skip to Main Content
1 dsay tour Mombasa city takes you to the historical and highlights of

Pole Pole Kilimanjaro safari

”Pole pole” is een swahili woord wat ‘langzaam’ betekent. Deze safari is ideaal voor gasten die geïnteresseerd zijn in het bezoeken van Amboseli zonder haast om terug te keren richting het strand hotel. Deze programma brengt u naar Tsavo west, Amboseli nationale park en eindigde in Tsavo East.

DAG 1: MOMBASA/DIANI NAAR TSAVO WEST

U zult vroeg in de ochtend rond 05.00 uur worden opgehaald in Diani of Mombasa waarna we naar Tsavo West zullen vertrekken. Gedurende de rit (ongeveer 200 km van Mombasa) de ongeveer 4 uur durende rit brengt u door interessante dorpen bewoond door de lokale mijikenda-stam evenals Masai- en Taita-stammen. Deze rit voert u door de weg met palmen en onthult uiteindelijk het Tsavo-struikgewas als u dichter bij Tsavo East komt.

Yatta plateau

Verder naar het noorden als u dichter bij Tsavo West komt, zul je ook de Taita-heuvels en het beroemde Yatta-plateau observeren – de langste lavastroom ter wereld!er een pauze zijn.  Nadat we het park hebben betreed zullen we op wildsafari gaan. We zullen lunchen in de gekozen accommodatie.

Mogelijk dieren Tsavo west

Na de lunch gaan we op middag safari vanaf 15.30 uur in Tsavo West waar we de kans krijgen om olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, buffels en verschillende plant- en vogelsoorten te spotten waaronder de bedreigde kwartelkoning en de bijna bedreigde Basrakarekiet.

Mzima springs

De vulkanen, lava stromen en het spotten van nijlpaarden en vissen bij het Mzima spring bezoeken op een korte wandelsafari met een gewapende ranger. Deze natuurwandeling neemt u mee naar de nijlpaarden en de onderwaterviskijkkamer waar u Nijlkrokodillen kunt spotten, evenals verschillende vissoorten, waaronder tilapia en zwarte bas. Een deel van de film ‘Out of Africa’ was hier opgenomen zijn dingen die je absoluut niet moet missen. Om 18.30 uur zullen we terugkeren naar de accommodatie voor een overnachting.

Premium accommodaties:

Kilaguni serena lodge or Severin safari camp

Basic accommodaties:

Ngulia Safari lodge or Rhino valley lodge

Tegen extra betaling Finch hattons

DAG 2: TSAVO WEST NATIONALE PARK NAAR AMBOSELI NATIONALE PARK

Vroeg in de ochtend zullen we ontbijten en op wildsafari gaan. We verlaten Tsavo West voor een tocht van ongeveer 3 uur richting Amboseli Met een korte stop bij Shetani lava – de meest recente lavastroom van het gebied!

Wij zullen lunchen in Amboseli gekozen accommodatie. Na de lunch is er een moment van rust tot 15.30 uur waarna we op avond safari zullen gaan.

Amboseli Kilimanjaro

Het park is de beste plek in Afrika om dichtbij loslopende olifanten te komen. Verder heb je een spectaculair uitzicht over de Kilimanjaro- het hoogste berg in Afrika (5894m) met besneeuwd top . Amboseli bestaat uit 390.26 Km2 drassig gebied wat het thuisfront is voor grote hordes olifanten.

Observatie Heuvel

Een observatie heuvel bied een goed overzicht over het hele park. Aan de voet van de heuvel leven veel olifanten, buffels, nijlpaarden en een variatie aan water vogels zoals pelicanen en Egyptische ganzen. Ook luipaarden, cheeta’s, wilde honden, buffels, nijlpaarden, olifanten, giraffes, zebra’s, leeuwen, krokodillen, Mangoestes, klipdassen, Dik-Diks, kleine Koedoes en meer dan 600 vogelsoorten leven in dit gebied.

Amboseli Nationaal Park

Amboseli is een Maasai-woord voor ‘zout stof’. Dit komt omdat tijdens het droge seizoen het Amboseli-meer opdroogt en wanneer het waait, het stof smaakt zoutig! Het Amboseli nationale park, met een oppervlakte van ongeveer 390sq. km moerassig gebied heeft de grootste kuddes olifanten terwijl ze zwerven tussen de moerassen en de voet van de hoogste berg van Afrika-Kilimanjaro (5894m)! Andere attracties zijn het Amboseli-meer, de Observation Hill -die een panoramisch uitzicht biedt op het betere deel van dit park met uitzicht op het moeras van Enkongo Narok met zijn groep nijlpaarden en kuddes olifanten! Voor de fervente vogelliefhebbers stelt dit moeras niet teleur met zijn productieve avifauna.

