skip to Main Content

Kifaru Mara Safari

Kifaru is een Swahili-woord dat “neushoorn” betekent. Deze safari begint bij een Nairobi Hotel of de internationale luchthaven Jomo Kenyatta en eindigd bij het Diani / Mombasa / Watamu / Malindi strand hotel. Tijdens deze vijfdaagse safari die Masai Mara Nationale Reserve, Amboseli Nationale Park en Tsavo East Nationale Park bezoekt, hebben gasten grote kans om de Big Five te ontdekken- Leeuw, olifanten, neushoorn, luipaard en “buffels” . Bij Tsavo East krijgt u de kans om de bekende rode olifanten te spotten.

DAG 1: NAIROBI HOTEL NAAR MASAI MARA NATIONALE RESERVE

U word heel vroeg om 0800uur opgehaald bij olesereni. Vervolgens rijdt u naar het vliegveld voor uw vlucht om 1000uur naar het Masai Mara wildreservaat. De vlucht is een ervaring op zichzelf, verschillinde parken uit de lucht zien, duurt 45 minuten naar het Masai Mara dus rond 11 uur bent u op uw bestemming. Bij aankomst begint de Safari meteen je land tussen de giraffen en buffels. Vanaf het vliegveld rijdt u naar het kilima Mara kamp.

Aangekomen in uw accommodatie is er tijd om te ontspannen en word er een lunch verzorgt. Vervolgens vertrekken we weer rond 1530uur voor een safari in de avond op zoek naar Wild. Op safari in de Masai Mara staat bijna garant voor het spotten van de Big Five: Leeuwen, Olifanten, Luipaarden, Buffels en Neushoren en veel meer soorten. Een enorme vlakte, Groen heuvels, acaciabossen en veel rivieren welke het leefgebied vormen van het grootste concentratie wild in Kenia. Rond18:30 keert u weer terug naar het kamp en word er een maaltijd geserveerd. Overnacht u in uw gekozen accomodatie.

Premium Accommodaties: Mara Serena Lodge or Ashnil Mara Camp or Keekorok Lodge

Basic Accommodaties: Kilima Camp or Figtree Lodge or Osero Camp

Tegen extra betaling Sentinel Camp or Neptune Mara Rianta Luxury Camp

DAG 2: MASAI MARA NATIONALE RESERVE

voor het ontbijt gaan we op vroege wild safari. Na het ontbijt gaan we nogmaals op safari in een gedeelde open 4×4. Na de lunch houden we siësta voordat we op middag safari gaan om 1600 uur. Van juli tot oktober zijn er miljoenen gnoes en zebra’s te zien die hun weg heen en terug maken over de Mara rivier tijdens hun jaarlijkse trek. De Mara staat ook bekend om de leeuwen, in het bijzonder de grote mannetjes met hun zwarte manen. U zult veel olifanten zien, meestal in grote kuddes, en daarnaast ook luipaarden, cheeta’s en neushoorns. Alle leden van de Big Five zijn aanwezig . U zult zeker de Afrikaanse buffel zien. We zullen terugkeren naar het accommodatie voor het diner en een overnachting.

Masai Mara is een Masai-woord dat ‘gespot’ betekent, dit komt omdat als ueen panoramisch foto maakt, u een massa eindeloze Savannah-graslanden ziet die worden gespot door karige struiken van crouton-dichotomieën! Het reservaat is toevallig de noordelijke voortzetting van het Serengeti nationale park van Tanzania, van waaruit de dieren vrij rondlopen op zoek naar groenere weiden. Elk jaar tussen juli en oktober vindt het groot dieren trek – de gnoes-migratie plaats in dit reservaat. Gedurende deze tijd komen bijna 2 miljoen gnoes, gevolgd door ongeveer een half miljoen zebra’s en ongeveer 250.000 gazellen aan in het reservaat, waar ze het Mara rivier vol krokodillen oversteken waar krokodillen vaak liggen te wachten om erop te springen! het lijkt echt op een lopende buffet voor de leeuwen en krokodillen

DAG 3: MASAI MARA NAAR AMBOSELI NATIONALE PARK

Vroeg in het ochtend, word een game drive gedaan. U komt terug in het uw accommodatie voor het ontbijt. Lunch in de Lodge. Daarna wordt u naar de landingsbaan gebracht voor uw vlucht om 1300uur naar de Amboseli Airstrip waar u aankomt rond 1500uur na een vlucht van 1 uur.  Namiddag game drive maken in Amboseli tot rond 1830uur. Rijden naar uw accommodatie

Het park is de beste plek in Afrika om dichtbij loslopende olifanten te komen. Het park bied een spectaculair uitzicht over de Kilimanjaro (5894m) . Amboseli bestaat uit 390.26 Km2 drassig gebied waarbij dit uitzicht, de grote hordes olifanten, de Big Four en de observatie heuvel de belangrijkste attracties zijn. De observatie heuvel biedt een uitzicht over het hele park waarbij vele wilde diersoorten te zien zijn, namelijk: olifanten, buffels, nijlpaarden, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, giraffes, zebra’s, leeuwen, krokodillen, klipdassen, Dik-diks, kleine koedoes, meer dan 600 soorten vogels en een variëteit van water vogels zoals pelicanen en Egyptische ganzen.

