4 Dagen Kenia Safari

Deze safari is ideaal voor gasten die op een 4-daagse safari willen gaan vanuit Mombasa of Diani Beach of die ook vanuit Nairobi kunnen beginnen en eindigen op ons Keniaanse ongerepte strand. Als u in Mombasa begint, begint het programma met het prachtige Tsavo West nationaal park en vervolgens Amboseli nationaal park voor de pittoreske Kilimanjaro- de hoogste berg van Afrika, 5894 m, en Tsavo East. Deze safari kan beginnen vanaf mombasa beach hotel of voor de gasten die aankomen vanaf Jomo Kenyatta International Airport of Nairobi hotel kunnen deze safari ook doen.

Belangrijkste attracties van Tsavo Oost en Tsavo West

Tsavo bestaat uit twee afzonderlijke parken, Tsavo East National Park en Tsavo West National Park. Gelegen in de kustprovincie van Kenia tussen Nairobi City en Mombasa.

Tsavo is bijna 22.000 km2 groot en daarmee het grootste nationale park van Kenia en een van de grootste ter wereld. Het park is in tweeën gesplitst vanwege de spoorweg die van Mombasa naar het binnenland van Kenia loopt.

MUNDANDA ROCK

De Mudanda rots, in Tsavo East National Reserve in Kenia, is een oude rots. De rotsachtige basis bestaat uit wattheure Précambrien basement rotsen, âge 570-4.550 miljoen jaar oud. Deze massieve, op walvissen lijkende rots is 1,5 kilometer lang.

Tijdens oude jachtjaren gebruikten de Waliangulu en de Akamba stammen van Kenia de Mudanda rots voor het drogen van repen wild vlees van de jacht – meestal olifantenvlees en andere eetbare dieren (het was een manier om het vlees te conserveren omdat er geen koelkast beschikbaar was) Zij legden de repen op het gladde oppervlak van de rots om te drogen tegen de schroeiende zon.

YATTA PLANTEAU

Het Yatta Plateau, de langste lavastroom ter wereld, loopt langs de westelijke grens van het Tsavo East National Park boven de Athi rivier. Zijn 290 km lengte werd gevormd door lava uit de Ol Doinyo Sabuk berg.

Rode Olifanten van Tsavo

Enorme kuddes olifanten bedekt met rood stof van het baden in stof. De bodem van Tsavo East is meestal roodachtig van kleur doordat de bodem rijk is aan ijzerafzetting. Het komt vaak voor dat sommige dieren de rode aarde likken als gevolg van een ijzertekort in hun lichaamssysteem.

Tsavo East Accommodatie

Tijdens deze 4-daagse safari kunnen gasten kiezen voor een verblijf in een basisaccommodatie of een premium accommodatie.

Basisvoorzieningen

Voi Safari Lodge ligt in het Tsavo East National Park en heeft een door mensen gemaakte waterpoel die regelmatig door wilde dieren wordt bezocht. U kunt in een tunnel naar de waterpoel lopen om olifanten, giraffen, leeuwen, enz. te zien drinken. De Safari Lodge is gebouwd op een heuvel zodat u kunt genieten van een geweldig uitzicht op Tsavo National Park, de Afrikaanse savanne graslanden en een prachtig uitzicht op wilde dieren en verschillende soorten vogels.
De lodge heeft een zwembad en 53 kamers.

De lodge is een van de oudste in Tsavo east National park met basisvoorzieningen.

U kunt kiezen voor een verblijf in Zomeni lion hill Lodge in Tsavo East.

Deze eenvoudige accommodatie ligt bovenop een heuvel aan de rand van het park. Vanuit de lodge heeft u aan de ene kant een prachtig uitzicht op het park en aan de andere kant op de stad voi.

Premium accommodatie

Aruba Ashnil lodge ligt dicht bij de Aruba Dam in Tsavo oost. De Lodge ontleent zijn naam aan de Aruba Dam en kijkt uit over de dam die regelmatig wordt bezocht door wilde dieren en is bovendien ideaal voor gasten die in het hart van Tsavo oost willen verblijven.

Ashnil Aruba Lodge heeft 40 deluxe kamers en 6 en suite tenten met elk een terras om van het landschap te genieten. Een zwembad en kindvriendelijke kamers.

