten en ongeveer 5,5 uur reizen naar Naivasha. U zult lunchen in uw accommodatie. Na de lunch nemen we even rust voordat we een boot tour maken op Lake Naivasha. Tijdens de boot tour maken we een lopende tocht bij het Crescent Island. Dit eiland is gelegen bij Lake Naivasha Kenia in the Great Rift Valley. Het is een van de mooiste parken in Kenia, wat vaak wordt gezien als Naivasha’s grootste geheim. Het is privé, veilig en wordt alleen bezocht in het bijzijn van een gids. Omringd door water is het alleen te bereiken met een boot van East of West. Er leven meer dieren per akker dan in elk ander Keniaans park en er zijn al vele filmploegen op het eiland geweest om de kuddes gnoes, waterbokken, zebra’s en gazelles te filmen. Het verblijf is niet omringd door een hek omdat dat het natuurlijke leven zou verstoren. De nijlpaarden rusten in het water overdag en giraffes die er zijn geboren keren terug naar deze plek om te bevallen; soms zie je drie generaties bij elkaar. De hyena’s jagen ‘s nachts en de pythons worden vaak gezien met een prooi. Groepen buffels komen en gaan. Rond 18.30 uur keren we terug naar de lodge voor het diner en een overnachting.

Premium accommodaties: Sopa Lodge

Basic accommodaties:  Crescent camp

Tegen extra betaling  Kiboko camp

Dag 4: Van Naivasha naar Masai Mara

We zullen na het ontbijt vertrekken naar Masai Mara (tocht van 4 uur) waar we op tijd zullen arriveren voor de lunch. Om 15.45 uur zullen we op wildsafari gaan in het bekende Masai Mara Wild Reservaat waar ongeveer 95 soorten zoogdieren, amfibieën en reptielen en ongeveer 400 vogelsoorten leven. Nergens in Afrika zijn er meer wilde dieren aanwezig, waardoor een bezoeker de big five (buffel, olifant, luipaard, leeuw en nijlpaard) nooit zal missen. Andere wilde dieren die je kunt spotten op safari zijn cheeta’s, gazelles, impala’s, Topi’s, gnoes, giraffes, antilopes en grootoorvossen. Rond 18.30 uur keren we terug naar de accommodatie voor het diner en een overnachting.

Premium accommodaties: Mara serena lodge or Ashnil mara or Keekorok lodge

Basic accommodaties:Kilama camp or Figtree lodge or Osero lodge

with a little supplement Sentinel camp or Neptune Mara Rianta luxury camp.

Dag 5: Masai Mara nationaal reservaat

We zullen op ochtend safari gaan voor het ontbijt. Na het ontbijt nogmaals een wildsafari en daarna een lunch. Na de lunch is er een moment van rust voordat we op middag safari gaan om 15.30 uur. Rond 18.30 uur keren we terug naar de accommodatie voor het diner en een overnachting.

Masai Mara is een Masai-woord dat ‘gespot’ betekent, dit komt omdat als ueen panoramisch foto maakt, u een massa eindeloze Savannah-graslanden ziet die worden gespot door karige struiken van crouton-dichotomieën! Het reservaat is toevallig de noordelijke voortzetting van het Serengeti nationale park van Tanzania, van waaruit de dieren vrij rondlopen op zoek naar groenere weiden. Elk jaar tussen juli en oktober vindt het groot dieren trek – de gnoes-migratie plaats in dit reservaat. Gedurende deze tijd komen bijna 2 miljoen gnoes, gevolgd door ongeveer een half miljoen zebra’s en ongeveer 250.000 gazellen aan in het reservaat, waar ze het Mara rivier vol krokodillen oversteken waar krokodillen vaak liggen te wachten om erop te springen! het lijkt echt op een lopende buffet voor de leeuwen en krokodillen

 