Amboseli is een Maasai-woord voor ‘zout stof’. Dit komt omdat tijdens het droge seizoen het Amboseli-meer opdroogt en wanneer het waait, het stof smaakt zoutig! Het Amboseli nationale park, met een oppervlakte van ongeveer 390sq. km moerassig gebied heeft de grootste kuddes olifanten terwijl ze zwerven tussen de moerassen en de voet van de hoogste berg van Afrika-Kilimanjaro (5894m)! Andere attracties zijn het Amboseli-meer, de Observation Hill -die een panoramisch uitzicht biedt op het betere deel van dit park met uitzicht op het moeras van Enkongo Narok met zijn groep nijlpaarden en kuddes olifanten! Voor de fervente vogelliefhebbers stelt dit moeras niet teleur met zijn productieve avifauna.

Rond 18.30 uur keren we terug naar accommodatie voor het diner en een overnachting.

Premium accommodaties: Oltukai lodge or Amboseli serena lodge

Basic accommodaties: Sentrim Amboseli or Kilima safari camp

Tegen extra betaling kleinschalig luxe  Satao Elerai Camp or Tawi Lodge

DAG 4: AMBOSELI NATIONALE PARK NAAR TSAVO EAST NATIONALE PARK

Voor het ontbijt gaan we op vroege wild safari. Deze safari is het ideaal om nachtelijk Dieren te spotten die terugtrekken naar het bos. Na het ontbijt zullen we 4 uur rijden naar Tsavo East. Wanneer we het park betreden kun je de wilde dieren meteen spotten, zo krijg je de kans om de volgende dieren te zien: leeuwen, luipaarden, cheeta’s, zebra’s, giraffes, Servaalse katten, hartenbeesten, koedoe’s, oryxen, impala’s, striped hyena’s, gazelles, buffels en de rode olifanten (gekleurd bij het rode stof op zijn om te beschermen tegen hitte en parasite). Rond de 500 soorten vogels zijn gespot in het park, inclusief struisvogels en meerdere soorten trekvogels. Tsavo East staat bekend om het thuisfront te zijn voor de grootste hordes olifanten in Kenia. De olifanten, en meerdere dieren in het park, hebben een rode kleur die is veroorzaakt door het rode stof waar ze zichzelf mee bedekken tegen de insecten.

De leeuwen van Tsavo hebben hun naam te danken aan het boek en de film ‘The Man-eaters of Tsavo’, waarbij de leeuwen meerdere spoorweg werknemers opaten tijdens de 20e eeuw. De leeuwen werden later neergeschoten. Het blijkt dat de leeuwen de mensen aanvielen door hun slechte tanden, wat het onmogelijk voor hen maakten om buffels of gazelles te eten. We zullen lunchen in de Ashnil Aruba lodge. Na de lunch is er een moment van rust tot 15.30 uur waarna we op avond safari zullen gaan tot 18.30 uur. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in uw gekozen accommodatie.

Premium accommodaties: Ashnil Aruba lodge

Basic Accommodaties: Voi wildlife lodge or Zomeni lion hill or Voi safari lodge

Tegen extra betaling Usd 100 per persoon Satao camp

DAG 5: TSAVO EAST NATIONALE PARK NAAR STRAND HOTEL IN DIANI OF MOMBASA

Vroeg in de ochtend voor het ontbijt zullen we op wildsafari gaan. Na het ontbijt een laatste safari richting de park entree waarna we zullen naar

INBEGREPEN:

 • Vervoer volgens het programma
 • Safari in een privé safari jeep vanuit Amboseli. Masai Mara gedeelte 4×4
 • Gids met meer dan acht jaar ervaring
 • Safari checklist
 • Overnachtingen volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigend met lunch op de laatste dag
 • Park entrees
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis
 • Vlucht ticketNairobi Mara en Masai mara naar Amboseli

NIET INBEGREPEN:

 • Dranken in de lodges en in de kampen op safari
 • Alle persoonlijke bezittingen
 • Extra optionele activiteiten naast het programma.
 • Strand Hotel
 • Fooien

PREMIUM KOSTEN

Datum Persoon vervoer op safari kosten P/P
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 2 4×4 Land Cruiser USD 2515
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 4 4×4 Land Cruiser USD 2310
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 6 4×4 Land Cruiser USD 2240

BASIC KOSTEN

Datum Persoon vervoer op safari kosten P/P
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 2 4×4 Land Cruiser USD 2165
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 4 4×4 Land Cruiser USD 1966
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 6 4×4 Land Cruiser USD 1902

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top