Let op: met een kleine toeslag kunt u kiezen voor Satao Camp. Satao kamp is een klein luxe boutique kamp zonder omheining. Het kamp heeft 16 Standaard Luxe Tenten en 4 Suites. Alle tenten hebben uitzicht op de verlichte waterpoel. Als u ervoor kiest een supplement te betalen en in de suite te verblijven, beschikt u over een ruime tent die opmerkelijk dicht bij de waterpoel ligt.

Belangrijkste attractie van Tsavo West

Tsavo West National Park en Tsavo East National Park waren ooit één megapark, ze zijn tientallen jaren geleden gescheiden, langs een lijn die samenvalt met de Mombasa snelweg – en ze voelen aan als heel verschillende nationale parken met verschillende ecosystemen: de open, vlakke tot golvende vlaktes en verspreide bush van Tsavo East National Park en de veel meer beboste, heuvelachtige landschappen, bezaaid met vulkaankegels en dramatische, zwarte lavastromen, die kenmerkend zijn voor Tsavo West National Park.

Bosrijke en heuvelachtige Tsavo west.

Het ruige landschap van Tsavo West is het resultaat van zowel oude als recentere vulkanische activiteit. Het park bestaat uit savanne afgewisseld met open vlaktes, grasland, savanne, bergen, halfwoestijn, kliffen en vulkanische ruggen.

Shetani Lava

Shetani Lava betekent in het Swahili losjes “de lavastroom van de duivel”, een toepasselijke naam voor de bijgelovige plaatselijke bevolking. Het kijkt uit over Chyulu Hills. De stromen werden pas een paar honderd jaar geleden gevormd en de plaatselijke bevolking geloofde dat het de duivel zelf was die uit de aarde tevoorschijn kwam.

Mzima bronnen

Het heet Mzima Springs, een serie van vier natuurlijke bronnen. Het is een stroom van kristalhelder water veroorzaakt door het natuurlijke filtratieproces van de Chyulu Range. De plek werd beroemd door Alan Roots 1983 film Mzima: Portrait of a Spring. Hij filmde krokodillen en nijlpaarden in hun onderwaterleven. Gasten kunnen normaal gesproken genieten van een begeleide natuurwandeling met een gewapende ranger die u dicht bij de nijlpaarden en krokodillen brengt.

Chaimu Creator of “de krater van de duivel” in de taal van de Kamba-stam, is een hoog oprijzende heuvel bekleed met de heldere zwarte kleur van de lavastenen.

Tsavo West National Park Accommodatie

Tijdens deze 4-daagse safari kunnen gasten kiezen voor een verblijf in een basisaccommodatie of een premium accommodatie.

Premium accommodatie

Severin Safari Camp

Severin Safari Camp ligt in Tsavo West National Park, ongeveer 250 km van Mombasa en Nairobi. In Tsavo West National Park ligt het in de buurt van mzima bronnen, Tsavo rivier en Tsavo West vulkanische landschappen. Vanaf Mtito Andei gate is het ongeveer 40 minuten rijden en er is een airstrip op 25 minuten afstand.

Het kamp biedt 27 luxe accommodaties, waarvan 4 junior suites en 2 executive suites. Severin Safari camp heeft waterplaatsen die wilde dieren aantrekken zoals giraffen, antilopen, leeuwen en vele anderen, ook verschillende vogelsoorten die de waterplaats bezoeken om water te drinken, zodat u kunt genieten van het bekijken van de dieren terwijl u ontspant en een drankje neemt.

Het kamp heeft ook een vuurplaats in de buurt voor sun downers en after dinner drinks, waardoor uw safari een echte romantische ervaring wordt.

Het kamp heeft een zwembad en ligbedden met een geweldig uitzicht op de Kilimanjaro, de besneeuwde berg en de hoogste berg van Afrika en de op een na hoogste berg ter wereld.

De diensten zijn briljant, en ze bereiden geweldige maaltijden, zowel lokaal als internationaal. Een safari-huis voor jou.

Basis Accommodatie

NGULIA SAFARI LODGE

Ngulia safari lodge ligt in Tsavo West National Park en ligt op ongeveer 260 km van Nairobi en is bereikbaar via Mtito Andei Gate. Het ligt ongeveer 250 km van Mombasa en is bereikbaar via Tsavo River Gate. De lodge ligt net onder Ngulia Hills op de Ndawe Escarpments in Tsavo west.