Rond 18.30 uur zullen we terugkeren naar de lodge voor het diner en een overnachting.

Premium accommodaties:

Oltukai lodge or Amboseli Serena lodge

Basic accommodaties:

Kilima Amboseli or Sentrim Amboseli

Tegen extra kosten deluxe Tawi lodge or Satao Elerai camp or Tortilis camp.

DAG 4: AMBOSELI NATIONALE PARK NAAR TSAVO EAST NATIONALE PARK

Vroeg in de ochtend zullen we ontbijten en op wildsafari gaan. We verlaten Amboseli nationale park voor een tocht van ongeveer 4uur richting Tsavo East.

Mogelijk Dieren Tsavo east

Wanneer we het park betreden kunt u de wilde dieren meteen spotten, zo krijgt u de kans om de volgende dieren te zien: leeuwen, luipaarden, cheeta’s, zebra’s, giraffes, Servaalse katten, hartenbeesten, koedoe’s, oryxen, impala’s, striped hyena’s, gazelles, buffels en de rode olifanten (gekleurd bij het rode stof). Rond de 500 soorten vogels zijn gespot in het park, inclusief struisvogels en meerdere soorten trekvogels. Tsavo East staat bekend om het thuisfront te zijn voor de grootste hordes olifanten in Kenia. De olifanten, en meerdere dieren in het park, hebben een rode kleur die is veroorzaakt door het rode stof waar ze zichzelf mee bedekken tegen de insecten.

De leeuwen van Tsavo hebben hun naam te danken aan het boek en de film ‘The Man-eaters of Tsavo’, waarbij de leeuwen meerdere spoorweg werknemers opaten tijdens de 20e eeuw. De leeuwen werden later neergeschoten. Het blijkt dat de leeuwen de mensen aanvielen door hun slechte tanden, wat het onmogelijk voor hen maakten om buffels of gazelles te eten. We zullen lunchen in de safari lodge of het safari camp naar keuze. Na de lunch is er een moment van rust tot 16.00 uur waarna we op avond safari zullen gaan tot 18.30 uur. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in de accommodatie naar keuze.

Tsavo East Nationale Park

In  Kenia , Tsavo East National park (13 474 vierkant km) vindt u de Rode Olifanten in overvloed  , de roodachtige kleur is niet hoe de olifanten hier zijn geboren maar is een resultaat van de stoffige bodem van het park waarin ze leven die een rode kleur heeft.

De olifanten nemen regelmatig deel aan stofbaden . Het stof dient als een belangrijk verdovingsmiddel om de huid van de olifant te beschermen. Het heeft ook de toegevoegde bonus van glanzende slagtanden tot een bijna zilver uiterlijk.

Premium accommodaties:

Ashnil Aruba lodge

Basic Accommodaties:

Voi wildlife lodge or Zomeni lion hill or Voi safari lodge

Tegen extra betaling USD 100 per persoon Satao camp

DAG 4: TSAVO EAST NATIONALE PARK NAAR DIANI BEACH/MOMBASA STRAND

Vroeg in de ochtend voor het ontbijt zullen we op wildsafari gaan. Op deze ochtend safari hebben we een grote kans om nachtdieren te spotten als zij teruggaan naar hun schuilplaatsen.  Na het ontbijt een laatste safari richting de park entree waarna we terug zullen keren naar Mombasa/Diani/malindi beach hotel.

INBEGREPEN:

 • Vervoer volgens het programma
 • Safari in een exclusieve privé safari 4×4 Land Cruiser
 • Safari gidsen met meer dan 8 jaar ervaring
 • Onbeperkt water/cola/fanta/sprite in de 4×4 Land Cruiser
 • Safari checklist
 • Overnachtingen volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari startend met lunch op de eerste dag en eindigend met ontbijt op de laatste dag
 • Park entrees
 • Belastingen van de regering
 • Medische lucht redding verzekering tijdens de reis

NIET INBEGREPEN:

 • Drankjes in de lodges en kampen op safari
 • Alle persoonlijke uitrusting
 • Extra optionele activiteiten volgens het programma.
 • Bezoek aan Masai Dorpje USD15 per persoon
 • Fooien

PREMIUM KOSTEN

Datum Persoon Vervoer op safari kosten P/P
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 2 4×4 Land Cruiser USD 1160
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 4 4×4 Land Cruiser USD 905
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 6 4×4 Land Cruiser USD 822

 

 

BASIC KOSTEN

Datum Persoons Vervoer op safari kosten P/P
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 2 4×4 Land Cruiser USD 1007
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 4 4×4 Land Cruiser USD 755
1 Juli 2017- 31 Maart 2022 6 4×4 Land Cruiser USD 670

Kosten zijn vast
Neem a.u.b contact met ons op voor paas, Kerstmis en eenpersoonskamer toeslag

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Service voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Back To Top