Dag 6: van Masai Mara naar Lake Nakuru National Park

Na een vroeg ontbijt zullen we uitchecken en op wildsafari gaan richting Lake Nakuru National Park waar we ‘s middags zullen arriveren voor de lunch in de accommodatie. Om 15.30 uur gaan we op middag safari waarbij we honderden flamingo’s en andere vogels zullen zien. Lake Nakuru neemt ongeveer een derde van het park in. Het water in het meer voedt de planten en is een grote voedselbron voor de flamingo’s. Naast de vele vogelsoorten is het park ook het thuisfront voor kuddes buffels, waterbokken, impala’s, giraffes en luipaarden. Een gedeelte van het park is nu afgeschermd als neushoorn verblijf wat Nakuru het beste park in Kenia maakt om deze dieren te spotten. Om 18.30 uur zullen we teruggaan naar de safari lodge of het safari kamp.

Lake Nakuru National Park werd opgericht in 1961. Het heeft nu een oppervlakte van 188 km² (69,5 vierkante mijl) en is gelegen in de Great Rift valley

Het meer van 40 vierkante kilometer is ondiep omgeven door moerassen, bossen en graslanden. Er zijn enkele rotsachtige ontsluitingen en het grootste bos van Euphorbia in Afrika aan de oostkant. Het meer wordt gevoed door drie hoofdrivieren; de Njoro, de Makalia en de Enderit rivieren, evenals verschillende bronnen en heeft een aantal uitstekende uitzichtpunten met uitzicht op het meer bijvoorbeeld Baboon Cliff en Lion Hill.

Het meer ondersteunt de blauwgroene Cyanophyte Spirulina Platensis, de belangrijkste voedselbron voor de schitterende roze flamingo’s die aan de rand van het meer zich waden. Soms kunnen er tot twee miljoen grotere en kleinere flamingo’s en tienduizenden andere vogels zijn. De voedselomstandigheden veranderen periodiek en het aantal vogels fluctueert soms afhankelijk van de alkaliteit van het water!

Lake Nakuru National Park biedt ook een toevluchtsoord voor enorme aantallen inheemse Afrikaanse dieren, waaronder waterbokken, wrattenzwijnen, impala’s, buffels, Rothschild-giraffen, elanden, bedreigde zwarte neushoorns, witte neushoorns en, af en toe, luipaarden. Een grote kudde nijlpaarden heeft een territorium in het noordelijke deel van het meer, wat zorgt voor interessant bekijken van wild.

Dag 7: van Lake Nakuru naar Nairobi

Na het ontbijt gaan we op laatste wildsafari waarna we zullen vertrekken vanaf Lake Nakuru om terug te gaan naar Nairobi.

INBEGREPEN:

 • Vervoer volgens het programma
 • Safari in een privé safari busje / jeep
 • Gids met meer dan acht jaar ervaring
 • Onbeperkt water/cola/fanta/sprite in de safari minibus of 4×4
 • Safari checklist
 • Overnachtingen volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigend met ontbijt op de laatste dag
 • Park entrees
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis
 • WiFi

NIET INBEGREPEN:

 • Fooien
 • Dranken in de lodges en in de kampen op safari
 • Alle persoonlijke bezittingen
 • Extra optionele activiteiten naast het programma.
 • Ballon safari
 • De stad Masai

PREMIUM COST

Datum Persoons Vervoer op safari Kosten P/P
1 Juli 2020- 31 Maart 2022 2 4×4 Land Cruiser USD 2685
1 Juli 2020- 31 Maart 2022 4 4×4 Land Cruiser USD 2190
1 Juli 2020- 31 Maart 2022 6 4×4 Land Cruiser USD 2034

BASIC COST

Datum Persoons Vervoer op safari Kosten P/P
1 Juli 2020- 31 Maart 2022 2 4×4 Land Cruiser USD 2457
1 Juli 2020- 31 Maart 2022 4 4×4 Land Cruiser USD 1962
1 Juli 2020- 31 Maart 2022 6 4×4 Land Cruiser USD 1806

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top