De lodge heeft 52 standaardkamers met balkon, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de adembenemende Savanne en andere vulkanische kenmerken. Ngulia safari lodge heeft ook een zwembad. De lodge heeft openluchtrestaurants om de bries van de Afrikaanse Savanne te voelen. U wordt bediend met goed opgeleid personeel en vriendelijk.

De lodge heeft ook een waterpoel waardoor u wilde dieren kunt bekijken terwijl u eet en drinkt. Het is inderdaad een gedenkwaardige safari omdat u tijdens het rusten geniet van uw safari net voor of na uw safari. Dieren zoals olifanten enz. en verschillende vogelsoorten die zingen zullen u een beter en ontspannen gevoel geven.

Elke avond wordt er live een luipaard gevoerd, dus de kans om een luipaard te zien is bijna gegarandeerd.
Voor een geweldige safari in Afrika, en het verkennen van Tsavo National Park, is dit een lodge die een verblijf waard is.

4 dagen Kenia safari met een toeslag kun je kiezen voor Fitch Hattons. (Fitch Hattons naam komt van Denys Finch Hatton, de Engelse aristocraat die in het begin van de 20e eeuw de pionier werd van de meest weelderige safari’s die Oost-Afrika ooit heeft gekend. Hij was de minnaar van de Deense edelvrouw Karen Blixen en komt voor in haar memoires, Out of Africa. Het was de combinatie van Denys Finch Hattons liefde voor de wildernis en zijn verfijnde smaak die de beroemde hotelier Peter Frank en de familie Gehlot inspireerde om Finch Hattons Luxury Tented Camp op te richten in 1993.) alle 17 luxe suites combineren naadloos Afrikaanse wortels met elegantie en luxe. Ze zijn verhoogd om een prachtig uitzicht op het omringende landschap te bieden en absolute privacy voor de gasten te garanderen. Het open ontwerp van de tenten nodigt de koele bries uit die over de nabijgelegen natuurlijke bronnen waait, en brengt de geluiden en geuren van de bush direct naar u toe.

Amboseli Nationaal Park

Amboseli National Park is een van de populairste parken in Kenia met een adembenemend uitzicht op de Kilimanjaro (5894m), de hoogste berg van Afrika (in Tanzania). Het woord Amboseli is een Masai woord dat zoute stof betekent. Dit park is gecentreerd rond Observation Hill, dat een prachtig uitzicht biedt op de vlakte eronder. Rondom het park wonen Maasai’s en behalve hun vee herbergt Amboseli meer dan 50 soorten zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels.

Attracties van Amboseli Nationaal Park

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika. Op de uitgestrekte Afrikaanse graslanden kun je het prachtige tafereel al van heel ver zien. De Kilimanjaro is ook de bakermat van verschillende grote rivieren. Omdat de bergen het hele jaar door bedekt zijn met sneeuw, vloeit het gesmolten sneeuwwater samen in beken en riviertjes. De rivieren stromen naar beneden en vormen een meer in Amboseli. Het Amboseli meer herbergt vele olifanten, buffels, nijlpaarden, en een verscheidenheid aan watervogels zoals pelikaan; Egyptische gans en kuddes olifanten.

Grote kuddes wilde dieren zwerven ‘s morgens en ‘s avonds over de stoffige vlakten. Overdag brengen de olifanten hun tijd meestal gedeeltelijk onder water door, foeragerend in het moeras van Ol Kenya. Lange tijd beschermd tegen stroperij. Andere dieren die in Amboseli worden aangetroffen zijn leeuwen en cheeta’s, plus kuddes zebra’s, gnoes en hun roofdieren.

Amboseli observation Hill is het hoogste punt van het park in de buurt van het Amboseli meer dat u kunt bezoeken. Bovenop de heuvel kunt u genieten van het uitzicht en het zien van flamingo’s bij het meer en andere dieren.

Top accommodatie in Amboseli

Oltukai luxe lodge.

De lodge heeft een uitstekend uitzicht op de berg en ligt op de centrale locatie van het park dicht bij het moerasgebied dat vaak door wilde dieren wordt bezocht.

U kunt hier meer lezen over deze safari pool pool 4 dagen kilimanjaro